Nå har jeg spist lavkarbo siden 7. november og trives veldig godt med det :) Jeg har et ketogent kosthold bestående av kjøtt, fugl, fisk, egg, ost, CF, litt fløte, asparges, brokkoli, blomkål, spinat, paprika, litt tomat, agurk, majones/remulade og bittelitt nøtter. Jeg har hatt en jevn, fin vektnedgang på mellom 4 og 600 g pr. uke. Jeg spiser 2-4 måltider pr. dag, og er mett.
Men blodtrykket mitt har økt på lavkarbo. Det har alltid vært fint, selv når jeg var gravid. Jeg måler blodtrykket annenhver mnd., siden jeg er med og prøver ut en ny migrenemedisin. Forhøyet blodtrykk er ikke listet som bivirkning av denne medisinen (og jeg mistenker også at jeg tar placebo, siden jeg ikke har merket noen effekt på hodepinen). Medisinen tas kun ifb med menstruasjon, ikke ellers i mnd. Husker ikke hva blodtrykket var på første kontroll (jeg fester meg sjelden ved slike tall), men damen sa det var supert. Andre kontroll - for høyt (husker ikke dette tallet heller). Nå i går var det ny kontroll - og ca 120 over 90 (andre og beste måling). Jeg kjenner med litt småsvimmel og varm i toppen, og har gjort det en stund - og føler at det er helt bakvendt ift hvordan lavkarbo gjerne virker på kroppen. De fleste opplever vel at lavkarbo-kosthold virker stabiliserende på slike ting?
Kjenner at jeg gjerne skulle visst hvorfor dette skjer, og håper noen av dere med peiling på kropp, helse og lavkarbo-ernæring kan svare meg på om og hvorfor dette har noen sammenheng.
Er 120/90 høyt?:confused:
TJaaaa, bittelitt høyt undertrykk, kanskje, men dog...... Ikke noe du bør kunne merke selv i hvert fall!
120/80 er liksom det aller beste man kan ha! Og så og si alle har høyere BT hos lege etc enn de har hjemme til vanlig!
Det eneste blodtrykket man kan stole på er korrekt, er det som tas mens du enda ligger i sengen og akkurat har våknet av deg selv om morgenen!:p
Dersom du virkelig husker tallene riktig er dette ikke noe å snakke om. Dersom BT de neste gangene har økt mer, bør du kanskje snakke med en lege, men ellers kan jeg ikke se noen grunn til at du skal tenke på det en gang.
Takk for svar, Kitt :) Nei, jeg har som sagt ikke noe forhold til disse tallene - jeg har bare alltid fått høre at blodtrykket er flott. 120/90 var siste måling, det var lavere enn første, som hun insisterte på å ta en gang til. Jeg har aldri hatt høyt blodtrykk hos lege før. Forrige kontroll var det enda høyere, men jeg husker som sagt ikke tallet. Nei, så lenge det er "innafor" skal jeg slutte å bekymre meg - jeg er vel egentlig ikke sånn skrekkelig bekymret nå heller. Men synes det er pussig at det har steget etter jeg la om kostholdet, siden det egentlig burde hatt motsatt effekt?
120/90 er nesten helt utmerket, som Kitt sier! Det behøver overhode ikke ha sammenheng med kosten, kan rett og slett vætre ørlite ekstra stress i kroppen feks :)
Så pust med magen og se hva som skjer til neste kontroll :D
Diastolisk undertrykk (hjertets hviletrykk) på 90 er mildt forhøyet. Over 90-95 regnes som forhøyet. Bt på 120/70 er normalen. Men man kan ikke diagnostisere høyt BT ut fra en måling, da det er mange faktorer som virker inn. Må måles gjenntatte ganger over en tidsperiode for å kunne si noe om blodtrykket.
Akkurat blodtrykk er vel individuelt? Pleier man å ligge på 90 på undertrykk så er det jo ikke noe krise, men om man alltid har lagt rundt 70 og brått er oppe på 90, så bør det kanskje sjekkes?
Såvidt jeg forsto på damen var det ganske mye høyere enn på første måling (når jeg spiste høykarbo-mat). Jeg føler jo også at kroppen "jobber mer", og ofte litt "kokt i kål'n" ;) Men dette har vært litt opp og ned, altså, og jeg kan jo ha hatt max uflaks akkurat når jeg har vært på kontroll. Omstendighetene rundt besøkene er jo ganske like; kommer rett fra jobb og har kjørt i en time for å komme dit. Dersom det vedvarer får jeg kanskje høre med fastlegen min, men har overhodet ikke lyst til å gi slipp på mitt nye kosthold! Har vel sjelden hatt det så bra som nå :D
Jeg har hatt høyt BT i flere år, det har hverken gått opp eller ned på lavkarbo. Etter at jeg startet med linfrøolje har overtrykket gått litt ned faktisk! (Men det er jo det andre som er "farligst")
Det er jo mange ytre faktorer som påvirker BT, og døngmåling hvor du er koblet til et apparat hele døgnet (starter av seg selv) er den eneste måten å få en reell oversikt på.
Jeg har hatt blodtrykk på 140/90-100 i mange år. Men først da jeg lå på sykehuset og det ble påvist 180/110-120 fikk jeg tilbud om blodtrykksmedisin.
140/90 er akeptabelt.... Det er i overkant, men godtatt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.