< Tilbake til oversikten

Himmelske gode mandelkaker

#1

otika sa for siden:

13 små mandel Kaker

320 gr mandler
2 dl splenda
2 eggehvitter

Pynt

13 biter cloetta sukkerfri melkesjokolade
hakkede mandler

Lages slik :

Mal mandler med skall en gang i kvern,legg dette og splenda i kjøkkenmaskin eller bland for hånd, tilsett eggehvitter og rør alt GODT sammen (enkelt med maskin)

Lag en pølse ala den man får kjøpt med kransekake masse i butikken. Skjær rullen i skiver (jeg fikk 13 stk)

Stek på brett ,180 grader i ca 8-10 minutter (kommer ann på hvor stekte du vil ha dem)

Når du tar dem ut av ovnen legger du på 1 bit sjokolade på hver og lar det smelte,så strør du på litt hakkede mandler :p

Disse ble super gode :D

Bilde klarer jeg ikke å legge inn,men dere kan se kakene her

www.facebook.com/Murita/posts/141816095868637?ref=notif&notif_t=feed_comment_reply#!/photo.php?fbid=124344587625377&set=a.122236194502883.17312.122019324524570


#2

Fofa sa for siden:

Denne oppskrifta kunne ikke kommet mer beleilig for min del:) Jeg gjorde et forsøk på å lage marsipan for en halvtime siden...men det ble ingen suksess.. Jeg vurderte å kaste hele greia i søpla, men satte det i kjøleskapet mens jeg satte meg ned for å tenke på hva jeg kunne gjøre med den...

Og så kom din oppskrift opp!!:) Oppskrifta jeg har brukt var veldig lik..hehe, så jeg trengte bare å ha i en til eggehvite, og litt mer søtning. De står i ovnen nå:D


#3

otika sa for siden:

Så bra :D

Marsipan lager jeg av samme oppskrift,men jeg skolder mandlene og kverner de 2 ganger,blander så med splenda og eggehvitter, kjøres eller knas godt og så er den klar....DET blir marsipan :D


#4

Fofa sa for siden:

Jeg har ikke særlig med kjøkkenutstyr..jeg hadde mandlene i blenderen. De ble som "mel" i konsistens...vet ikke..kanskje det ikke er bra nok til marsipan.

Men, mandelkakene ble bra!! Jeg forsyner meg med en hver gang jeg er på kjøkkenet... Hvordan oppbevarer du dem? Skjønner jo at jeg ikke kan ha de liggende på benken, for da forsvinner de alle sammen i løpet av dagen


#5

Kitt sa for siden:

Hvor grov du vil ha marsipanen er jo helt opp til deg selv!
Noen vil ha finmalt "kjøpe"- konsistens, jeg liker at den hjemmelagede er litt grovere og maler kun en gang i mandelkvern!:)


#6

otika sa for siden:

Mandelkakene har jeg puttet i fryseren nå,aldri prøvd det før,så får se hvordan dem blir :)

Måtte det før gubben spiste dem opp hehehe

Jeg har brukt blender til mandler før og det har gått fint det, bare plukket ut store biter (hvis det blir noen)


#7

Nissekona sa for siden:

Disse mandelkakene må være fine som julekaker. De skal prøves:)


#8

otika sa for siden:

Ja de skal være perfekte å fryse,men det veit jeg ikke før i morra :D

Min venninne lagde disse på vanlig måte med sukker og melkerull,så lagde jeg disse lavkarbo,hun kom i stad og syns at mine var bedre enn hennes :D:D:D


#9

otika sa for siden:

Disse kakene blir ikke seige, ikke etter en tur i fryseren heller,men de smaker like godt etter frysing :p

Tok 10 minutter å tine dem på benken....så da veit dere det :)


#10

Kitt sa for siden:

Takker!:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.