Hvor mye grønnsaker soiser dere hver dag i gram, hva og hvor mye? Og hvilke grønnsaker bruker dere?
Jeg er blitt så drittlei blomkål og brokkoli at jeg nesten brekker meg bare ved tanken på å spise det, men hva annet kan man bruke som alternativer? Trenger noen tips jenter.
Også lurer jeg også på hvor mye salat dere spiser i løpet av en dag?
Jepp det lurer jeg på. Er ikke helt sikker på om jeg får i meg for mye eller for lite.
squash... aubergine... jeg hater blomkål og er ikke noe særlig glad i brokkoli heller.. :S så jeg sliter litt med grønnsakene jeg igrunn.. har aldri vært glad i grønnsaker..
Agurk, gul og grønn paprika, sopp, mini mais, squash, kinakål, tomat, asparges, aubergine, reddik, rosenkål, selleri, spinat - mye å velge mellom som har 5 karber eller mindre - bare å bruke fantasien :)
Jeg spiser grønnsakene der det passer.
Hvis det er middagsrester til frokost, så blir det grønnsaker til frokost også.
Hvis det er tebrød/knekkebrød ol til frokost, så blir det kanskje bare salatblader/tomat/agurk/paprika i tillegg til pålegget.
Du får egentlig måle opp hvor mye du spiser av de forskjellige tingene så du vet at du får i deg ca 15-20 gram karbohydrater om dagen.
Det er fort gjort (vei f.eks en typisk halv tomat) og når du vet hvor mye karber det er, så trenger du ikke veie de mer ;)
Husk at dette er et kosthold som DU skal trives med og du bør spise de tingene du liker. Selvfølgelig må man passe på et man får i seg nok næringsstoffer også. Lykke til! :)
Jeg er også veldig kresen på grønnsaker...Hater også både brokkoli og blomkål.
Så jeg må bare finne andre løsninger.
Agurk spiser jeg mye av..til de fleste måltider. Enten noen skiver oppå pålegget på min ostekjeks, eller noen tykke skiver med olivenolje ved siden av biffen/kyllingen osv.
Bortsett fra agurk, så spiser jeg endel hodekål. Det er i meste laget med karbo i den, men jeg måler det opp og tilpasser karbomengden i forhold til resten av kosten den dagen.
Spiser salat som et måltid ca 2-3 ganger i uka. Da bruker jeg kinakål/isbergsalat/rapidsatal (alt etter hva jeg har i hus), masse agurk, soltørka tomat, oliven (er det en grønnsak??hehe)...og det er faktisk det av grønnsaker. Har jo selvsagt kylling/skinke/ ost ol i tillegg..
Spinat bruker jeg kanskje én gang i uka også. Bruker den frosne typen. Har masse i ost og skinkepai, eller steker det med kjøttdeigen når jeg lager meg ketose-pizza:)
Hei, jeg er relativt ny her, men tenkte kanskje å foreslå en blomkål-rett som jeg fant hos Fedon, men tror den passer bra inn under ketolysekuren også (muligens med modifikansjoner, da jeg ikke kjenner kuren så godt enda!!:confused:, men kanskje en ekspert kan hjelpe?? ;)) : 1 stk blomkålhode deles i buketter og kokes mørt. Moses i foodprocessor sammen med 3 ss lettrømme, 1 1/2 dl revet cheddar, 3/4 dl revet parmesan 1/2 ts Lo-salt, 1 knivsodd hvit pepper, hakket persille.
Jeg bruker aldri så mye ost, og bruker ofte litt jarlsberg. Og så bruker jeg fantasien og later som det er potetstappe!! :D
Ja, Gracella, jeg er klar over det..men tenker at det er bedre å få i meg noe enn ingenting.
Ser forøvrig og så at jeg glemte å skrive Avocado...Jeg spiser minst én avocado i uka og... Det er noe jeg aldri før har spist, ikke engang smakt. Men etter oppstart på ketolyse måtte jeg smake. Og det er jo kjempegodt:)
Ost og skinkepai? hørtes spennende ut, finnes oppskriften herinne? Kjempelurt og steke spinaten med kjøttdeigen, det skal jeg jammen huske neste gang jeg lager pizza, eller annet med kjøttdeig for den saks skyld.
Takk for gode råd, får begynne å prøve den der utregningen, har ikke vært så flink med det, og brukt slumping istedet. Det var derfor jeg begyndte denne tråden for å se om jeg i det hele tatt gjorde det noenlunde riktig. Kjempeflott med så mange gode råd og tips:)
Ja, jeg er nødt til å bruke et par triks for å "lure i meg" grønnsaker:). Om jeg steker spinat alene, så synes jeg ikke det er godt..men om jeg blander det med kjøttdeig og div krydder, så merker jeg egentlig ikke at det er der:) hehe...
Paien er nyyyyydelig!! Husker ikke om jeg har lagt ut oppskriften her allerere. Skal lete litt, evt legger jeg den inn her strax
Men det er ikke alle som er klar over det, så det kan nok ikke sies for ofte ;).
