< Tilbake til oversikten

Rundstykke med innbakt egg

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:
Grunndeig:
25 g fersk gjær (1/2 pakke)
1,5 dl lunkent vann (37-40 grader)
1 1/2 dl olje
1/2 ts salt
1 dl pofiber
50 g glutenmel
40 g bakemiks
15 g hvetekim
10 g sesamfrø
5 g linfrø

Fyll:
50 g revet ost
25 g kokt skinke
20 g salami
20 g spekeskinke
pepper

5 hardkokte egg

Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i bakebollen, hell på fingervarmt vann og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene til grunndeigen. Elt kraftig, gjerne med en miksmaster, til deigen slipper bollen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time.

Skjær kjøttet i terninger og riv osten. Bland det i en liten bolle og strø på litt pepper. Ha kjøtt- og ostblandingen i deigbollen og kna deigen til kjøtt og ost er helt innarbeidet.

Del deigen i 5 emner. Trykk hvert emne flatt og pakk inn egget. Klem sammen deigen i skjøtene sånn at det blir helt tett. Fukt gjerne hendene, så blir det mindre klissete.
Legg rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk over med plast eller et kjøkkenhåndkle. Etterhev i 45-60 minutter.

Stek rundstykkene i nederste halvdel av ovnen ved 220 grader i ca 25 min.
Avkjøl på bakerist.

Rundstykkene kan spises enten litt avkjølte eller kalde.

Et rundstykke inneholder ca 4,5 g karbohydrater.


#2

senorita sa for siden:

Vet du noe som kan brukes i stedet for glutenmel? Prøvd å få tak i det, men ingen her vil selge det for dem påstår det er ikke noe bra for kroppen å spise det.. :/ grynt.. :p


#3

Lisbeth sa for siden:

Det kommer jo an på hvor "streng" du er på karbene.. Jeg ville i såfall ha bytta med jyttemjøl teff, da vil hvert rundstykke inneholde 9 g karbo (og sikkert bli enda bedre), ev brukt litt mer bakemiks og litt mindre teff for å redusere karbomengden. Jeg vet ikke hvordan teff trekker væske i forhold til glutenmel, så det kan hende du må bruke litt mer eller mindre i forhold til oppskriften.


#4

Iset sa for siden:

Himmel og hav, hvor TAR du det fra, Lisbeth?! Jeg forguder deg!
Må handle inn flere bakeingredienser, ser jeg. :hyper:


#5

Lisbeth sa for siden:

:lol:

Akkurat dette begynte jeg å tenke på når jeg lagde skotske egg ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.