< Tilbake til oversikten

Hemp/hamp


#2

lifejack sa for siden:

Jeg er veldig glad i avskallede hampefrø! NAM:D
Hamp er egentlig en fantastisk plante med kjempemange nytteområder (ikke bare den ene som mange forbinder den med. Det er dessuten kun en liten brøkdel av plantene som er "røykbare") i tillegg til at den er mye mer miljøvennlig enn f.eks. bomull i tekstilproduksjon. Det er synd det er ulovlig å dyrke dem i mange land.
Ang oljen tror jeg det er en helt grei olje som man kan inkludere i kosten for variasjon om man ønsker det, selv om norskprodusert linfrøolje har reist kortere og kanskje er et bedre omega-3-alternativ.
Ang proteinpulveret er det jo litt opp til hver enkelt. Selv tenker jeg litt sånn "hvorfor kjøpe proteinpulver når man kan kjøpe egg til en brøkdel av prisen og deilig kvalitetskjøtt/fisk", men der er man heldigvis forskjellig, så det skader vel ikke å prøve?;)


#3

Chantelle sa for siden:

Hei!
Jeg bruker Hemp-produkter. Både avskallet frø, olje og proteinpulver. Proteinpulveret smaker ikke godt, så det må søtes og smakes/kamufleres endel...synes ikke at det er så godt å ha det i bakst heller... har liksom ikke fått det til m det pulveret.

frøene bruker jeg mer av. DE bruker jeg i bakst, smoothie, musli. de smaker ok synes jeg!

hemp er først og fremst kilde til OMEGA 6, men også noe omega 3. i oljen som jeg bruker er det:
pr 14 g olje:
7 g omega 6 LA
2.5 g omega 3
2 g omega 9
0.5 g omega 6 GLA
0.25 g omega 3 SDA

den smaker ok. kan brukes i dressing og salater etc... jeg tar den med skje som den er


#4

mam sa for siden:

Takk for svar, jeg lette etter et alternativ til tran. ;) Jeg vet at det selges masse Omega 3+6 kapsler, men jeg er liiitt skeptisk til disse. Virker de "virkelig", er de sterke "nok".

Linfrø liker jeg ikke i store mengder. Jeg tenkte at linfrøolje måtte smake som sterkt linfrø (bleh)? Siden Hempoljen smaker nøtter så liker jeg nøtter! :D


#5

lifejack sa for siden:

Linfrøolje smaker ikke noe godt, nei!
Men kapsler virker absolutt like bra som tran altså, så hvis du bare er ute etter omega-3-tilskudd, kan du fint kjøpe deg fiskeolje/krillolje/Udo's Choice e.l. i kapselvariant:)


#6

ada-emilie sa for siden:

Jeg leste om hemp idag fordi jeg hadde en drøm om at jeg spiste noen underlige frø eller små nøtter jeg aldri hadde sett før. Søkte på nettet og fant hempfrøene.De er nok veldig sunne med den oljen som er i. Siden de inneholder litt mer karbohydrater enn linfrø spiste jeg idag heller litt knuste linfrø. Om de er knuste kan kroppen nyttegjøre seg oljen.Å tygge på hempfrø høres godt ut. Men men


#7

Lisa-pyon sa for siden:

Jeg har også tenkt å kjøpe hemp frø å ha i brøddeigen osv, men idag på helsekost butikken når jeg skulle sjekke ut litt priser, så jeg at frø med skall på var mte billigere enn frø som var avskalla. JEg ser alltid for meg at ting med skallet sitt på er sunnere enn ting som har fått fjerna skallet sitt(vet ikke om det er sånn om det er bare jeg som går å tror det helt alene)
MEn ser at de som skriver her har alle avskalla frø? er det bedre/sunnere eller ja, hvorfor?


#8

ada-emilie sa for siden:

Fordi det er lettere fordøyelig, skulle jeg tro. Med skall vil det nok ikke fordøyes i det hele tatt, bare gå rett gjennom tarmen. Nå vet jeg ikke hvordan de ser ut med skall på, men du kan jo se selv om det skulle være mulig å komme inn til maten innenfor skallet uten å knuse de. linfrø og sesamfrø må man knuse ihvertfall.

#9

Lisa-pyon sa for siden:

Du har et poeng der... de frøene så ganske så robuste ut inni posen sin, og siden jeg bor på studenthybel(med andre ord ikke har nødvendig kjøkkenutstyr) så tipper jeg at jeg må kjøpe de uten skall da:)


#10

lifejack sa for siden:

Det er også endel flere karber i de med skall:)


#11

ada-emilie sa for siden:

Jeg skulle ønske det gikk an å vite hvor mye næring som ble tatt opp når frø ble knust,jeg. Umulig å vite hvor mye en skal regne med.

#12

lifejack sa for siden:

Jeg tror jeg ville regnet med det som står på dem for sikkerhets skyld. Hvis ikke man bevisst svelger dem hele (men da kan man jo likegjerne svelge sagflis;))


#13

ada-emilie sa for siden:

Ja for sikkerhets skyld er det hva jeg gjør.

#14

taraquin sa for siden:

Jeg har brukt mye hampolje det siste året, primært pga god smak, passer godt i smoothies sammen med kokosmelk\kokosolje, fløte, banan og jordbær\blåbær synes jeg. Kjøper billig fra iherb.com, nutiva sin 7 dl. Hampolje er spesiell siden den inneholder både GLA og SDA (mener å ha lest at SDA er en mellomting mellom ALA og EPA\DHA sånn at opptaket og omdannelsen til omega 3 er langt bedre enn ALA i linfrøolje).


#15

Manina sa for siden:

Jeg synes også avskallete hampfrø er godt, men det er dyrt i lengden. Jeg prøvde frø med skall på, og de gikk deretter rett i søpla, for de var harde og smakte høy og sagflis. Også hampmel har jeg prøvd, og det var heller ikke godt. Regner med at det er knuste hele frø? Jeg har ikke sansen for å bruke noe i maten hvis smaken av det må kamufleres. Produktene er lite oppbevaringsvennlige, på grunn av oljeinnholdet, så store kvanta er nok ikke lurt å kjøpe inn, om en skulle få det billigere. Det er vel også oljen utsatt for, tenker jeg?


#16

taraquin sa for siden:

Oljen inneholder mye antioksidanter (den er helt mørkegrønn) noe som reduserer harskninga, men den anbefales å ikke stå åpnet i kjøleskap i mer enn 6-8 uker så kortere holdbarhet enn olivenolje og rapsolje.


#17

blingbling sa for siden:

Det er ikke så dyrt på iherb. :)
Jeg kjøpte denne her på iherb: www.iherb.com/Nutiva-Organic-Shelled-Hempseed-13-oz-368-g/13112?at=0

Koster i underkant av 70 kr :)


#18

strikkejenta sa for siden:

Hvor kjøper dere dere Hampolje og mel? Jobber i helsekostbutikk og der selger bi kun hampfrø og hamp-protein.


#19

lifejack sa for siden:

Jeg har sett både hampolje og mel i helsekostforretning. Tror f.eks. Life i vinkelgården (Oslo) hadde det sist jeg var der.
Ellers har de i hvert fall hampolje på iHerb:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.