cillesnuppa sa for siden:
Hele oppskriften med bilde finner du her: fristendelavkarbo.wordpress.com/2010/11/24/valn%c3%b8ttmarsipan/
3 ss kvernete valnøtter
2 små tørkete aprikoser
(jeg kvernet begge deler i en elektrisk kaffekvern!)
3 ss sukrinmelis
1/2 ts vaniljepulver
2 ss mandelmel
1 eggehvite
Mange synes at valnøtter er bitre. Derfor ble det en kombinasjon av valnøtter og mandelmel, i håp om marsipanen skal falle i smak hos ungene!
Framgangsmåten er enkel: bland det tørre sammen, inkludert den kvernete aprikosen. Visp en eggehvite lett sammen, og jobb den inn i det tørre. La marsipanen hvile i kjøleskapet en liten stund (f eks ti minutter – det spørs hvor lenge du klarer å vente ). Trill deretter passe store kuler. Dypp i mørk sjokolade hvis du vil! Deigen er lett å jobbe med, og denne marsipanen er nydelig!