Butikken hadde tilbud på reinsdyrskav og jeg tok med meg en pose hjem.
Fredagskosten her i huset blir derfor en gryterett. Lettvindt og godt.
[CENTER][/CENTER]
Det hele tilberedes i en god stekepanne evt jerngryte. Jeg har en litt stor panne med høye kanter så meste tilberedes i denne. Har man bare en vanlig stekepanne er det bare å helle det hele over i en vanlig gryte etter det er stekt.
1 pose reinsdyrskav evt finnbiff
ca 200 gram sopp
1 løk
1,5 dl vann
2dl creme fraiche
salt
pepper
2-3 knuste enebær
Ha kjøttet i en varm stekepanne mens det ennå er frosset, la surre litt før løk og sopp haes i, Skru ned varmen og la det hele surre godt til løken er myk og soppen har litt farge.
[CENTER][/CENTER]
Tilsett 1, 5 dl vann og 2 dl creme fraiche og la det hele koke lett i 20 min, smak til med salt pepper og enebær og la dette koke med siste 5 min eller lengre. Ønsker en mer farge på sasuen kan noen dråper sukkerkulør tilsettes.
[CENTER][/CENTER]
Serverte det hele med kokt blomkål og brokkoli og rørte tyttebær . Jeg vil tro at blomkålmosog vil smake godt til.
Jeg pleier også å bruke snøfrisk-ost i, som erstatning for geitost som det tradisjonelt skal være. Bruker også rømme istedenfor creme fraiche. I tillegg blander jeg i litt tyttebær på slutten av koketiden. Man kan gjerne ha i litt bacon-biter også, og timian. Blir snadder :)
Ved siden av er jo brokkoli en klassiker, og så pleier jeg å koke rosenkål (usikker på karbohydrat-innholdet der?) og deretter steke det sammen med bacon. Kan anbefales!
Pleier å lage dette selv, men steker opp kjøttet med bacon, sopp og løk (rødløk eller sjalottløk) og sper ut med kremfløte og creme fraiche. That's it. Gøttgøtt.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.