Poden min har akkurat bikket 5 måneder. I et par-tre uker nå har vi gitt han små smakebiter (en skje eller to) av diverse grønnsaker som avokado, blomkål, brokkoli osv. most sammen med morsmelk. Nå ønsker jeg å innarbeide et måltid om dagen, og ønsker å styre unna sukker. Har sjekket grøtene som er i butikken, men disse er det en del sukker i såvidt jeg kan se. Jeg ønsker en usukret hirsegrøt, og regner med at dette kan jeg få tak i på helsekosten. Er det noen grøt som er bedre enn annen? Hvordan skal jeg koke grøten? Med vann eller med morsmelk? Bør det tilsettes olje? Bruker dere søtning i form av moset frukt eller går det som regel like godt ned naturell?
Jeg ønsker også å lage mest mulig av barnematen selv etterhvert, og da vil det i begynnelsen bli mest moste grønnsaker. Da bør jeg vel tilsette litt olje, og lurer på hva slags olje som er best å bruke. Har tenkt på Udo's choice, er det alright? Og hvor mye olje skal jeg bruke per dl med grønnsaksmos?
Ellers tar jeg imot alle gode tips til den aller første maten :)
Jeg kan ikke så mye om det som finnes i dag, men vet at det finnes minst en tråd her inne om temaet. Mener Vibeke-67 startet en i hvert fall!
Jepp, denne!
Vi begynte rett på havregrøt.. Kokt på morsmelkserstatning og med små havregryn.. Ekke sikker på hvordan det er med morsmelk, da den vel ikke tåler så høye temperaturer. Går sikkert ann å finne noe info om det online.
Brukte ikke noe søtning, bortsett fra bittelitt kanel. Og innimellom hjemmelagt eple/pærepure. Nå bruker vi bittelitt Stevia da.
Begynte med Udo`s choise og smør:) Mengden var helt på slump. Lagde store porsjoner, tina etter behov og tilsatte olje eller smør før servering.
Takk for linken, Kitt :) Tror jeg skal gå til innkjøp av Barn i balanse-boken i morgen :) Helsesøster sier at man skal starte med grøt, men ser jo utfra den gamle tråden at det ikke er nødvendig. Jeg har jo allerede startet med å gi ham avokado som han liker veldig godt, så da kan jeg i grunn bare fortsette med det. Blomkål og brokkolimos med morsmelk syns han også var godt, mens banan spytta han rett ut og nekta å spise :p
Nellie: Vanlig små havregryn kjøpt på helt vanlig butikk eller?
Nei, kjøpte en økologisk type med quinoa i Sverige:) Back in the days når jeg hadde ambisjoner om at hun skulle spise økologisk:p Da hun begynte å tålte litt grovere mat gikk vi over på helt vanlige store havregryn.
Vi begynte også med avocado, og (godt kokte) buketter av blomkål og brokkoli som hun holdt selv og spiste av. Hun fikk ganske raskt laks, kyllingfilet, flere grønnsaker, bær og frukt også. (BLW, ikke most mat.) Etterhvert fikk hun smake kornprodukter - men det falt ikke i smak. Fremdeles skraper hun av pålegg med fingrene og kaster brødet på gulvet (14 mnd). (Det skal være fordelaktig å introdusere de ulike mattypene samtidig som barnet får morsmelk, for å forebygge intoleranser, så da ville det jo være greit om hun fikk spist litegrann brød også. Men hun vil ikke ha, og jeg ser jo næringsvettet i det.)
Ingen av barna mine har likt grøt. Vi prøvde med storesøster, det var rett og slett lite populært (hirsegrøt fra helsekost, prøvde også "vanlige" etterhvert).
Bare en liten digresjon; er det allergi i familien bør du vente med fisk/sjømat til etter 1- års alder!
Kan også være lurt å holde seg unna høyallergener som jordbær/sitrus!
Det går veldig fint å koke havregrøt på vann også, det smaker helt ypperlig :)
Vet ikke når man kan begynne å gi nøtter og eggeplomme til barn, men har lært av Summer å raspe i valnøtter og røre inn eggeplomme når grøten er kokt. Supergodt og næringsrikt!
Det finnes usøtet eplemos uten konserveringsmiddel på helsekosten, den er veldig god og ganske så rimelig også :)
For barn som skal ha næringstett mat, koker man ikke på vann, men morsmelk eller MME!
