< Tilbake til oversikten

Har lyst til å bli ernæringsterapeut/-fysiolog


#2

lifejack sa for siden:

Holder på med ernæringsstudier, men ikke ved noen av de nevnte skolene. Har riktignok lest om begge. Synes Medisinfagskolen i Tønsberg virker kjempeinteressant! Hadde det ikke vært for at jeg allerede studerer dette, hadde jeg nok valgt den:D


#3

-marie- sa for siden:

Kan jeg spørre hvor/hva du studerer?


#4

lifejack sa for siden:

Studerer ernæring v/UiO (begynte nylig) og ved Atlantis Medisinske Høgskole (halvveis til bachelor):)


#5

-marie- sa for siden:

Er du fornøyd? Noe du kan anbefale andre?

Er jo så vanskelig å vite om skolene er så gode som de selv sier :rolleyes:


#6

lifejack sa for siden:

Vel, programmet v/UiO er jo et 5-årig masterprogram hvor de 3 1/2 første semestrene (altså 1 3/4 år) er sammen med medisin- og odontologistudentene. Så her er det jo endel basalfag og medisinske fag i starten. Det er også (dessverre?) ganske vanskelig å komme inn, da de tar inn ca 20 stykker i året, og det kreves at man har 3kj, 2fy og 2mx eller tilsvarende fra videregående i tillegg til at karakterene for det meste må bestå av 6'ere.

Atlantis har ikke de samme opptakskravene. Her trenger man kun studiekompetanse eller realkompetanse (og har man ingen av delene er det ikke helt umulig å komme inn allikevel). Første året består av et semester anatomi/fysiologi og et semester med sykdomslære, så det er først på 3.semesteret at man begynner med ernæringslære.
Jeg måtte gå over på nettskolen på Atlantis i år, da timeplanene ikke gikk opp, og er fornøyd med opplegget. Man har tilgang til videoforelesninger i alle emner og lydfiler til iPod'n (så da kan man ta med seg foreleser ut på tur/på bussen e.l.:D) i tillegg til masse interessant stoff og oppgaver, og frihet til å sende mail til de som er ansvarlig for undervisningen når man skulle støte på et spørsmålstegn.
Men begge disse skolene mener jo at det "vanlige norske kostholdet" er det sunneste (foreløpig ihvertfall).

Jeg synes som sagt at Medisinfagskolen høres veldig interessant ut. Den er jo helgebasert, som passer bra for mange, og kvaliteten på de fleste foreleserne er jo førsteklasses!

Dessverre vil man kanskje ikke ha like stor slagkraft med den utdanningen (og forsåvidt den til Atlantis o.l.) som ved en master i klinisk ernæringsfysiologi, men hvis man først og fremst ønsker å hjelpe mennesker i det daglige, tror jeg det vil være et lite problem. Det viktigste er at man er nysgjerrig og leser alt man kommer over av bøker/forskning om temaet. Det meste jeg kan har jeg ikke lært på skolebenken for å si det sånn;)

Uff, jeg eier visst ikke egenskapen "å fatte meg i korthet"...


#7

-marie- sa for siden:

Bra at du ikke fatter deg i korthet :D Jeg vil jo vite mest mulig!

Poleszynski, Hexeberg og resten av gjengen må jo bare være inspirerende å lære av! Men jeg skjønner hva du mener med slagkraftig... Jeg er jo ergoterapeut fra før så har jo min helsefaglige bakgrunn og ønsker å komplettere med ernæring, har ikke noe ønske om å jobbe på sykehus som klinisk ernæringsfysiolog. Tenker mest på å kunne starte opp for meg selv, litt sånn 'livsstilscoach'-aktig (hvor mye klisjé det enn må høres ut) :rolleyes: Evt kombinere det og jobbe innen rehab...

Men det må jo være en fordel å kunne kle seg med tittelen ernæringsfysiolog, og da må jeg jo ha en bachelor. Det får jeg ikke på Medisinfagskolen :(

Men du... Siden du har gått halve bacheloren din, får du ikke godskrevet noe av det på UiO?


#8

Kanutten sa for siden:

HVA er vitsen med å studere til ernæringsterapaut så lenge det som staten og skolene anser som sunt er langt unna det VI praktiserer her??? Du kommer til å bli indoktrinert!!!! :eek::eek:

Be heller om læringeplass hos Fedon. :ja:


#9

Zincite sa for siden:

Sjekk linken og foreleserne på medisinfagskolen som trådstarter lenket til Kanutten :)
Blir nok direkte vranglære i forhold til offentlige forelesere det :D


#10

Kanutten sa for siden:

:heia: Bra det!!


