< Tilbake til oversikten

Røkt mat mindre bra? Hvorfor?

#1

ada-emilie sa for siden:

Bør man helst unngå røkt fisk? Synes jeg husker å ha hørt det men husker ikke begrunnelsen.


#2

Grovsnus sa for siden:

har lest noe om at røyken kan inneholde kreftfamkallende stoffer. Men hvor mye røykt fisk spiser du ??
"Røykt laks " er stortsett smurt inn med kjemikalier for å gi røyksmak. Da vil jeg heller ha den ekte røykte.
Mvh Grovsnus


#3

Kitt sa for siden:

Det går vel på at røkt mat kan være kreftfremkallende!
Eller er det at gravide ikke skal spise røkt/gravet fisk pga faren for bakterier du tenker på?


#4

TrillTrall sa for siden:

Husk at mye av den såkalt "røkte" maten ikke har vært i nærheten av en røykeovn, men er innsatt med noe dritt som skal gi røyksmak. Svindel og Bedrag A/S med andre ord.

Røkt kjøtt kan i alle fall trigge revmatiske smerter, men jeg vet ikke hvorfor.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.