Nøtter skal ikke barn ha før de er over året, helst ikke før de er 3!
Husker ikke hvorfor jeg kokte på morsmelkserstaning, men det var en eller annen grunn.. Sikkert noe med næringsstoffer. Koker på vann eller H-melk til henne nå om dagen:)
Vi begynte med egg og nøtter og fisk og alt tidlig, fordi at det ikke er noen allergier i noen i nærmeste familie:) Men "som regel" så skal man vel vente en god stund med hvertfall nøtter.
Dette med nøtter er vel fordi barnet kan sette det i halsen?
Å male nøtter og gi dem i kosten til spedbarn er det vel ikke noe galt med? Det er jo masse fett og god næring i det. Mye bedre å bruke enn MME i alle fall...
Vi har brukt en del hirsegrøt. Kjøper korn på helsekosten, (ikke flak, gud bedre) koster 30 for en pakke som holder ca en mnd. Det står på pakken hvordan den kokes. For å gjøre den mer næringsrik, blander jeg den med rå egg når den er ferdig (da blir den også mer grøtete), malte nøtter og kanel. Har også puttet oppi litt vaniljedråper.
Er grunnen til å styre unna jordbær og sitrus at noen mennesker er allergiske mot det? Er det veldig vanlig å være allergisk mot dette? Gutten her har fått smake appelsin og klementin han...og liker det godt.
Enkelte fraråder det i graviditeten også, men det er egentlig myte. Reker, løk, jordbær, spekemat (ser den altså, men man kan jo fryse den). Alt med måte, man trenger ikke spise to kilo jordbær, men det gjør ikke noe å smake litt heller. Syns det er mye overdrevet hva man kan/ikke kan spise når man er gravid egentlig..jeg ble til og med fortalt at jeg ikke kunne spise grønne epler fordi garvesyre i eplet kunne skade barnet!
Hva er problemet med å koke grøt på vann og gi morsmelk ved siden av? Hvis det er som Nellie sier at morsmelk helst ikke skal varmes så veldig opp, noe jeg finner rimelig. Jeg ser ikke helt hva som er så sunt med MME (uten at jeg gidder å debattere det).
Eggeplomme er proppfullt av næring. Valnøtter og havre likeså.
Dette med nøtter sa jeg jo at jeg ikke er sikker på. Og grunnen til det er vel nettopp at det er delte meninger om det. Men hvis en på fem måneder evt ikke kan ha nøtter og egg, så er det et veldig bra tips til litt større babyer/småbarn. Og det var slik det var ment også.
For øvrig er kumelk og korn like mye potensielle allergifremkallere som egg og nøtter.
Det er vel ingen som gir MME til barna, eller blander det i grøten fordi at det er SUNT akkurat.. det er jo noe man evt bruker fordi at det er siste utvei! (etter som oftest jævla mye smerte, blod (bokstavelig talt:p) og tårer)
Hele nøtter skal man ikke gi før de er større nei, men etter ett år kan de stortsett spise det som er, bare det er delt opp i fornuftige størrelser:)
Det må jeg bare si meg ganske uenig i. Det går jo ann å høre hva de har å si, men min erfaring og veldig mange andre sin er at når det gjelder kosthold så klarer de overhodet ikke å se utenfor boksen. Der er det ferdiggrøt og poteter som gjelder.
Kok opp grøt med vann og spe med morsmelk tilslutt:)
I og med at grøten skal erstatte et helt måltid etterhvert, så kan det være lurt å få med MM i den, for å få med næringsstoffene:)
Nei, vet det Nellie :) Kom plutselig på at det kunne misforstås (er fryktelig trøtt her og formuleringsevnen er ikke på topp). Jeg mente det ikke sånn, mente at det ikke er noen grunn til å tilsette det i grøten om man ellers gir morsmelk. Ingen kritikk mot deg eller noen andre for å gi MME.
Men når det er sagt, det er nylig blitt advart mot å gi soyabasert MME til guttebarn.
Og jeg har fått med meg at ganske mange har begynt å gi nøtter og egg til ganske små babyer, folk som er ernæringsfysiologer til og med ;). Enig med Imp i det hun skriver :ja:
okei:) vet om et par kids på Emma sin alder som har kumelk allergi. De fikk MME som koster mange hundre kroner boksen. Regner med at ikke det er Soya, siden det er så dyrt? Huff og huff.. men i land hvor det er soyabasert mme eller ingenting, så må det vel til..
