< Tilbake til oversikten

Din beste fiskeoppskrift!

#1

helsefreak sa for siden:

Hei.

Jeg har lyst til å spise mer fisk, men er så utrolig lite oppfinnsom.. Noen som har noen gode oppskrifter de vil dele?


#2

Nerthus sa for siden:

Da må det bli seibiff i rømmesaus som jeg har vokst opp med - først fra besteforeldre, deretter pappa :)

Bruk filet som sei, breiflabb, steinbit eller annen fisk som er litt fast. Torsk kan bli litt for løs i fisken, men kan brukes - da blir måltidet mer som en fiskgryte om du ikke er forsiktig ;)

Fiskefileter stekes i panne med mye smør, salt og pepper. Legg ut fisken på et eget fat. Stek så løk på middels varme, så den blir myk, ikke stek den for hardt.

Her kan du velge om du vil ha det fett-fett eller passe fett, sambon min synes det blir for fett med bare smør og rømme, så jeg har nå da i vann og fiskebuljong i panna der løken ligger. Kok litt opp, og ha i seterrømme. Smak så til med Natvigs krydder. Når sausen har kokt inn litt og du er fornøyd med smaken, ha fisken tilbake i panna.

Server med kokte grønnsaker, eller grønnsaksmos :)
Jeg har dessverre ikke mål her - så du må ta det litt på feellingen. Til to bruker jeg bare en halv buljongterning, men dette går på smak. Smaking underveis gjør susen!

Til og med de voksne i min familie som IKKE liker fisk - liker dette :)


#3

helsefreak sa for siden:

Takk Nerthus!

Seibiff er min favoritt! Jeg har alltid laget det med bare rømme, men nå fikk jeg jammen inspirasjon til å prøve en vri!

Natvigs krydder har jeg aldri hørt om. Hvor finner jeg det?


#4

Kanutten sa for siden:

:sikle: Dette er nyyydelig ja! (bare at jeg aldri har testet det med buljong eller krydder, plain her..). Det er også nydelig å lage en fiskegratengaktig variant av dette. Eeeen gang jeg skulle lage stekt sei i rømme glemte jeg fisken som rett og slett kokte i stykker i creme fraichen. :o Jeg hev noen brokkolibuketter, et par plommer og stivpisket eggehvitte oppi. Hadde alt i en ildfastform, strødde Jarlsberg over og lot det godgjøre seg i ovnen en halvtimes tid. :sikle: Fisk og rømme/creme fraiche er bare nyyyyydelig sammen! :sikle:


#5

helsefreak sa for siden:

Å, genialt! Dette må prøves! Jeg har masse sei i fryseren :-)


#6

Fofa sa for siden:

Fiskenuggets:)
Jeg kjører laks(min favorittfisk) i blenderen til den blir mos, så tar jeg passe store biter og former en nugget. Vender den først i en blanding av 1 egg og 1 ss majones, så vender jeg den i knust (også i blenderen...er eneste kjøkkenmaskin jeg har..)baconcrisp. Så stekes det på panna. Blir kjempegodt!! Crispy salmon :D


#7

helsefreak sa for siden:

Oj, så lurt :-)

Hva slags tilbehør bruker du?


#8

Fofa sa for siden:

Jeg pleier å lage en salat til, også dipper jeg nuggetsene i rømme. Av og til bruker jeg å krydre fisken med masse chili og andre hotte saker:D Da bruker jeg First Price sin salsa(den har minst karber)som dip.

Er jeg virkelig lat, så har jeg en stor skje italiensk salat til . Den av Rema 1000 sitt eget merke er den jeg har funnet med minst karber, den har 4,2 gram per 100 gram.


#9

helsefreak sa for siden:

Laks er notert på handlelista :-)


#10

senorita sa for siden:

Jeg elsker ovnsbakt ørret, mmmm :D nydelig og saftig.. :) Så kan man jo lage egne fiskekaker og fiskeboller.. fiskegrateng..


#11

sta sa for siden:

røkelaks-strimler, løk/purreløk og dill i panna med fløtesaus og squash-strimler:

surr løk (og hvitløk) i panna, hell over fløte og røkelaksstrimlene og squashen. ha en eggeplomme over om sausen skal være litt tykkere og mer klissete.


