< Tilbake til oversikten

Kokosboller

#1

cillesnuppa sa for siden:

Link til hele innlegget med bilde: fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/11/28/kokosboller/

4 eggehviter
1 dl sukrinmelis
1 ts vaniljepulver eller noen dråper vaniljeessens
4 plater gelatin
200 gram mørk sjokolade, minst 70 %
2 ts kaldpresset kokosolje
Kokos

Legg gelatinplatene i en liten bolle med kaldt vann. De blir bløte etter 5-10 minutter. Stivpisk eggehvitene. De er ferdige når du kan snu bollen på hodet uten at eggehvitemassen flytter på seg. Tilsett deretter sukrinmelisen og vaniljen. Pisk det godt sammen, pass på at det ikke er noen klumper. Smak! Tilsett mer sukrinmelis hvis du vil ha det søtere.
Kok opp litt vann i en kjele. Ta opp gelatinplatene, og klem ut alt vannet. Legg gelatinen i en liten bolle og sett denne ned i det varme vannet. Rør til gelatinen er blitt flytende. La den avkjøle litt. Hell deretter den flytende gelatinen over i eggehvitemassen mens du pisker massen.
Finn fram et brett og kle det med matpapir. Dryss litt kokosstrø på papiret, det gjør at kokosbollene ikke setter seg fast. Ta massen over i en stor plastikkpose, knyt i toppen og klipp et hull på 1 centimeter i et hjørne av posen. Klem deretter ut skumtopper på papiret. Sett de kaldt mens du smelter sjokolade. Sjokoladen kan du smelte på halv effekt i mikroen. Rør godt rundt, og dypp deretter de stivnede toppene i sjokoladen. Bruk to gafler, slik at overflødig sjokolade renner av. Sett toppene tilbake på brettet, og dryss litt kokos over til pynt. Et tips er å smelte ¼ av sjokoladen om gangen. Det kan legge seg småbiter av eggehvitemassen i sjokoladen, og da blir ikke de siste toppene pene!


#2

TrillTrall sa for siden:

:sikle: Jeg eeeeeelsker kokosboller! Disse må nok prøves!


#3

Charlott sa for siden:

Åh! Høres ut som julesnadder-snadder!

Skal definitivt prøves ja :D


#4

cillesnuppa sa for siden:

Det er julesnadder - snadder :)


#5

snitzel68 sa for siden:

Disse skal prøves :-) Hvor/når har du i kokosoljen ?


#6

TrillTrall sa for siden:

Jeg tipper den smeltes sammen med sjokoladen. :)


#7

cillesnuppa sa for siden:

Sammen med sjokoladen, ja!


#8

sigboh sa for siden:

Funker det og bruke annet søtningsmiddel enn sukrinmelis/sukrin? Takler ikke smaken av det :(


#9

Yonah sa for siden:

Å, dette må man lage til (før)juletiden!

Tips, frys ned toppene før du dypper de, da faller det ikke av rester av eggehvite o sjokoladen, og du får et tykkere lag sjokolade:D


#10

cillesnuppa sa for siden:

Takk for tips, Imse! Du kan helt sikkert bruke annen søtning. Eggehvitene stivpiskes først, og er dermed ikke avhengig av type søtning for å få rett mengde!


#11

sigboh sa for siden:

Flott! :D Elsker kokosboller. Eller.. jeg elsker de kokosbollene som vi her i Moss kaller for negerboller, altså kokosboller uten kokos!:o


#12

senorita sa for siden:

Haha akkurat som meg.. uten kokosen :p liker ikke kokos men det som er inni er naam :D


#13

sigboh sa for siden:

Ja! Helt enig. Negerboller :rolleyes: namnamnam.
Takler ikke kokos etter at jeg fikk omgangssyke etter at jeg hadde stappet i meg 2 hele kokosnøtter som 8åring:o


#14

cillesnuppa sa for siden:

Jeg lager noen uten kokos til mannen min... Men da vet jeg ikke hva jeg skal kalle det!


#15

halkatlala sa for siden:

naaammmmm:)
jeg og ungene har akkurat hatt de der til middag...kremt...
det blir nok kyllingfilet, fløtesaus og salat til dessert:D
men seriøst, de var kjempegode (jeg hadde ikke vanilje-så de ble uten) driver og lager runde nr 2 nå. skal ikke spises i dag altså:eek: men kjekt å ha hvis man får kaffegjester, da gitt:)


#16

Paris sa for siden:

må bare prøves - jeg er ekspert til å dumpe masse eggehvite hele tiden...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.