Hei :)
Jeg har gradvis lagt om til et lchf-kosthold og har nå i 2 uker prøvt å leve etter lchf-filosofien. Jeg har kjøpt inn bøker og prøver å lese mer om lavkarbo for å lære mer, men jeg er nå usikker på om jeg får i meg rett mengde karbohydrat, fett og protein. Spørsmålet er derfor om jeg kan få litt tips på om jeg er på rett vei i kostholdet nå ut i fra den vanlige dagsmenyen min:
Frokost: 2 brødskiver (ca 50 g per skive, Lollypop-brødet)
1 knekkebrød (Nannahs knekkebrød)
Hvitost, agurk
Lunsj: 3 brødskiver (Lollypop)
smørost
Lunsj nr 2: (samme som frokosten)
Middag: 200 g kylling stekt i rapsolje, 100 g brokkoli stekt i rapsolje, salt)
Kveldsmat: (samme som frokosten)
Litt mye "brødmat" her, og for lite fett? eller?
Ellers prøver jeg å holde meg på rundt 20-25 karber per dag :)
Har gått ned ca 3 kilo etter å ha brukt denne dagsmenyen i 2 uker nå.
se på LCHF journaler så finner du nok noen alternativer :) Som jeg har sagt til mange, og som sikkert står i bøkene dine ville jeg valgt å prøve å tenke ut hva du vil ha til - i hvert fall - frokost før du går å legger deg :) Serranospekeskinke med cherrytomater og kokte egg hender det at jeg har :) men hvis du ikke blir mett av annet enn brødskiver om morningen ville jeg nok kanskje tenkt litt på diverse frokostblandinger.. Søk det opp på forsiden :) mange gode varianter her. Samme med diverse grøttyper og salater.. Eggerøre og omelett :) lykke til 000p :) har vært på dietten like lenge som deg, men har faktisk funnet MAAANGE alternativer til både frokost, middag og kvelds :)
Fettet i kjøttet, sier du! Hvilket kjøtt? Hvilket fett? Kyllinger jo så magert!
Du må spise kjøttdeig, koteletter med fettrand, bacon ets for å få i deg fett fra kjøtt!
Og trenger du faktisk 5 måltider om dagen? Da er det nok for lite fett altså.
Ikke noe smør(meierismør!) på alle disse brødskivene heller?:eek:
Alt for lite grønnsaker også. Litt agurk på brødskivene teller ikke. Agurk er bare vann, ikke næringsstoffer!;)
Har du lest den flotte nybegynnertråden vår? Der er det linker til både frokost- lunsj- og kveldsmat- forslag. Ellers er det lov å spise kjøttboller til frokost! Må ikke holde fast på brød- vanen for en hver pris! Tenk nytt, tenk fett, tenk ORDENTLIG mat!:)
Fett FETT :) Ser ikke noe fett her, Og liker du egg ? Spiser du 5 måltider så får du for lite fett, jeg spiser rundt 3 måltider bare nå. Også noen ganger kanskje 2. Men jeg holder meg lenge med det fettet. Bruk også fløte, lag fløtesauser osv, og spis annet kjøtt en kylling også. Spiser du kylling så må du tilsette noe fett ja.
Og var mye brød ja, ville ikke spist så mye brød nei.
Hei, og takk for mange svar! :)
Jeg pleier å bytte ut kylling med kjøttdeig, jeg spiser ikke kylling til middag hver dag.. Men jeg ser jo at jeg spiser for lite fett. Gammel vane er vel enda vond å vende, og den vanen er å ikke ha smør på brødskivene også ja :/
Til vanlig må jeg ha iallefall 4 måltid (1 middag og 3 brødmåltid) som er opplistet her, men for å være mett må jeg ha 5.. Det blir jo veldig feil siden de fleste her inne spiser i gjennomsnitt 3 måltid om dagen..
Jeg må kvitte meg med fett-fobien, for dette skal jeg få til. Fokuset mitt har nok ligget for mye på antall karbohydrat, og ikke på hvor mye fett jeg får i meg.
Har nettopp handlet inn egg, majones (ekte), skinke og mer til en eggesalat så da blir brødskiven byttet ut litt fra nå av :)
Har også blitt medlem på diett.no, supert tips :)
Håper dette gir utslaget og tusen takk igjen for gode svar :)
Startet en frokost-bildetråd tidligere i dag :) Kanskje du finner noe inspirasjon her til både frokost, lunsj og kvelds :) Jeg (og forhåpentligvis flere) skal oppdatere tråden jevnlig :)
Hvordan klarer du å holde deg på 20-25g karbohydrater når du spiser 9 brødskiver på 50g hver i løpet av en dag. Dette blir 450g brød/dag.
Du kan øke inntaket av grønnsaker betraktelig, og ikke vær redd for å spise en frukt eller to heller om du liker det. I tillegg bør du sørge for å få i deg en god proteinkilde (kjøtt, fisk, egg) til hvert måltid, og en god fettkilde (smør, olivenolje, kokosolje, ost, avocado).
Lollypop sitt ketolyse brød inneholder 2,25 g karb per 100 g så med 9 skiver per dag (som jeg spiste før vel å merke, ikke nå lenger) hadde jeg et karb.inntak på ca 10 per dag i brød. Totalt sett kom jeg opp i ca 25 karb hver dag i alt jeg spiste, men jeg spiste ikke nok fett og som før nemnt - for mye brød.
Etter at jeg startet denne tråden har jeg opprettet en profil på diett.no der jeg skriver inn alt jeg spiser hver dag. Utrolig effektivt siden jeg får en oversikt over hva jeg får for mye av - og for lite av.
Problemstillingen nå er ikke karbohydratene, men proteinen. Jeg får i meg veldig, veldig mye protein per dag (nærere 200g!!). Uansett, jeg bruker diett.no nå fremover og proteininntaket er mye mer balansert nå enn det var for bare noen dager tilbake, så dette er iallefall positivt.
Håper jeg får til dette iallefall :)
tror at det burde holde med rundt 200g kjøtt til lunsj/middag . på diett.no så kan du trykke deg inn på K diag ligger på høyre side som en side på diagrammene over alle næringstoffene , der kan du se hvor mye du få i prosent andel hver dag.
Hei :)
Jeg har redusert proteininntaket myyyye og har nå byttet ut noen av proteinkildene med "renere" fettkilder og grønnsaker.
Til daglig har jeg nå ca 60-70 g proteiner i kosten, et tall som er mye mer passende enn 200 g...
En typisk dag i verdier slik jeg spiser nå blir ca: (hentet fra diett.no)
Jeg føler meg mett, er ikke plaget med et ustabilt blodsukker og føler at dette er "fine" tall for min kropp og min mage :p
Diett.no er i bruk hver dag nå og jeg bruker k.diagrammet for å se oversikten i prosent :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.