Peppermyntekrem:
20 g usaltet smør, romtemperert
5-6 ss sukrinmelis
1/2 ts flytende søtning
3-4 ss kremfløte
4-6 dråper peppermynteolje (fåes på apotek)
Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen over vannbad til den så vidt har smeltet, den skal ikke være helt rennende.
Ta den smeltede sjokoladen vekk av varmen og fordel ca en halv teskje smeltet sjokolade i 12 konfektformer. Pensle sjokoladen over bunnen og sidene.
Avkjøl formene i kjøleskapet i ca 30 minutter (eller sett dem i fryseren, så går det fortere). Pensle så et nytt lag sjokolade i formene (varm om nødvendig sjokoladen opp igjen), og avkjøl dem i nye 30 minutter.
Lag peppermyntekremen ved å piske sammen alle ingrediensene. Ha deretter massen i en brødpose.
Klipp av et hjørne på brødposen og fordel fyllet i formene.
Lukk formene med smeltet sjokolade ved hjelp av en skje. Bank formene lett mot underlaget så overflaten blir jevn.
Sett konfektene i kjøleskapet til de er helt stivnet. Oppbevares kjølig.
Den skal jeg prøve å lage ja,hørtes kjempe god ut:).Spiste nettopp cavalier sukerfri sjokolade,og gjett hvem som spurtet på do?Tåler ikke maltose:(.Jeg lærer aldri,er jo så glad i sjokolade:)
Det går fint med vanlig smør også. Hadde ikke usaltet, og prøvde med vanlig, ble kjempegodt det også :)
Men jeg fikk en del peppermyntekrem til overs. Tok da og smeltet 50 g sjokolade og bare blandet peppermyntekremen oppi sammen med 1 ss fløte og 3-4 dråper til med peppermynte. Hadde det opp i små konfektformer og satte kjølig.
Og det ble veldig vellykket :D!
Man kan sikkert helle det på bakepapir og lage små pletter av denne blandingen.
Jepp jeg har konfektformer i silikon :D men aldri laget lavkarbosnop før da, bare masse vanlig.. har flere former, som skjell og alt mulig .. :) har utrolig mye kakebakeutstyr og farger og dill og dall, men lite som kan brukes til lavkarbomat da.. hehe jeg trodde jeg hadde slike små former som deg, men dem var nok oppbrukt.. Litt upraktisk med silikon, for har jo ikke noe å oppbevare dem oppi etterpå.. Og kan jo ikke spise alle på en gang hihi
Du kan jo pakke dei inn i cellofan, da blir dei både ekstra "julefine" å servere til gjestar, og så blir det ikkje like fristande å gå å snope i boksen heller, når ein må pakke opp ein og ein konfektbit og sjå på alt papiret som vert liggande igjen etterpå.
Hva slags type søtning kan dette være, og hvor kan jeg få tak i det? Har ikke sett flytende noe sted (men har ikke akkurat lett heller :))
Er det en nødvendig ingrediens eller kan man sløyfe det?
Skal prøve meg på disse, og blir det suksess så blir det sjokoladekonfekt i samboerens julestrømpe :)
Jeg har brukt en sukkerfri mørk sjokolade.
Hvis du bruker rå kakaomasse må du vel ha i kakaosmør og søtning..hvis du ikke er veldig glad i den sterke kakaosmaken.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.