< Tilbake til oversikten

mofebrød nr. 4 - med kli, helkorn og linfrø

#1

mofe sa for siden:

Til 2 brød:

1 dl havrekli
1 dl soyaflak
2 dl helkorn
2 dl "dansk rugbrød" (mix fra butikken)
7 dl byggmel
1,5 dl linfrø
5 dl hvetemel
1 dl mandler (knuste i blender etter først å ha kuttet de litt opp)
2 poser tørrgjær

2,5 dl yoghurt naturell
7,5 dl lunkent vann
3 ss rapsolje

Blandet dette sammen. Ble en "røre" - så lot det stå og "svelle" i ti minutter (linfrøene bl.a trekker til seg mye væske).

Hadde så oppi rundt
1-2 dl hvetemel

Og nå står deigen til heving!
Dette er litt over 2 liter med deig, så husk å bruke stor nok bolle - større enn 2 liter, da deigen hever..

--
Stekes i 1 time og 15 minutter på 175 C. Midt i ovnen.


#2

mofe sa for siden:

Har smakt brødet nå - utrolig godt!! :ja:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.