< Tilbake til oversikten

Vanvitting god sjokoladekake

#1

rava sa for siden:

Jeg fant ei oppskrift på LCHF -bloggen som inneholdt 70 % sjokolade, det hadde jeg ikke så jeg tok bake kakao i stedet. La og til kokos og cocosa og en ts bakepulver for heving. Kaka ble vanvittig god.

3 toppede ss med bakekakao

200 g smør

1 toppet ss med cocosa

frøene av en vaniljestang (eller 2 ts vaniljeekstrakt) jeg brukte en ts vanilje sukker og det funket fint.

1/2 dl sterk kaffe

2 dl sukrin

1 ts bakepulver

3 egg - vispet

150 g malte mandler

2 ss kokos

100 g hakkede valnøtter og/eller hasselnøtter

Smelt smør, cocosa. Ha i kaffe og sukrin. Avkjøl litt. Fin mal madler, visp eggene til luftig eggedosis. Bland alt. Ha til slutt i hakkede nøtter og kokos.

Stekes i liten form. Smør formen godt ha bakepapir i bunn, 170 gr i 20 min ++, sjekk at ikke kaka er for bløt i midten. Den må ikke disse i midten hvis du rister litt på formen. Må avkjøles godt før den taes ut av formen. Blir en bløt Brownie kake med god smak av mørk sjokolade og kokos :D

Denne skal jeg ha til jul :D:D:D


#2

Holtappen sa for siden:

Hørtes helt herlig ut :p Lagt til oppskriftloggen min :o Takk :klem:


#3

Biggie Small sa for siden:

Når du sier "kaffe" mener du traktet kaffe, ikke kaffe i tørrform?

Mvh
Biggie


#4

rava sa for siden:

Jeg brukte en halv dl med espresso kaffe, vet mange tar pulverkaffe og blander i litt vann sånn at den blir strek.


#5

jammenpåtide sa for siden:

Denne var mektig og god, hadde litt lettis ved siden av, nam! Passer sikkert godt med pisjastnøtter o.l i også:D


#6

Higu83 sa for siden:

Hei ;)
jeg bare lure på hva coscosa er? får man det i daglivarebutikker?


#7

Lissi80 sa for siden:

Ååå, denne brownies kaka er kjempegod :) Lagde den på fredag da mannen hadde bursdag og serverte med krem og bringebær til.. Var veldig godt -og mektig..hehe..

Kaka kan fryses og, så jeg har fryst ned 4 kakestykker og gleder meg allerede til en anledning for å ta den opp :)


#8

Lissi80 sa for siden:

I helsekost :)

Det er kokosfett, en variant til baking og en mer nøytral til steking :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.