< Tilbake til oversikten

TORO glutenfri grovmelblanding

#1

-marie- sa for siden:

Lurer på en ting... Er det ikke gluten i hvetestivelse? Eller er det fjernet på noen måte? Gutten min har godt av å ikke spise gluten, og av og til er det jo greit å ha en kjapp løsning... Ser jo at det er veldig mye stivelse i denne blandingen også...

Noen som kan si noe om dette?

Ingredienser

Hvetestivelse, bokhvetemel, risbakemel,
druesukker, roefiber, potetfiber, sesamfrø, potetstivelse, stabilisator (E464), salt, risstivelse, vegetabilsk fett, hevemiddel (kalsiumfosfat, natriumhydrogenkarbonat), fortykningsmiddel (guarkjernemel, xantangummi).

Produktet er laget av glutenfrie råvarer.
Nettovekt

417 g - gir 1 brød à 750 g
Næringsverdier

    NÆRINGSVERDIER                   Pr. 100 g    tilberedt vare             Energi                   850 kJ (200 kcal)             Protein                    2,5 g             Karbohydrat                   45     g             Fett                    1,5 g             Salt pr. 100 g tilberedt vare:   0,6 g

#2

Kitt sa for siden:

I hvetestivelse er glutenproteinene tatt vekk og man bruker bare stivelsen fra hvetekornet, så Toro har nok sitt på det tørre!

Husk at utvalget av glutenfri varer er mye større og koster mindre enn 1/3 i Sverige om du noen gang er på handletur!:D


#3

Chantelle sa for siden:

Der er LITT gluten i hvetestivelse ja! det er lov å merke varer m glutenfri hvis det er under 300 ppm gluten-proteiner.
noen tåler hvetestivelse, mange ikke. det er mye stivelse i melblandinger ja. går i mye ris, potet og mais - mel.
du får kjøpt mel-blanding UTEN hvetestivelse også.
Det hender jeg bruker disse, men blander inn feks knuste mandler, kikertmel, kokosmel, frø etc... og egg... blir ikke så gæli da :)


#4

-marie- sa for siden:

Hehe, får dra på harrytur tror jeg :D Er ikke sååå langt fra Drammen...




#7

Opheliia sa for siden:

Glutenfritt i Sverige er så sinnsykt mye billigere, det er nesten en skam når en handler glutenfritt i Norge! Jeg er også glutenallergiker og før jeg gikk over på lavkarbo så brukte jeg jo de glutenfrie melalternativen o.l. En gang hadde jeg SÅ lyst på skolebolle....3 stk=80 kr. Ehm, hallo?! Går det ann å prise det litt høyere?

Den lille perioden jeg bodde på østlandet handla vi glutenfritt i Sverige...det var såå mye rimeligere og ikke minst enda mer utvalg. Det er helt latterlige dyrt i Norge og alt etter hvor du bor så må du der for å kjøpe den og der for den tingen...på Rema må en jo lete seg frem for å finne det som er glutenfritt, mens på litt større butikker har de nå iallefall egen hylle og frysedisk til det glutenfrie/soya-produkter.

Nå når jeg er gått over på lavkarbo så er det så mye rimeligere å spise:p
Det koster jo omtrent ingenting i forhold til hva jeg måtte ut med før..i tillegg er jeg superheldig, jeg har nemlig ikke cøliaki, men glutenallergi, så da får man jo ikke pengestøtte..man kan jo bare ta ei pille daglig :rolleyes:(Jeg ville ikke ta allergipiller daglig når man bare kan kutte ut den maten som gjør en syk....).

Ser forresten at de har fått ny oppskriftsbok til glutenfritt kosthold, tittet bare på forsiden (tror den var rosa..) og det så ut som ei dessert/kake-bok! Står under "nye bøker" her på biblioteket iallefall. Kanskje den kan være brukbar for dere?:D


#8

-marie- sa for siden:

Skal se om jeg finner den boka, hadde vært interessant :) Takk!


#9

Opheliia sa for siden:

Det er nok mange andre bøker også, med mange gode oppskrifter, selv ble jeg aldri noen toppbaker på det glutenfrie. Levde glutenfritt ca 1 år før jeg gikk over til lavkarbo..og det er ikke akkurat noen tryllekunst å leve glutenfritt på lavkarbo:D Uansett hvor mange kaker jeg vil spise:p

Lykke til, både med oppskriftleiting og handling av glutenfritt hos nabolandet:D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.