Nok en gang, dersom det er allergi i familien, BØR man ikke gi barnet egg, nøtter(av alle slag), sitrus, sjømat eller jordbær før barnet er over 1 år.
Selvfølgelig velger man dette helt selv, men hvem tar sjanser med sitt eget barn?
Mytene om hva man kan/bør spise/ikke spise under svangerskapet henger nok mye igjen fra den gangen gravlaksen ble produsert under en helle på gården og spekematen hang på alle stabbur. Nå er det vel svært lite fare forbundet med selv det å spise blåmuggost!:)
Spise enormt mye reker kvelden før Snuppa ble født fordi jeg visste jeg ikke skulle spise det mens jeg ammet!
Ble nok litt reker likevel, ammet henne i 20 måneder!:D
Du sa jo at dere ikke hadde allergi i familien, så da har det jo ikke vært aktuelt for deg å ta hensyn til sånt!
Jeg opplevde til stadighet hvor mye problemer svigermor, svigerinne og etter hvert min mann, hadde med alle allergiene sine. Gjorde alt jeg visste om som kunne minske sjansene for at mine barn skulle ende opp med å slite sånn med mat, pollen osv. Og må jo ha lyktes på et vis. Sønnen er ikke allergisk mot noe som helst og Snuppa lever helt flott med sin ene bittelille pille hver kveld!:D
Ja, når det faktisk er allergi i familien, har jeg ingen problemer med å forstå at man skal vente med det som er relatert til allergien. Selvfølgelig. Men jeg ser ikke poenget med å vente hvis det IKKE er det.
Liten vilter krabat på fanget nå, så litt kortfattet:
Kumelk skal ikke gis til små barn før de er 10 måneder, sikkert derfor du brukte mme i begynnelsen, Nellie
Ja, det finnes soyabasert mme til de som ikke tåler kumelk (slik som gutten min ikke gjorde i begynnelsen). Heldigvis har de en melkefri mme som ikke er basert på soya også, så jeg slapp å fore gutten med soya (Hadde ammeproblemer den første måneden, så han fikk litt tillegg da). Den er svindyr (300 kroner for en boks), men man kan få den på blå resept dersom ungen er allergisk mot kumelk.
Jeg har kjøpt økologiske hirseflak i dag. Er det greit å bruke hirseflak? (var det ikke en av dere som nevnte at man ikke skulle ha hirseflak i tråden?)
Jeg har spurt helsesøster om innføring av mat og fikk beskjed om å fore ungen med risgrøt og moste poteter, så deres råd angående det velger jeg å overse glatt :ja:
Ingen allergier i familien utenom laktoseintoleranse (og poden reagerte også på det tidligere, så jeg måtte leve melkefritt de første 4 månedene). Jeg har gått mot jordmødrenes råd om å holde meg unna nøtter, jordbær, sitrus, løk og alt det der mens jeg har amma og det har gått helt fint. Det eneste han har reagert på er kål. Det var en vindfull natt etter den fårikålmiddagen :p
Og ellers takk for innspill :) Jeg skal fortsette med avokado for det liker han så godt, og så skal jeg prøve ut hirsegrøt med MME. På grunn av stadig tilbakevendende brystbetennelser med 40 i feber er jeg litt keen på å trappe drastisk ned på amminga nå (føler meg allerede kriminell som ønsker å trappe ned amminga når jeg har masse melk, men det er ganske slitsomt å få brystbetennelse hele tiden så ikke skyt meg ;)) :ja:
Hei,
Jeg har også foret mitt barn med mat fra 4 mndr alder, han var interessert før og. men da skjønte jeg at han ville spise, ikke bare henge i koppen/tallerkenen/skjeen.
Og han har fått bare mme pga brystreduksjon, og blitt fin, sterk og smart som bare det.
Selveste Gro Nylander sier vel at MAMMingen er viktigere enn ammingen, det er som på fly: ta oksygenmasken på deg selv før du hjelper barnet. Nemlig.
Altfor mye prat på helsestasjon (og nettet! ser strengt rundt) som bare gir dårlig samvittighet og ikke bidrar til noe oppbyggelig. Veldig mange helsesøstre skulle henvist til ammehjelp med en gang og holdt seg til å skrive ned vekt og lengde ellers.
