Hei. Jeg har lett i dagevis etter informasjon om dette, men finner det ingen steder. Håper noen kan hjelpe meg =)
Det sies av 72 karbohydrater er "grensen" fro lavkarbo om jeg har forstått rett? Så er det også noen som sier at det er prosentforholdet man må se på, men ingen sier hvor mye som er max prosent for et lavkarbo kosthold. Jeg er inne i en veldig hektisk periode i livet, eksamenstiden nærmer seg og jeg er i tillegg vegetarianer. Jeg er ny på lavkarbo, men har rett og slett ikke mulighet til å lese meg opp på ulike teorier enda. Jeg vil derfor generelt kutte på karbohydratinntaket som til tider har vært ekstremt høyt uten å kutte for eksempel havregrøten til frokost (20 g) og en frukt i ny og ne.
Når jeg har talt karbohydrater kan jeg fort komme opp i 60 på en dag jeg har spist normalt og kuttet i de store karbokildene.
I dag var inntaket slik: kcal 1624 prot 85,5 karb 65 fett 108
Jeg har da en karbohydratprosent på 27% kan dette klassifiseres som lavkarbo? Skulle gjerne ha likt å ha noen rammer for telling. Og er det bedre å se på antallet karbohydrater? I såfall - er det problematisk å ligge på 40-70 karbs om dagen?
Målet med endringen er vektnedgang uten den aller største forandringen i hverdagen da jeg ser på dette som en livstilsendring.
Det skal sier at jeg er normalvektig og målvekten min er 5 kg unna.
Det med 72 gram karber har med fettet å gjøre. Lutz sier at det ikke er nødvendig å kutte på fettinntaket før du har oversteget denne grensa. DVS at du lenge du spiser under 72 gram karber så kan fettet gjerne være både 70 og 80 prosent. Det er slett ikke problematisk å ligge på 70 gram karber om dagen, men den frukten din den ville jeg spist sammen med nøtter eller noe sånn annet fett. Vær så snill og ikke spis så mye banan :P
Grensen for hva som er lavkarbo går på ca 150 gram karbohydrater
Selv prøver jeg å være i ketose, og så lenge det gir utslag på ketostix så bryr jeg meg ikke med å telle. Dattera mi spiser det samme som meg til middag, men spiser havregryn til frokost og brød som skolemat, og synes det er morro å sjekke med ketostix for morro skyld, og hun har stort sett utslag på normal kost. Hun spiser ikke frukt og drikker ikke jus, men spiser bær og avokado.
Kan ikke hjelpe deg så mye med prosent, men jeg ville kuttet ut frukt/jus, poteter, gulerøtter, pasta/brød/melprodukter og melk. Da vil jeg tro du har kuttet ut det viktigste :)
Cherry har rett ang de 72g til Lutz og at grensen for å kalle det lavkarbo går ved ca 150g karbohydrater pr døgn.
Det som er viktig å huske opp i alle disse tallene, er at vi snakker energi%!
Det er 9kcal i 1g fett, men bare 4 i karber og proteiner!
Du må altså regne om.
Jeg fikk
Fett 60%
Karber 16%
Proteiner 21%
ut av tallene dine! Syns det ser helt greit ut, jeg!:)
Dersom du vil beholde havregrøt og frukt, bør du sjekke ut Fedon Lindberg! Høres ut som det stemmer best for deg!
Tusen takk for svar!!! Det hjalp veldig mye, bortsett fra at jeg ikke helt forsto dette med å måle i prosent, Kitt. Jeg registrerer det jeg spiser på mylog.no, og de regner ut prosentforhold i et kakediagram. Betyr det at dette ikke stemmer?? I såfall, hvordan regner jeg ut? (formel)..
ENERGIPROSENT!!! Går ut i fra at denne siden bare regner ut hvor mange % av maten som er karber etc, ikke sammensetningen!
Du må regne alt om til kalorier og så finne ut hvor mange % hva utgjør!
1g protein = 4 kalorier
1g karbo= 4 kalorier
1g fett= 9 kalorier
Du har spist 1624kalorier. Av disse er 108g fett som er 972 kalorier. Dvs at du får 1624x/100=972, som gir x= 59.85%
85.5g protein er 342kalorier som gir 1624x/100=342 , x= 21.1%
65g karber er 260kalorier som gir 1624x/100=260 og x= 16%
Ble det klarer nå? Er bare vanlig %- regning, liksom!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.