Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
Grunndeig:
25 g fersk gjær (1/2 pakke)
1,5 dl lunkent vann (37-40 grader)
1 1/2 dl olje
1/2 ts salt
1 dl pofiber
50 g glutenmel
40 g bakemiks
15 g hvetekim
10 g sesamfrø
5 g linfrø
Fyll:
50 g revet ost
25 g kokt skinke
20 g salami
20 g spekeskinke
pepper
5 hardkokte egg
Fremgangsmåte:
Smuldre gjæren i bakebollen, hell på fingervarmt vann og rør til gjæren er oppløst.
Tilsett resten av ingrediensene til grunndeigen. Elt kraftig, gjerne med en miksmaster, til deigen slipper bollen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time.
Skjær kjøttet i terninger og riv osten. Bland det i en liten bolle og strø på litt pepper. Ha kjøtt- og ostblandingen i deigbollen og kna deigen til kjøtt og ost er helt innarbeidet.
Del deigen i 5 emner. Trykk hvert emne flatt og pakk inn egget. Klem sammen deigen i skjøtene sånn at det blir helt tett. Fukt gjerne hendene, så blir det mindre klissete.
Legg rundstykkene på en bakepapirkledd stekeplate og dekk over med plast eller et kjøkkenhåndkle. Etterhev i 45-60 minutter.
Stek rundstykkene i nederste halvdel av ovnen ved 220 grader i ca 25 min.
Avkjøl på bakerist.
Rundstykkene kan spises enten litt avkjølte eller kalde.
Et rundstykke inneholder ca 4,5 g karbohydrater.