Over til barnet mitt og maten. Etter 4 mndr, når den første grøten ikke kom ut igjen har han fått smake på alt han har vist interesse for. Dette går bra når man ikke har godteri eller pottis stående fremme...
Han fikk mye avocado, sikkert den same hirsegrøten i flak, speltgrøt også fra holle med fruktpure og litt olivenolje, søtpotet, agurk og eple - han fikk tenner tidlig og har aldri satt noe i halsen så jeg har gitt han ting i biter alltid. Og itillegg smake på alt, vi drikker veldig lite alkohol også, og aldri brus heller, så han har alltid fått smake ut av glass og kopper. Viktig å smake på ikke opplagt gode ting også, så får man heller spytte ut. Målet er at han skal ville smake på nye ting, for det kan jo være godt?
Han er fire nå og spiser all slags fisk, helst rå laks :-) gjerne salat,blader altså, erter, aspargesbønner, brokkoli, og blomkål.
Vi snakker stadig om å finne frem videokamera og ta opp, for å skjemme ham ut i konfirmasjonsalderen...
I dag fikk han smake hirsegrøt for første gang. Han syntes det var helt forferdelig, brakk seg og laga grimaser før han liksågodt spydde opp hele puppemåltidet han hadde fått tidligere og mer til :o
Brukte veldig lite grøt i starten, vi. Kokte og moste grønnsaker gikk ned på høykant (fra 5mnders alder). Helsesøster syntes det var heeeelt greit, mens mammaen til nabojenta som var fem dager yngre fikk kjeft for å ha startet for tidlig med fast føde :rolleyes:. Det hører også med til historien at det var min første og hennes tredje unge. Med nr 2 hadde hun fullammet til 9 mnders alder (etter anbefaling fra helsestasjonen ) og to år etter slet hun enda med en unge som bare ville ha melk i stedet for fast føde...
Størsta fikk også hjemmelaget barnemat med grønnsaker, fisk, kylling etc, og den dag i dag velger hun fisk fremfor pølser og hamburgere. Minsta viste tegn til astma og muligens allergi alt fra hun var fire mnder og fikk astmadiagnosen da hun var 6 mnder (men heldigvis ingen allergier). Hun fikk da ikke hjemmelaget mat med fisk, og den dag i dag velger hun bort fisk og grønnsaker dersom hun får mulighet. Hennes yndlingsretter er grøt, pølse og pannekaker :rolleyes:
Jeg fant dette innlegget fra MHM som har vært medforfatter til "Barn i Balanse", veldig veldig bra skrevet :)
MHM sa:
Her er et utklipp fra "Barn i Balanse" av Fedon, kapittelet om "Den første faste føden":
Ved babyens overgang til fast føde er det meget viktig å etterligne morsmelken mest mulig, men også å demme opp for eventuelle svakheter morsmelken måtte ha, enten et er morens kosthold eller at vi bor så langt nord. Siden vi bor så langt mot nord, så er det særlig jern, omega-3 og D-vitamin som babyen kan trenge litt ekstra av. Det viktig å bruke kjøtt og grønne grønnsaker (ikke spinat til babyer) for at babyen skal få nok jern. Gi tran og bruk eggeplomme, fet fisk og smør slik at babyen får i seg nok D-vitamin. Omega-3-utfordringen vil være løst hvis du følger disse rådene, for det finnes i tran og fet fisk. Poenget med å introdusere fast føde er altså mer enn å mette barnet. Noen mødre får råd om å trappe opp på grøten framfor morsmelken dersom babyen sover dårlig, men her er det lite ekstra metthet å hente, siden babygrøt og morsmelk har omtrent samme kalorimengde.
Tiden fra barnet er seks måneder til det er ett år, er tiden for å gi barnet en spennende reise i alle slags matvarer. I starten bør du gi barnet bare en teskje av matvaren. Vent deretter et par dager før du prøver neste matvare, slik at du kan oppdage eventuelle allergiske reaksjoner. Først skal barnet lære seg at mat ikke bare drikkes, og at konsistensen er tett og most. Det kan ta tid å bli vant til dette. Dernest skal barnet lære seg å kjenne på og like de forskjellige smakene. Hvis du ammer fram til barnet er ett år, bør det ha smakt på all den maten dere pleier å ha innen den tid, fordi ny mat bør gis ”under en paraply av morsmelk”. Morsmelken hjelper nemlig barnet til å tåle den nye maten.
