< Tilbake til oversikten

Siljes lavkarbo snickerskake

#1

siljer sa for siden:

Har bakt denne med stort hell, så da vil jeg gjerne dele denne oppskriften med dere. Gi gjerne tilbakemeldinger på om dere likte kaka!

Bunn:
200 gram hakkede mandler (grovhakket)
søtstoff etter smak
4 eggehviter (pisket til marengs sammen med søtstoffet)

Bunnen stekes ved 200 grader i ca 20 minutter (litt avhengig av hvor stor form du har. Bruker kun 10-12 min steketid hvis jeg bruker 26 cm springform)

Fyll:
1 dl fløte kokes opp
1 ts smør
200 gram cavalier melkesjokolade (smeltes oppi fløten)
200 gram peanøtter (røres inn til slutt)

Fyllet helles over kaken og det hele settes til avkjøling i kjøleskap. Garantert en suksess!



#3

Holtappen sa for siden:

[quote=siljer;966709] Åhhhhhhh denne snickerskaka hørtes herlig ut :klem:
Kreativ du er!!! takk for du delte denne med oss:p:blomster: denne skal lages, må bare få fatt i peanøtter først :D


#4

grotingeling sa for siden:

Wow - denne høres fantastisk ut :sikle:, men farlig....


#5

Jorkla sa for siden:

Teit spm men jeg spør alikevel.. Kan denne fryses???


#6

Lillemus sa for siden:

Hvor mange karber blir det sånn ca i hele kaka?? Den hørtes kjempe god ut!


#7

Mocca 87 sa for siden:

føler meg skikkelig dum, men hva slags søtnings stoff brukte du? Kaka hørtes fantastisk ut:sikle:


#8

marjusen sa for siden:

Stemmer det at denne inneholder ca 40 KH i hele kaka?

Om jeg har forstått rett så blir det slik:

1 dl fløte


#9

Jorkla sa for siden:

Vel... jeg bakte denne i en springform på 26cm så etter min "deling" fikk jeg 16 stk, men det er fordi jeg anser denne som en konfekt kake, og den er MEKTIG... 40/16 = 2,5 g pr stk???

TIPS til bunnen: Jeg grovhakket mandlene, med kniv, men neste gang jeg lager kaka skal jeg kjøre mandlene til de er finhakkede for da blir bunnen mer seig..


#10

marjusen sa for siden:

Samboern min fyller år så vi skal feire den i morra. Nå har jeg bakt denne kaka og den ser utrolig deilig ut. Må innrømme at bunnen sank litt sammen, men til å være første gang er jeg fornøyd. Jeg finhakka også mandlene, så den blir lik som suksess terten:)

Brukte 230 gram sjokolade jeg da. 180 med melkesjokolade og 50 gram mørk sjokolade. Begge er sukkerfrie, så lite karbs i dem. Også tok jeg salte peanøtter. Måtte smake litt på fyllet og det var sååå utrolig deilig altså. Nam nam. gleder meg til kaka har stivna:D

Marius


#11

misslinda sa for siden:

Nam nam.. Denne er notert ;)

Tenker jeg lager disse i muffinsformer til jul, så blir det porsjonsstørrelse på de istedenfor en hel kake, så kan en ta ut av frysen etterhvert. Samme skal jeg gjøre med suksess kake, lavkarbo vis ;)


#12

Heaven sa for siden:

Namnam den står i kjøleskapet nå!


#13

knh sa for siden:

Denne må prøves :D :D


#14

dakota sa for siden:

Dere som har laget denne, bruker dere peanøtter med eller uten salt?


#15

frøken sa for siden:

I vanlig høykarbo snickerskake er det salte peanøtter, så ville brukt det i denne også.


#16

lanane sa for siden:

Nam,denne kaka skal lages til 17 mai :) Men hvor mye søtning brukte du og hvilken type? Laget marengsbunn med litt sukrin ei gang, å måtte bare kaste den pga isingen :/ Kan f.eks flytende natreen brukes?


#17

maynard sa for siden:

Bruker en dæsj splenda og en dæsj sukrinmelis til mandelbunn, smaker til til den blir søt nokk (for min del så synes jeg kakene ofte blir mindre søte etter steking så har i litt ekstra søtning) opplever ingen ising med denne blandinga :)
Men tror at en splæsj natreen vil funke helt fint :) I mandelbunn så har jo søtningen kun funksjon som søtning og ikke noe annet.


#18

Rin sa for siden:

Nå står denne i kjøleskapet. Bunnen ble kjempetykk. :p Og jeg brukte en vanlig 70% sjokoladeplate sammen med en cavalier-melkesjokolade - så denne blir en luksuriøs utskeielse, men skal spises med goood samvittighet!


#19

pheona sa for siden:

kjempe god var denne!!!! Tusen takk for oppskrift!


#20

Nnem sa for siden:

Skal prøve denne en dag, da jeg får til overs en del eggehvite:)


#21

Okie sa for siden:

:sikle: tar en Homer denne må nok lages i helga... om jeg klarer å vente...


#22

Rikkem0r sa for siden:

Oooooh, gleder meg til å prøve denne :sikle:


#23

ella74 sa for siden:

[quote=marjusen;970031]Stemmer det at denne inneholder ca 40 KH i hele kaka?

Om jeg har forstått rett så blir det slik:

1 dl fløte


#24

missmulatto sa for siden:

Er ny i dette gamet, men denne hørtes helt fantastisk ut. Kan man bruke natreen i pulveroform? Hvor mye tror du? og hvor fra men kjøpt denne melkesjokoladen -Cavillier?

Takker. Gleder meg.:D


#25

Rin sa for siden:

Marjusen har telt netto karbohydrater - dvs det som er igjen etter at sukkeralkoholer er trukket fra. (Og eventuelt fiber, men dette er allerede trukket fra i norske matvarer.)

Det er en del tråder her inne om dette med sukkeralkoholer, men sånn kort oppsummert tenker jeg det er noe sånt som: Noen reagerer negativt mht blodsukker/vekt på enkelte sukkeralkoholer, og må derfor telle dem med - mens andre fint kan ignorere dem. Veldig forenklet, men det er greit å være obs på, og hvis du vil ha mer informasjon om temaet, finnes det altså nyttige tråder her på forumet. :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.