< Tilbake til oversikten

Nora 100% frukt og bær syltetøy?

#1

dingpot sa for siden:

Er dette noe greier for oss? Uten sukker!! :lol: Høres jo kjempebra ut, men er det lureri? Har ikke kjøpt det, så bare reklamen på tv i dag. Tenkte det kunne funke som erstatning for bær på omeletten osv. Noen som har testet/settp å innholdsfortegnelse?


#2

Karin sa for siden:

Jeg så det også på reklame i dag, og ble kjempeinteressert. Ut fra det som ble sagt, hørtes det ut som om de heller ikke hadde tilsatt fruktsukker eller annet søtt (verken fruktose eller kunstig søtt). Dette må helt klart sjekkes. Hvis det er som jeg håper, kan vi jo bruke det!


#3

lillemy sa for siden:

Er klippet fra stabburets sider

Nora 100% Frukt & Bær

Nora 100% Frukt & Bær er helt naturlig søt. Istedenfor å tilsette sukker søtes syltetøyet med fruktkonsentrat. Fruktkonsentratet inneholder den søtningen som naturlig finnes i frukt. Fruktkonsentratet fremhever den naturlige frukt- og bærsmaken og gir syltetøyet en frisk smak.

Som alt syltetøy fra Nora, så er også Nora 100% Frukt & Bær helt uten kunstige søtningsstoffer.

Nora 100% Frukt & Bær lanseres smaksvariantene Bringebær, Blåbær og Sydhavsfrukter (ananas, aprikos, fersken og mango). Jordbær lanseres mai-05.


#4

MHM sa for siden:

"Fruktkonsentrat" er en veldig dårlig fordekning av fruktose, eller i verste fall "high fructose corn sirup", som er en ren sukker-sirup... :mad: Hvis det ikke er tilsatt søtstoff, så skal det ha mellom 3 gram og 10 gram karbohydrat. Men det deklarerer de sikkert ikke. I Fedon sin sukkerbit-bok står det om trøbbel med å få informasjon fra Orkla-bedriftene (Stabburet og Nora). De nekter rett og slett å oppgi informasjon, også til stor frustrasjon for Forbrukerrådet. De begrunner det med at de har stor pågang fra aktører som ønsker slik informasjon, slik at de velger å ikke besvare.... :rolleyes:


#5

friflex sa for siden:

Dette hadde jo vært interessant og finne ut!

Trodde alle produsenter av matvarer var pliktige til og oppgi hva produktene deres inneholdt jeg MHM:confused:


#6

MHM sa for siden:

Joda, men de klarer å oppgi såpass ullene navn at det ikke er feil, men heller ikke presist. Blir som at det på grillkrydderet til slutt står "diverse krydder", noe som gjøre det hele usikkert for allergikere.

Nora kan altså skrive "fruktkonsentrat", men trenger ikke oppgi hvor mye karbohydrater, fett og proteiner det inneholder. Og hvordan definerer de "fruktkonsentrat" er da spørsmålet? Om det bare er litt druejuice og litt sitronsaft, så er det jo flott. Men det spørs...


#7

Karin sa for siden:

Ooops, gitt - når det står søtet med fruktkonsentrat, så er det i alle fall søtet! Dvs at jeg f eks ikke nødvendigis kan bruke det hvis jeg ikke vet hvor mange karber det er i det.


#8

lillemy sa for siden:

Kanskje man kan spørre Lindberg via Puls på NRK. Tror nok han finner ut av det.


#9

Pinne sa for siden:

Det står vel nødvendigvis på hvor mange gram karbohydrater det er pr 100 g vare - det er de pliktige til å oppgi. Trenger man vite mer? Alle ingrediensene er fra frukt, ingen tilsetningsstoffer, og hvor mye det er av hhv. fett, protein og karbohydrater. Dette bør være fullverdig informasjon, spør du meg. Dersom man forstår at fruktkonsentrat inneholder karbohydrater, vel og merke, og det bør alle forstå.


