< Tilbake til oversikten

Brød med soltørkede tomater - Marianne Lunde (Allers 8.nov. 2010)

#1

grotingeling sa for siden:

Bruk stavmikser/kjøkkenmaskin og lag en jevn masse uten klumber av:
5 egg
1 beger cottage cheese
1 dl raps- ellere olivenolje

Tilsett:
2 dl (60g) kruskakli
3 ts bakepulver
2 ts sukrin (eller sukker)
2 ts urtesalt
2 ts fiberhusk
2 ts johannesbrødkjernemel
3 ss glutenmel (kan droppes)
8 soltørkede tomater i olje, kuttes i små biter
krydder etter ønske (f.eks. 3 ts tørket koriander, timian, merian, oregano)

  1. La røren hvile i ca 15 min. Overfør deigen til en brødrom dekket med bakepapir og stek ved 180ºC i 1 time
    [color=#000000][/color]
  2. Etterstek brødet på rist en formen (bruk papiret til å få brødet ut av formen) i ca 20 min (180ºC)
    [color=#000000][/color]
  3. Avkjøl brødet på rist
    [color=#000000][/color]
    Passer til det meste, men er spesielt godt som forrett sammen med balsamico og/eller olivenolje og havsalt

Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.