< Tilbake til oversikten

Bedre brød for barna mine?

#1

Khb sa for siden:

God morgen!:D

Eg sit og les om lavkarbo, blodsukker, insulin osv til auga vert stort og vått!
Sjølv har eg altså lagt om til alvkarbo for 1 månad sidan, men ser at borna mine absolutt hadde hatt bruk for eit kosthold med mindre karbo, og meir protein og fett!

Problemet er at dei er svært glade i havregryn med melk og sukker til frukost. Brød skal ikkje ha antydning til frø og korn. Egg er per definisjon ikkje godt (sjølv om dei aldri har smakt).

Tenker at eg må nærme meg lavkarbo på ulike måtar.

Kom på at Ingers rugbrød vert brukt av svigerinna mi som et lavkarbo.
Veit at dette brødet ikkje er heilt lavkarbo, og det inneheld jo heile korn og frø.
Men: Kan det la seg gjere å bruke oppskrifta som eit utgangspunkt. Dersom eg bytter litt av mjølet med fiberhusk, legg til creme fraiche, egg, og bruker stavmiksaren på frø og korn.

Vil det då være eit skritt på vegen mot lavkarbo?

Her er originaloppskrifta:http://www.fibermat.no/pages/view/31845

Ser også for meg at havregraut på store gryn, med smør og cottage cheese, kan være eit alternativ?


#2

mam sa for siden:

Hei, jeg har problemer med barns kosthold selv.

Frokosten kan du forbedre masse bare ved å skifte ut små havregryn med store, bruke H-melk isteden for lettmelk, tilsette litt Cottage cheese og så bruker du Sukrin isteden for sukker. De fleste helsekostbutikker har Sukrin, eller de kan bestille.

Jeg husker at Inges rugbrød er supergrovt, masse kli? Vil ungene dine spise det, så er det ok. Jeg har også problemer med at mine ikke liker så grovt brød. De liker absolutt ikke lavkarbo brød med egg, cc og masse linfrø og andre frø. Det er en oppskrift her: forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=38229 Denne virker lettere og lysere.

Ellers steker jeg mye frokostlapper, på størrelse med sveler. Det er en grunnoppskrift her: Dette er en supergammel oppskrift opprinnelig lagt inn av MHM og har massevis av variasjoner. Det var Natreen i originalen, men Sukrin er bedre.

Siden du ikke skal ha havrgryn, kan du erstatte det med mandelmel eller fiberhusk. Jeg bruker også en liten ts bakepulver i. Alt mikses med stavmiver, la svelle 5-10 minutt og stek "sveler". Jeg får minst 10 lapper ut av denne. Disse lappene har masse protein. Med ekte smør på, som meierismør eller Bremykt, så er det bedre enn kneipp med Soft light. Mye bedre! Jeg lar de ha syltetøy på (med mindre sukker) hvitost (græddost er fet og mild) eller tilogmed brunost. Ungene skal ikke være i ketose, hehe. Jeg holder meg til Græddosten. Yum!


#3

nellie sa for siden:

Vi bruker Lindbergbrødet, vi:) Godt og balansert.



#5

mam sa for siden:

Kjøpt eller bakt? Jeg mente å ha lest et sted at Fedons brød ikke skal selges i butikkene lenger? :confused: Eller var det kun Rema som sluttet med de?


#6

Khb sa for siden:

Takk for gode tips!

Eg må nok eksperimentere litt og finne ut kva dei kan like.
Og dessutan passe på at det ikkje finns søtsaker i hus;)

Nokre gonger nå dei får servert mat dei ikkje er overbegaistra for, et dei lite, med det resultat at dei byrjar å "finne" søtsaker i skapa.

Eg tenkjer heller ikkje at borna mine skal gå i ketose, men at dei treng eit betre kosthald.

Er Lindbergbrødet utan heile korn?


#7

nellie sa for siden:

Nei, det var alle andre butikker enn Rema som skulle slutte:)


#8

nellie sa for siden:

Hmmm. Hvis man er veldig pirkete på korna, så finner man nok noen:p


#9

misslinda sa for siden:

Ja. veldig lurt å fjerne søtsaker.. Det har jeg gjort, men har funnet kjeks og diverse på [url]www.kinsarvik.no[/url] under kategorien kjernesunn familie ;) Masse "lovlig" snadder for ett sunnere kosthold der ;) Men det er ikke noe han får daglig her i huset ;)

Brødene jeg lager har alle finmalte nøtter og kjerner, slik at det skal føles som ett finere brød, selv om det er veldig grovt og næringsrikt ;) :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.