Mange er vant til å tenke Grete Roede, og det er salat salat, liksom :rolleyes:.
Avokado bruker jeg så ofte jeg kan, enten i salater eller i avokado-lime smoothie...
Angående det å veie/ikke veie grønnsakene, så kommer det an på hva man spiser og hvor mye.
Løk f.eks, er ketolysemat, men inneholder ganske mye karber pr gram. Og den er tung, så det skal ikke så mye til før det blir litt mye karber. Tomat likeså, det er jo egentlig en frukt, veier ganske mye og har relativt mye karber pr 100 gram. Så hvis du lager deg en tomat/løksalat, så kan du ha dekket en god del av dagens karbokvote uten at man er klar over det.
Jeg kan også tenke meg at søtpaprikaen har mere karber enn vanlig paprika og at en del av de småtomatene også har mere karber enn "vanlige" tomater. Selv har jeg lyst til å spise de slik jeg spiste druer før i tiden.... :rolleyes:
Allikevel skal det litt til for at man går ut av ketosen ved at man bare spiser grønnsaker. De fleste vil være i ketose, selv om de spiser rundt en 50 gram om dagen. Men det kan være at vektnedgangen stagnerer hvis man spiser for mye karber.
Ja, helt enig!!:) Vise ord kan aldri sies for mye:)
Jeg liker ikke lime...så jeg har ikke testa den smoothien..men har sett at mange her liker den. Jeg lager endel guacamole, eller så har jeg avocadoen i salaten
Jeg ble så opphengt i kh at jeg nesten ikke rørte grønnsaker. Så nå gjør jeg det enkelt og holder meg til grønnsaker med lite kh, men veier ikke noenting lengre. Bruker ketostix jevnlig for å følge med at jeg er i ketose, og lar livet gå sin gang. Er så mye mer innspirerende å lage mat når man ikke behøver veie og telle alt.
veiing på forhånd er ikke så gøy, det jeg har gjort er å veie ting etterhvert som jeg har laget mat, slik at jeg har lært meg hva som er i det jeg pleier å lage, slik at jeg kan finne ut om det er ok eller om jeg burde holde meg til litt mindre om gangen. jeg kjøpte meg en veldig fin vekt på clas olsson til 200 kroner som får stå på benken og være pen.
men til grønnsaksspørsmålet: squash er godt til mye. f.eks skjærer jeg strimler med ostehøvel, slik at jeg får strimler som blir varme på få sekunder uten at de føles "bløte", det kan også fungere fint med agurkstrimler med sitron på som salat.
paprika i strimler sammen med squash og purreløk er godt både varmt og kaldt.
en kvart løk som får ligge litt i salt og sitronsaft som salat, smaker også veldig godt.
Sliter med samme probl jeg... Men hjalp meg mye å bare kutte ut blomkål og heller spise brokkoli med f.eks sopp:)
Men jeg har et spørsmål til dere som bruker aubergine - hvordan tilbereder dere den? Og hvor bruker dere den? Leste på pakka at den burde både saltes og skylles osv, så jeg ble så usikker på det at jeg forts ikke har prøvd den.
Skal jeg bruke auberginen i feks mousakka/lasagne, salter og tørker jeg av skivene ellers blir de alt for "våte".
Ofte skjærer jeg et par tynne skiver i biter og steke i panna sammen med mange andre grønnsaker og da gidder jeg ikke gjøre noe annet enn å skylle den litt først!
En aubergine
en squash
en løk gjerne rød
en paprika
noen fedd hvitløk
rosmarin
pepper og salt
en dl olivenolje
tomater på toppen
Skjær alle grønnsakene (vent med eller kutt tomatene ut) i passe biter til en munnfull,ikke for smått, spre utover langpanne hell over olivenolje, salte og pepre og ha på rosmarin (gjerne timian og, men forsiktig ellers smaker alt gress).
Bak i ovnen (jeg bruker grill-varmluft) på 180 i 30-40 min, vend dem hvis du får til uten å brenne deg.
Legg ev tomatbåter på toppen.
Dette er også godt kaldt. mye bedre enn det ser ut.
Da jeg begynte å spise lavkarbo så veide jeg alt en periode til jeg fikk det "inn i fingrene". Jeg spiser litt grønnsaker til hvert av dagens 2-3 måltider.
Bruker mest sopp, brokoli, blomkål, aspargis, selleri, agurk og grønnsalat. Ofte så steker jeg litt løk, brokoli, blomkål og sopp med litt havsalt og fetaost i en form i stekovnen. Jeg bruker fetaost som ligger i krydderolje så oljen bruker jeg for å smaksette retten:)Noen ganger har jeg kjøtt eller fisk ilag med så det er mange variasjonsmuligheter. Selv ungene mine elsker denne retten:D
Eller selleristang med osteskiver rundt med rømme på:D
Tusen takk for mange tips, dette tar jeg med meg videre. Har allerede prøvd ut noe av forslagene her og jeg er kjempeglad for å ha funnet flere variasjoner:)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.