Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Ingredienser:
400-500 g kjøttdeig
1/2 løk
100 g bacon
salt
pepper
1-2 stangselleri
1 boks hermetiske tomater
1 ss tomatpurè
1 dl rødvin
1,5 dl kjøttbuljong (utblandet)
krydderurter (oregano, basilikum eller timian)
1 squash
revet parmesan
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og bacon.
Stek løken blank sammen med kjøttdeig og bacon. Rør sånn at kjøttdeigen blir kornete. Smak til med salt og pepper.
Riv selleri og ha det i panna sammen med hermetiske tomater, tomatpurè, rødvin og buljong. Smak til med krydderurter.
Bland alt godt sammen, legg på lokk, og la det putre i en halv time.
Ta av lokket og la det småkoke videre til sausen tykner og koker litt inn.
Skjær squashen i tynne skiver på langs med en ostehøvel. Skjær deretter skivene i tynne strimler.
Ha strimlene i et dørslag og strø over salt. La det stå og renne av seg i 15-30 minutter.
Legg strimlene i fosskokende vann, og kok i ca 1 minutt.
Ha squashen over i dørslaget igjen og la det renne av seg.
Rør inn litt revet parmesan.