#10

Zoë sa for siden:

Det inneholder 34 karbohydrater per 100 gram.

Til sammenligning inneholder Noras "lettere syltetøy" som allerede har vært på markedet en stund 32 karber....

Og til sammenligning, inneholder vanlig syltetøy 48.


#11

mofe sa for siden:

Hm.. men denne "lettere syltetøy".. den inneholder sikkert ikke så mye bær som denne 100%-saken?

Noen som vet hvilke butikker som fører denne syltetøyen? :)


#12

luringen sa for siden:

Har kjøpt på CC mat...er godt og søtt, og har jo som det står her like mye karber som lettsyltetøy...men det er nå ikke sukker da så litt på frokostpannekaka tar vel ikke livet av meg..


#13

AnnaV sa for siden:

Syltetøy fra Heistad uten sukker er G-E-N-I-A-L-T. Husker ikke carb-counten i huet i farten, men jeg er MEGET streng og tillater meg dette med GOD samvittighet. Hadde aldri spist Nora sitt lettsyltetøy pga carbmengden, men husker jeg holdt på å velte handlekurven min av glede i butikken da jeg leste innholdsfortegnelsen på Heistad-glasset. Lag en low carb crepe, smør på ricotta-ost og topp med blåbærsyltetøy fra Heistad - you'll think you've died and gone to heaven...


#14

Pinne sa for siden:

Det er sikkert fullt av aspartam eller lignende, da?


#15

arnakristin sa for siden:

Lerums utan tilsett sukker - 80 % bær
For eksempel:
Bringebærsyltetøy med eple
Ingredienser: bringebær (60%), eple (20%), vatn, søtstoff (isomalt, sukralose), stabilisator (pektin), konserveringsmiddel (kaliumsorbat), farge (karmin), 80g bær/100g
Næringsinnhald pr 100 g: Energi 201 kJ/48 kcal, protein 0,8 g, karbohydrater 18 g (av dette 9 g sukkeralkoholer og 9 g frå bæra), feitt 0,3 g, metta feittsyre 0 g, kostfiber 3 g, natrium 0 mg,


#16

Sirius sa for siden:

Var det ikke Nora som fikk så mye pes for 100%-syltetøyet sitt? Fordi det er tilsatt fruktose (en god del også) og det er i gråsonen å kalle det "bær"?

Jeg spiser Nora Sukkerfri, i mangel av å funnet Lerum sitt alternativ som har litt mer bær.


#17

Skippy sa for siden:

Heistad er søtet med aspartam og acesulfam K, men jeg spiser det - eneste alternativet som er lavkarbo som jeg klarer å finne iallefall. Men syltetøy spises ikke hver dag, kanskje en gang i uka om jeg er "flittig".


#18

sylwester sa for siden:

De fleste syltetøy bruker eple som søtning. Eple er det mye karber i.

Da jeg gikk på Vektklubb (typisk Grete Roede) fant jeg ut at det beste var selvlaget og laget da en jordbærsyltetøy med under 100kcal/100g med fruktose. Etter å ha startet med lavkarb så har jeg igjen konkludert med at en får desidert mest resultat ved å lage syltetøy selv.

Jeg lagde bringebærsyltetøy med 3kg ferske bringebær, 25g splenda og 2 poser med Jam syltepulver. Resultatet var et tykt bringebærsyltetøy som hadde 6,25karber/100g eller 0,3g/ts. Dette er ikke søtt for de fleste, men jeg syns det er godt sånn. Ser idag at ved å bruke kombinasjon av Certo (som inneholder JBKM) og JBKM og flytende natreen som søtning kunne muligens redusert karbene til under 4/100g, men det er jo lite i forhold til de besparelsene jeg allerede har fått ved å lage eget syltetøy.

F.eks. spiser jeg ofte dessert basert kun på cottage cheese og dette syltetøyet.


#19

SunnhetMedSirrup sa for siden:

ikke dum den, for min del er jet jo liksom bare og ha noe inne i pannekakene. :):)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.