Nå lurer du sikkert på hva du skal gi barnet hvis du ikke skal gi det grøt? I andre kulturer er det vanlig å gi en blanding av avokado og banan som er most sammen. Konsistensen er glatt, mosen inneholder mye fett og har en mild, søtlig smak, som egner seg ypperlig til babymat! Her i Norden har det ikke vært så vanlig med en slik eksotisk start på den faste føden, og en mos av kokt gulrot og kokt potet har vært alternativet til grøt. Begge deler er lettfordøyelig, og smaken har en sødme som ikke er ulik morsmelk. En teskje med gulrot- og potetmos inneholder ikke noe fett og vil ikke mette noe, men det er da heller ikke poenget med introduksjonen av mat til en baby. Her er det snakk om å smake og om å lære seg å svelge annet enn melk, så sånn sett gjør poteten og gulroten nytten sin. Etter at barnet godtar å få mat fra skje, kan det være fint å utvide måltidet med litt kalv eller kalkun, deretter kan du prøve med litt brokkoli, olivenolje og så videre.
På sidene videre følger detaljerte råd om hvordan du går frem, hva slags mat som er ok ved 6, 7, 8, 9, 10 og 12 mndr., mat å være oppmerksom på, forslag til dagsmenyer, oppskrifter til babymat osv.
Hilsen medforfatter av boken (og den som har forfattet nettopp dette kapittelet) :D
Da var det ikke så dumt å starte med avokado som jeg gjorde :) Jeg tror jeg bare fortsetter med det jeg, gi avokado, brokkoli og blomkål som er de tingene han har vist at han liker til nå. Og så får jeg heller prøve å gi han litt mer grøt når han har lært seg helt hvordan man spiser.
Det er da ingen her som har gitt barna sine soya? Eller er det den soyabaserte mme'n du sikter til? Det fins 2 typer mme uten melk og den ene er desverre soyabasert. Det er visst også slik at den som ikke er soyabasert smaker ganske mye vondere enn den med soya, så da er det sikkert noen uvitende foreldre som velger den i god tro, desverre ... Men det virker utifra endel mammaforum der ute på nettet at den gjengse oppfatning er at den soyabaserte mme'n styrer man unna :)
Jeg har forøvrig blitt foret på utrolig mye soya gjennom oppveksten min, siden min mor var vegeterianer og brukte utrolig mye soyaprodukter. Omtrent hver eneste middag var i hvert fall basert på et eller annet soyaprodukt, og spiste sikkert litt utenom også. Jeg vet ikke hvor stor skade det kan ha gjort på meg som er jente, og jeg har i grunn ikke turt å lese så mye om det (ignorance is bliss :p).
Lag grøten på hirsekorn og ikke flak. De der flakene smaker ingenting, jeg gav dem selv til snuppa da hun var baby, men hun ville ikke ha. Nå lager jeg grøt til fjokken av hirsekorn og det går ned, blander i egg og malte nøtter så blir det litt mer næring.
Min baby var flaskebarn og vi innførte defor fast føde ved 4 mnd. Vi begynte med mos av avokado og banan, det var en kjempesuksess. Utvidet etterhvert til moser av potet blandet med gulrot eller brokoli. Brukte potet fordi det er ganske mildt og det er mykt å lett å få ned, greit å blande med litt fastere ting som f eks brokkoli. Etterhver5 tilsatte jeg flere grønnsaker som squash, paprika, blomkål, søtpotet osv. Lagde deilige moser med 2-3 grønnsaker. Hadde i meierismør eller olivenolje, fett er viktig :) Etterhvert begynte jeg å tilsette urter og hvitløk, og kjøtt og fisk. Lot henne også få spise frukt som kiwi, pære, eple og bær. Grøt var faktisk det siste vi innførte, da var hun 7 mnd og fikk hirsegrøt 1 gang om dagen. Da spiste hun 1 egg og en porsjon grøt om morgenen, middagsmos til lunsj og middag, og så avokado og bananmos til kvelds. Så lenge hun drakk morsmelkerstatning blandet jeg det i maten, men da hun sluttet med melken sluttet vi med det i maten og. HUn drakk vann fra hun var 4 mnd i tillegg til melken sin.
Dette her har jeg gått glipp av....:lol:
Men som et tips er det lurt å prøve litt av dette første gangen. Gir det luftsmerter, spiser man ikke dette når man ammer.
