
Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her.
2 porsjoner:
Ingredienser:
2 kyllingfileter
50 g mykt smør
1 ss frisk koriander
1/2 rød chili
1 egg
50 g "strøkavring"*
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Hakk chili og koriander og bland det inn i smøret.
Legg smøret på et stykke folie og rull det sammen til en pølse.
Oppbevar smøret i kjøleskapet til du skal bruke det.
Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca 1 cm tykkelse.
Fjern plasten og fordel kryddersmøret over filetene.
Rull filetene sammen på langs og bind hyssing rundt.
Pisk egget lett sammen med salt og pepper.
Dypp filetene først i egg og deretter i "strøkavringen".
Gjør dette en gang til, så de blir ekstra sprø.
Legg filetene i kjøleskapet i ca 30 minutter før du steker dem i godt med smør i ca 7-9 minutter, til de er gyldne og sprø.
Server gjerne en salat ved siden av.
*)Til panering har jeg brukt en blanding av baconcrisp og pofiber, ca halvparten av hver. Jeg synes paneringen blir finere når jeg blander, men du kan også bruke bare baconcrisp/bacongull om du ikke har pofiber. Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det.
Oppskriften har jeg funnet på dinmat.