#12

sta sa for siden:

grillet laks:

laksefilet under grillelementet. laksen får et strøk olje, salt og pepper så den blir sprø i kanten.

fløtesaus: ha fløten i en skål, press en halv sitron over. la fløten stå lunkent mens laksen griller. da tykner den. litt salt og søtning og veldig mye finhakket dill røres inn.

grønnsaker etter smak. (jeg bruker mye squash)


#13

sta sa for siden:

smørflyndre:

smørflyndrefilét kjøpes i fiskedisken
lag remulade etter oppskrift på forumet eller lag selv

snurr flyndra sammen og feste med en pinne og dampkok den eller legg den i panna en stund med smør.

serveres med grønnsaksstrimler frest i panna og sitronbåt


#14

sta sa for siden:

samme som røkelaks-spaghettien men med krepsehaler og reker funker også veldig bra.


#15

misslinda sa for siden:

Stekt hyse, eller ovsnbakt ørret er mine favoritter.

Til hysa rører jeg sammen rømme, majones, ketchup og litt dijon sennep også har jeg enten blomkålsstappe eller masse grønnsaker til.. namme nam.. Også godt å steke den i bacon crisp. (vend den først i mel(lavkarbo), så egg, så i baconcrisp, får så å steke den på middelsvarme i noen minutter på hver siden. Veldig mild fisk for de som ikke spiser så mye fisk!!

På ørret har jeg pepper, chilli, basilikum, dill og sitron oppå, så slenger jeg den i ovne. Tilbehør er eggesmør(smelt smør og ha oppi kokt egg i små biter, skjærer de med eggdeler 2 ganger) og masse grønnsaker ;) (spiste dette i dag.. DIGG og kjempefeit mat med alt smøret!! )


#16

sta sa for siden:

Ogh her er en laksestand jeg har tenkt å lage som jeg rapper fra Kamille:

300 gram røkelaks i biter
100 gram varmrøkt pepperlaks (hvis ønskelig)
4-5 egg
3 dl fløte
1 dl rømme
1 dl hakket persille
1/2 dl dill, hakket
1/2 dl revet parmesan
3 vårløk, hakket
1/2 broccolihode, hakket
salt og pepper

dette er fyllet til en pai som selvsagt lages med hvetemel i oppskriften, men jeg tenker at jeg får lage den rett i formen som jeg kler med aluminiumsfolie og bruker et salatblad på samme måte som en "wrap" hvis jeg ikke har lyst å spise med kniv og gaffel


#17

helsefreak sa for siden:

Oj, her flommer det jo inn masse spennende oppskrifter! Så flott! :-)


#18

Kanutten sa for siden:

Lag avkokt laks!! :sikle:

Serveres med salat og rømme som er tilsatt litt splenda, sitron, salt, pepper. :sikle:


#19

Victory sa for siden:

Min favoritt, Laks med philadelphia:
Lett som en plett, man tar laksefileter i folie, krydrer med salt og pepper og hvitløk feks, gjerne dill også. Smører philadelphia ost oppa, den beste syns jeg er den med sort pepper og vårløk..
Pakk igjen folien og stek i ovnen.

En annen variant er og smøre creme fraiche oppa, da blir det mer sausete. Krydre som man ønsker selv.

Fisk er best! :D


#20

sta sa for siden:

steinbit i form:

en steinbitfilet
paprika, selleri, blomkål, purreløk i tillatte mengder:
creme fraiche eller rømme
hiv inn i ovnen.

det gikk plutselig opp for meg at på lavkarbo kan jeg lage alle de kjappe enkle fiskerettene jeg liker som jeg har ligget unna før pga fettinnholdet! hahaha!


#21

Nerthus sa for siden:

Innbiller meg at de fleste matbutikker har det - men du har kanskje aldri sett etter det? ;) Sjekk ihvertfall ut a la meny og ica type. Passer så perfekt til denne retten (mammas bidrag hehe).


#22

Nerthus sa for siden:

Skal prøve fiskegrateng-varianten ved første anledning!!! Fin-fin tråd dette ;)


#23

aktivjente sa for siden:

Er veldig glad i indisk mat; når vi får besøk av unger som ikke liker fisk, lager jeg en kormasaus laget med kokosmelk og har over den ferdigstekte fisken (vi spiser fisk minst 4 ganger i uka). Har brokkoli og raita til, ungene spiser i tillegg ris, mango chuntney og nanbrød.

Ellers lager vi ofte lakseknytter eller røyeknytter i ovnen. Har oppi alle tillatte grønnsaker (feks. fennikel er supert) og en solid klatt kryddersmør med hvitløk. Nam :D


#24

Nerthus sa for siden:

Lurer på om du kan komme hjem til meg og lage middag en gang - for det der hørtes KJEMPEGODT ut! Har du oppskrift på knyttene noe sted? Har ingen erfaring med knytter hehe.


