Hvordan føles det å være kvalm av fettinntak? For første gang ever tror jeg nå at fettinntaket har blitt i høyeste laget. Jeg spiste laks, avocado og rømme til lunsj i dag.
Jeg er litt uvel, men ikke superkvalm, vet ikke om jeg egentlig er helt kvalm heller. Men det føles som om det ligger fett langt opp etter ørene mine :p
Føles som en heelt vanlig kvalme for meg:p Spørs vel hvor mye fett man har spist. Synes ikke laks, avocado og rømme høres så ille ut. Blir verre når man spiser en kladd med smør ved siden av, just for kicks.
Det er i prinsippet ikke mulig å få i seg for mye fett, siden karbinntaket er så lite, og disse karbene blir brukt til glukose i hjernen. Det levner da ingen karber til energi, og prinsipielt kan ikke fett alene binde seg som overskuddsenergi i kroppen. Fettet brukes som energi og overskuddet skilles ut i avføringen.
Men så er det noe som heter at man kan spise opptil 7 ganger så mange KALORIER på lavkarbo enn høykarbo. Det skulle jo indikere at ett helt og fullstendig fritt inntak av kalorier/fett kan føre til vektoppgang. Man skal allikevel ikke bekymre seg verken for fett eller kalorier i utgangspunktet på ketolyse. Det regulerer seg selv i de fleste tilfeller. Står man stille i en periode over 3-4 uker kan man imidlertidig begynne å se på om fettinntaket er for lite eller for mye, eller om kaloriinntaket er for lite (skjer VELDIG ofte på lavkarbo) eller høyt og må justeres.
Hei! Er fettkvalm selv og har vært det i 2-3 dager nå. Er veldig ubehagelig! Får følelsen av å kaste opp bare jeg tenker på /ser mat jeg vet inneholder mye fett. Er i tillegg til å være fettkvalm, blitt matlei. Eneste jeg har lyst på er maxboller i tomatsaus med rømme.. :o Er jo ikke akkuratt så VELDIG lavkarbovennlig, men det funker. Har hatt en hel hermetikk boks i 3 dager nå. Har spist kanskje 4-6 maxboller, en god del saus og MASSE seterrømme til middag. Heldigvis tåler kroppen min det og jeg går fortsatt ned i vekt!
En tanke: Kan det ikke være slik at litt kvalme er en reguleringsmekanisme som sier at man har fått i seg nok energi, og at denne reguleringmekanismen fungerer bedre med fett enn med karbohydrater? Men viss man er kvalm i flere dager så stilles det seg litt annerledes.
Maxboller er "kjøttboller" laget av kyllingavfall - det er masse muk (maskinelt utbeinet kylling) i dem og jeg spiser det definitivt ikke lenger! Spiste det mye da jeg var barn, elsket det og kunne godt sette til livs en hel boks på egenhånd sammen med en dunge pose-potetmos! :eek:
De er dessuten ikke i tomatsaus, men i paprikasaus, selv om jeg har mine tvil om at en ordentlig paprika noen gang har vært i nærheten av produksjonslokalene...
Insulin har vi alltid til stede.
Hadde vi ikke hatt det , ville vi ikke overlevd særlig lenge
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.