< Tilbake til oversikten

Skotske egg

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*

Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.

Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen (stikk et hull inn til plommen først) eller stekeovnen før de skal spises.

*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.


#2

Kanutten sa for siden:

Disse lager jeg titt og ofte, men bruker vanlig kjøttdeig i stedet for mosa pølser. Unga elsker det!


#3

Lisbeth sa for siden:

Har du krydder i kjøttdeigen da eller??


#4

Kanutten sa for siden:

Ja, og så legger vi et par strimler bacon rundt før vi steker.


#5

TrillTrall sa for siden:

Har du prøvd å varme dem i microen? Sist jeg prøvde å varme et kokt egg i microen måtte jeg skrubbe hele ovnen innvendig etterpå... Det eksploderer!


#6

Lisbeth sa for siden:

Høres godt ut!! Jeg var inne på tanken om å bruke svinekjøttdeig :) Hva slags krydder bruker du??

Hvis man stikker et hull inn til plomma går det bra, jeg har korrigert det i oppskriften :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.