Ingredienser:
500 g pølse
6 hardkokte egg
soyaprotein
1 egg (lett pisket)
3 dl blanding av knust baconcrisp/bacongull og pofiber*
Fremgangsmåte:
Fjern skinnet fra pølsene og mos de til en deig ved hjelp av knivene på en foodprocessor.
Del deigen i seks kuler. Trykk hver kule flat mellom to lag plastfolie.
Skrell de hardkokte eggene og rull de i soyaprotein, da festes kjøttet bedre til eggene.
Pakk hvert egg inn i kjøtt, pass på at det er helt dekket. Hvis pølsedeigen er smulete hjelper det å væte hendene med kaldt vann.
Dypp hver ball i pisket egg og rull de deretter i "brødraspen".
Legg ballene på en bakepapirkledd stekeplate og stek ved 220 grader i 30-40 minutter, til ballene er gyldne.
Disse kan oppbevares noen dager i kjøleskapet. Varm dem i mikroen (stikk et hull inn til plommen først) eller stekeovnen før de skal spises.
*)Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det. Jeg brukte ca halvparten hver av baconcrisp og pofiber.
Høres godt ut!! Jeg var inne på tanken om å bruke svinekjøttdeig :) Hva slags krydder bruker du??
Hvis man stikker et hull inn til plomma går det bra, jeg har korrigert det i oppskriften :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.