#11

Vegard L sa for siden:

Ernæringsfysiolog er nok ingen beskyttet tittel, så det kan du kalle deg allerede :) (skader ikke å ha litt kunnskaper å backe det opp med da)...
Studerer human ernæring ved UiB, veldig fornøyd foreløpig, ingen indoktrinering for å si det sånn. Det er ikke sånn at du blir fortalt at sånn og sånn er best, ferdig arbeid. Den ene foreleseren vi har nå legger mye vekt på at det er vi som skal formidle disse tingene i framtiden, så da må vi selv velge hvilken retning vi ønsker å gå.


#12

Nemii sa for siden:

Man lærer jo mer enn "hva som er sunt" på ernæringsstudiene, og med en mer medisinsk bakgrunn vil man jo mer å slå i bordet med. Det vil nok også gagne en evt. privatklinikk at man har litt utdanning, at man kan kalle seg enæringsfysiolog.
Man lærer nok også en del om hva som er et bra kosthold, men man ser jo at en del av de studiene de viser til, ikke er holdbare. Men vil si at det er nyttig det også, kjenne bakgrunnen for de kostholdsrådene vi har idag, og kunne påpeke deres tynne grunnlag.
Det kan være ganske gøy å gå ned til foreleser etterpå for å påpeke det tynne grunnlag i en studie de viser til (har selv gjort det, og flere av studentene rundt måtte si seg enig med meg).

Forresten er det et seminar på ernæringsavdelingen til uken der Dag VP skal snakke om ernæring - ble utrolig overrasket, men ser det som et skritt i riktig retning:)


#13

-marie- sa for siden:

Sorry, leste litt kjapt... Ser at det er bare klinisk ernæringsfysiolog som er beskyttet :o Takk for oppklaringen!

Er ikke redd for å bli 'indoktrinert', er nok litt for opptatt av lavkarbo til det :p Men er veldig positivt at UiB legger opp til at man skal velge egen retning :D


#14

-marie- sa for siden:

Når? Hvor?


#15

Fofa sa for siden:

Jeg har og veldig lyst til å studere ernæring... Men pga min arb.situasjon, så er jeg avhengig av å studere på nettstudie. Noen som har noen tips ang d? Har lett litt på nettet....men synes det er vanskelig å vite hva som er bra. Drt koster jo masse penger, så jeg ønsker at det skal være god kvalitet på studiet når jeg først investerer såpass mye i det


#16

j88 sa for siden:

Jeg studerete på nettet, gjennom Atlantis medisinske høyskole. og er veldig fornøyd, fikk god oppfølgning, hadde også muelighet til å være med på noen forelesninger på skolen om man ville det.


#17

Fofa sa for siden:

Så bra!
Hvor lang tid brukte du på studiet? Og hvor mye kostet det?


#18

Nemii sa for siden:

Mandag 22. nov kl 16.15
rom 2180, Avdeling for Ernæring (oppe ved Rikshospitalet)

:)


#19

lifejack sa for siden:

Studiene er ganske forskjellig lagt opp, men jeg kunne nok søkt om å få fritak fra endel av spørsmålene på eksamen. Men ting skjedde litt fort og uventet i høst, så den tanken gikk meg hus forbi. Jeg tror heller ikke det skader med litt repetisjon, jeg da;)


#20

Kitt sa for siden:

Da jeg vurderte det, var det en 3- årig utdannelse som kostet ca 50 000,- i året!
Jeg slipper første året fordi jeg er sykepleier, men gjett om jeg ønsker meg en bachelor i ernæring?
Uten NAV på laget, lar det seg desverre ikke gjøre!:nedfor:


#21

lifejack sa for siden:

Er også veldig fornøyd med nettstudiet til Atlantis så langt:)
Man kan enten ta det fulltid, altså 3år, eller deltid (ca 6år). Eller en kombinasjon (hvis man f.eks. har litt mer tid til studier et semester, er det jo bare å ta fulltid for så å ta deltid når tiden ikke strekker til).
Som nettstudent har man også mulighet til å ta eksamen både i desember, januar, mai og august, så det er ganske fleksibelt!
Det koster ca 50 000-54 000 i året (kommer litt an på hvordan man velger å betale), og det er dekket av lånekassen dersom man har noen år "til gode" der.


#22

-marie- sa for siden:

Søren å... Jaja, får håpe sjansen byr seg igjen :)

Enig med deg :D repetisjon er jo den beste form for læring...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.