Ingredienser: 100 g mykt smør
1 dl sukrin (eller annen ønsket søtning)
1/4 ts salt
3/4 ts vaniljepulver
2 dl mandelmel
1 dl salte peanøtter*
50 g sjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukrin til en luftig krem. Pisk inn salt og vaniljepulver.
Tilsett litt og litt mandelmel og pisk godt mellom hver gang.
Grovhakk halvparten av peanøttene og rør de inn.
Ha deigen i en form (ca 24*24 cm) med bakepapir i bunn, og trykk den flat.
Strø over resten av peanøttene og hakket sjokolade.
Dekk deigen med plastfolie og rull over med et glass sånn at peanøttene og sjokoladen blir presset ned i deigen.
Stek ved 190 grader i ca 20 minutter.
La kjeksen avkjøles i 5 minutter i formen før du skjærer den i passe store biter, og avkjøler den videre på rist.
Kan oppbevares i en tett boks i inntil en uke.
*)Jeg bruker peanøtter fra Sunrise, kjøpt i innvandrebutikk. Den har 8 g kh i motsetning til de fleste merker som har 14 g.
De her så utrolig gode ut :D Har lyst til å prøve disse i dag :D Men har ikke vaniljepulver =/ Men det bør vel gå ann å lage de uten? Har vaniljeessens som jeg evt kan bruke :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.