< Tilbake til oversikten

Australsk kylling

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her.

2 porsjoner:

Ingredienser:
2 kyllingfileter
50 g mykt smør
1 ss frisk koriander
1/2 rød chili
1 egg
50 g "strøkavring"*
salt og pepper

Fremgangsmåte:
Hakk chili og koriander og bland det inn i smøret.
Legg smøret på et stykke folie og rull det sammen til en pølse.
Oppbevar smøret i kjøleskapet til du skal bruke det.

Legg kyllingfiletene mellom to lag plast og bank dem ut til ca 1 cm tykkelse.
Fjern plasten og fordel kryddersmøret over filetene.
Rull filetene sammen på langs og bind hyssing rundt.

Pisk egget lett sammen med salt og pepper.
Dypp filetene først i egg og deretter i "strøkavringen".
Gjør dette en gang til, så de blir ekstra sprø.

Legg filetene i kjøleskapet i ca 30 minutter før du steker dem i godt med smør i ca 7-9 minutter, til de er gyldne og sprø.

Server gjerne en salat ved siden av.

*)Til panering har jeg brukt en blanding av baconcrisp og pofiber, ca halvparten av hver. Jeg synes paneringen blir finere når jeg blander, men du kan også bruke bare baconcrisp/bacongull om du ikke har pofiber. Putt baconcrisp/bacongull i en prødpose og bruk en kjevle til å knuse det.

Oppskriften har jeg funnet på dinmat.


#2

swimzy sa for siden:

Høres godt ut :)


#3

Photobscura sa for siden:

Ah, gøtt! Endelig en skikkelig fristende melkefri oppskrift :D. Takk, Lisbeth!


#4

Kanutten sa for siden:

Lisbeth?? Du er et unikum i matveien!! :heia: Den ene knallgode oppskriften etter den andre bare popper frem :sikle: Du gir vel ut bok snart?? :spent:


#5

Nannah sa for siden:

Så lurt å blande pofiber i paneringen! Det har jeg aldri tenkt på :heia:


#6

Kitt sa for siden:

Tusen takk for maten, vennen!:sikle:


#7

Ravna sa for siden:

Må en på helsekostbutikk for å få tak i pofiber? Og er det sempere sin dere bruker? Kan en bruke fiberhusk?


#8

Photobscura sa for siden:

Så vidt jeg vet kan pofiber og fiberhusk brukes om hverandre.


#9

Ravna sa for siden:

Da prøver jeg det i denne oppskriften :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.