#25

kennygirl sa for siden:

Klippfiskgryte:

Man tar en boks fløte, 1 ss tomatpure og 1 boks hakkede tomater, evt krydder og rører sammen. Legg utvannet klippfisk i en ildfast form og hell sausen over. Strø godt med ost oppå og gratiner i ovnen. 20-30 min på 200 grader hvis jeg ikke husker feil...
Man kan godt bruke annen hvit fisk også.

Jeg er ikke noe glad i fisk, men denne er knallgod :sikle:


#26

aktivjente sa for siden:

Fiskeknytter; skjær fisk i terninger, hakk opp grønnsaker i like store biter. Dryss på helios sitt urtekrydder :D. Rør sammen løkpulver, finhakket hvitløk, salt,evt. litt dill og legg rause klatter på. Legg dette på alufolie, knytt dem sammen og stek i ovnen på 200 grader i 20 - 30 minutter (jeg legger alle knyttene i ei panne, så blir det ikke så mye dall). De som liker rømme bør spandere en klatt på ;) Enjoy!


#27

rava sa for siden:

Laksefilet i fløtesauce.

Laksefilet oppdelt i terninger, brokkoli, blomkål, purre, fløte, krydder

Ha grønnsaker og fløte i panna, salte og kryddre. Jeg bruker mye Santa Maria Fish and Seafood. La det trekke litt. Ha til slutt i laksen. Dette kan en lage på 123. Dersom jeg har litt bedre tid så steker jeg laksen og grønnsakene litt slik at de får en liten bruning. Det gir litt bedre smak synes jeg men det er ikke nødvendig. :D Serverer med fullkorn pasta til de som ikke spiser lavkrabo. Ferdig på 30 min max...



#29

Rin sa for siden:

Fin tråd! Jeg er ikke så glad i fisk selv, men liker å prøve ut nye ting for å se om jeg endelig finner den oppskriften som får det til å smake godt i min gane. :p Abonnerer!


#30

misslinda sa for siden:

Nam.. her var det mye fristende oppskrifter.. :D Er herved abbonent på denne tråden ;)


#31

Victory sa for siden:

Hvit fisk, feks steinbitt:
Steke den kjapt i panna så den får stekekant, krydre med hva man måtte like. Pesto er veldig godt. Surre spekeskinke rundt den og steke videre i ovnen i en ildfast form.
:)



#33

Bøtt sa for siden:

Lakksefileer legges i ildfast form med rømme,fløte over.Ta på ønsket krydder jeg bruker også gressløk over.Stekes i ovnen ca.15min.
Fisken blir fantastisk god mør, så kan du ha grønnsaker til...:)



#35

Evalett sa for siden:

Ovnsstekt laks/ørret med himmelsk :ja: saus!

Laks-eller ørretfilet etter behov, legges på bakepapir og pensles med olvenolje (eller annen), salt og sitronpepper

Inn i ovn 200 grader. Ikke for lenge, avhenger av størrelse på fileten.

Saus - Verdens enkleste og beste:
Et beger Creme fraice
3 dl fløte
To terninger fiskebuljong
Hakkede urter etter behag (dill, persille, sirtonmelisse etc)

Varmes opp, skal ikke koke (!)

Alle mine gjester tar bølgen når de får denne sausen.

Grønnsaker etter ønske.


#36

AntoniaM sa for siden:

Jeg lager ofte fiskeformer der jeg legger grønnsaker i bunnen, gjerne med en del rømme/Creme Frech på. Fiskefileene legges på toppen.

Av grønnsaker kan jeg bruke det meste. Jeg synes champinjong er godt til fisk. I det siste har jeg blitt veldig glad i frossen spinat. Findus (eller var det Frionor?) har poser med hakket spinat frosset i terninger. Under steikeprosessen går disse i oppløsning og blander seg med rømmen/crem frech og det blir en deilig, frisk grønn saus.

Over fisken hender det jeg har litt ost slik at det blir gratinert. Bacon i terninger eller skiver gir også en god smak. Et lite dryss med pinjekjerner setter prikken over i-en.


#37

Lind sa for siden:

Enkel og god hverdagsmiddag:

Seifilet - stekes i panne. Ha på salt og pepper.
Løk - skjæres opp og stekes gyldne i panne
Kremfløte

Ha stekt løk og sei i samme panne og hell på godt med fløte. La dette putre en liten stund under svak varme. Smak til med salt og pepper.