Ellers vil jeg bare si at det ikke nødvendigvis er pga langtidsamming at barn ikke spiser bra! Jeg begynte jo med friskt mot da hun var 6 mnd, men jaggu har det gått trådt! Nå er hun jo snart 1.5 år, og er ganske så småspist. Her var det store mandler som var årsaken til at hun ikke svelget maten før hun var 11 mnd, og derfor ble nærmest fullammet i 11 mnd.
Jeg tror faktisk at morsmelk fortsatt er hovednæringen hennes jeg. Så mye forkjølelse og annet som har gjprt at hun ikke spiser noe.
Så jeg er jo helt motsatt av hva jeg trodde jeg skulle være.
Jeg er happy om hun spiser en yoghurt, Biola, og der er det jo sukker.
Her har det jo også gått veldig sakte med innføringen. Vi er fortsatt ikke oppe i et helt måltid om dagen, og det på tross av at han viser stor interresse for mat. Jeg har funnet ut at konsistensen er alfa-omega. Den må være helt finmost. Ved minste antydning til små biter eller korn brekker han seg. Jeg kjøpte risgrøten til Holle og har startet å gi ham den en gang om dagen blandet med most frukt. Jeg lager en kvart porsjon av det som står på pakken, og han spiser ikke hele det engang. Så jeg innser at dette kommer til å ta tid. Jeg bare lurer på hvordan det skal gå når jeg skal tilbake i full jobb om drøye 2 måneder og blir borte 10 timer per dag :o
Tips: ikke ta sorgene på forskudd! Om han ikke klarer å spise så mye da, så kan mannen gi han MME på flaske.
Men de aller fleste barna klarer å spise ganske greit når de er 7-8 måneder.
At han brekker seg skal du ikke ta så tungt. Barn har en mye sterkere brekkerefleks, det høres ubehagelig ut, men det er helt normalt.
Aha - ja har hørt festelige historier om pumping på jobbwc:)
og en gang jeg hadde undervisning hadde jeg glemt ammeinnlegg... HELDIGVIS var det fra 8-10 om morgenen og ingen lekkasjer:cool:
Har man ikke rett på ammefri med lønn lenger? For 10 år siden fikk jeg det i alle fall, inntil 2 timer pr. dag, men arbeidsgiver kunne forlange legeattest på at jeg fremdeles ammet da og det fikk jeg. :)
Men du har jo litt reise også Cyan, så det blir jo lange dager.
Hos meg var det spreng i 3-4 dager, så gikk det gradvis over. Men jeg var ikke plaget med betennelser da.
jeg har også opplevd at det nesten aldri blir spreng mer, selv om jeg fortsatt ammer en god del i helger og ferier og sånt. Det går helt greit å gå fra 5-6 måltider og ned til 2 om dagen uten at brystene blir så veldig harde.
Men de første dagene var - ikke morsomme....
Muligens kan faren komme innom deg på jobben i begynnelsen for å avvenne litt gradvis?
Men det er vel ikke nødvendigvis lønnet i det private? Jobben min er av en slik art at det er vanskelig å ta seg ammefri rent praktisk, samt at jeg har en drøy times reisevei hver vei. Men å snike meg til noen timinutter på toalettet med ammepumpa nå og da for å lette på trykket er ikke noe problem. Så krysser jeg bare fingre for betennelsene holder seg langt borte. I løpet av disse to månedene nå før jobb gjør jeg sikkert lurt i å forsøke å avvenne ham mest mulig på formiddagen.
Ja, det er det jeg har gått ut fra :ja: Jeg kommer ikke til å gjøre noe stort nummer ut av det. Pumper meg når det trengs og ferdig med det. Jeg er ikke så opptatt av at han absolutt må ha morsmelk, i hvert fall ikke når han har blitt fullammet så lenge :)
Det går nok bra. Om alt hadde gått som planlagt her, ville jeg bare ammet morgen, ettermiddag og kveld da jeg begynte jobbe. Eventuelt en gang på natt til hun klarte å sove natta gjennom.
Når han får vanlig mat blir de gode dråpene med antistoffer konsentrert i melka. Selv kommer jeg sikkert til å amme henne til hun er to år. Hun har jo vært litt syk med ørebetennelse, halsbetennelse etc. Men når jeg sier jeg ammer slipper hun antibiotika. Så hver dråpe er verdifull, spesielt når de begynner i barnehagen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.