Serveres sammen med en god salat.


#38

Victory sa for siden:

Dette er ikke et tips, men et fiskespørsmål. Jeg har kjøpt en ny fisk i dag: Pangasus filet.
Noen som har spist denne og har tips til hvordan man lager den, hva man har til osv..?


#39

Festina lente sa for siden:

Genialt!! :D
Denne burde vært klistret i en egen tråd - hvem er det som fikser sånt? Må jeg sende forslag til noen? Noen som vet?:veitikke:


#40

Festina lente sa for siden:

Kjempeflott! Beundrer initiativet ditt! :heia:


#41

Tasja sa for siden:

Denne sausen var veldig god, og en stor suksess i selskapet i dag! Takk for oppskrift :)


#42

Kokken Tor sa for siden:

Pesto- og baconsurra breiflabb. :)

Ingrediensar:
Breiflabb i skiver
Tomat- eller basilikumpesto
Bacon i skiver
Salt
Peppar
Grasløk

Tilbehør:
Frisk asparges - Kokt 1 min
Friske rosenkål - nytrekte
Babymais - kutta i bitar
Soltørka tomat - finhakka
Smør og salt

Rull rosenkål og babymais i smelta smør og smak til med salt.

Aioli
Eggeplomme
1 ts. Dijonsennep
1 ts. Sitronsaft
1 kvitløksfedd
Rapsolje
Smakes til med salt og peppar

God fornøyelse!


#43

Tiril77 sa for siden:

Indisk fisk hørtes kjempegodt ut... :) Oppskrifter takk... :D


#44

ada-emilie sa for siden:

Min beste er for langvarig å lage. Min enkleste og gode oppskrift på en stor fiskekake er å ta et egg og piske med gaffel og gni inn sammen med 150 g ferdig-"kokt" lettsaltet kokt, litt salt, gressløk og pepper. Så legge den som en stor kake i panna og steke. Du kan også legge inn raspet gulost om du vil for å gjøre det enda mer smaksrikt. Champignon eller grønn oliven i biter er også en mulig tilsetningsingrediens for de som liker det.


#45

Kanutten sa for siden:

:sikle:


#46

Kanutten sa for siden:

Lagde dette i dag..

Ørretfilè lagt ned i ei elektrisk stekepanne. Dandert med brokkoli, asparges, paprika og løk. Hadde MYE salt og pepper OG sitronsaft i panna, samt lauvbærblad og en liten klype splenda. Hadde deretter en boks CF oppi og lot det stå til. Det så omtrent slik ut underveis i prosessen... :o

Beklager det dårlige bildet.. :o Ei sånn stor elektrisk stekepanne er knallkjekt! Og maten ble knallgod.. Unga spiste det opp før jeg fikk tatt bilde.


#47

Imp sa for siden:

I Hvit fisk - helt enkelt er det oppskrift på en fiskesuppe som ER SÅ GOD! Med hvitvin og hvitvinseddik, fløte, sellerirot....masse digg. FÅr prøve å skrive den ned en dag...


#48

utolmodig sa for siden:

PAPPAS FISKEGRYTE
Potetene sløyfet , erstattet med blomkål

1 gulrot isteden for mange
Brokkoli
purre
Torskefilet
God klatt smør i gryta, legger lagvis halvfrosset fiskebiter og grønnsaker
Toppen dekkes av tomatbåter
Putre med lokk
Siste 10 min helles en pk fløte over
de voksne krydrer litt med sitronpepper
Bare en ting¨å si: nydelig godt!!


#49

Klistine sa for siden:

Torsk i form

Legg torsk nederst i ovnen, ha over purreløk og bacon. Topp det med creme fraiche og ha i ovnen i 20-30 minutter.

SNADDER!!

Serverer med brokkoli og blomkålmos :D


#50

gladhverdag sa for siden:

Her kommer en kjempegod salat som passer til alle anledninger..perfekt på tapasbordet.
2 Fennikel deles i to og snittes fint i strimler( har du mandolin er den fin å bruke),ca 200 g Røkelaks kuttes i strimler( fersk laks kan og brukes), skallet og saften av en sitron med (zestjern får du flotte strimler), nykvernet pepper,ca 20-30 g parmesan( eg høvler bare etpar handfuller over salaten) , salt. 4-5 ss god olivenolje. Alt blandes, la salaten trekke en halvtimes tid før servering. Salaten holder seg godt i kjøleskapet en dag og to...blir litt mykere men like god:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.