< Tilbake til oversikten

Lavkarbo fast food...

#1

StineH sa for siden:

Jeg føler noen ganger at jeg kanskje er den eneste her inne som absolutt HATER å lage mat.. Jeg synes det å handle mat er kjedelig, jeg synes å forberede maten er kjedelig, og det å stå å lage mat er faktisk værre enn å støvsuge OG tørke støv - Til sammen...
Jeg har det også ganske travelt som regel, så en quick fiks middag, frokost, kveldsmat hadde vært helt fantastisk for meg..

Er det noen der ute som har gode tips til lavkarbo fast food?... :D



#3

Rin sa for siden:

Spørs hvor fast det må være for å kvalifisere? Jeg lager sjelden tidkrevende mat, men så synes jeg altså det går ganske fort å steke et par speilegg (frokost) eller en nakkekotelett med spinat, feks. Hvis du helst vil ha mat som bare kan puttes i mikroen og være klar, så kan det lønne seg å sette av en dag nå og da og lage masse mat og fryse ned i porsjoner.

Du går på Skaldeman, ser det ut til - du er vel gjerne lei av fakirbiffer, men hva med feks løvstek med en klatt smøreost på? Også et av mine favoritt-kjappmåltider. :)


#4

mam sa for siden:

Løvbiff er genialt ja. På Meny fant jeg ferdigstekte karbonader med 2 g karbo pr 100g. De er ypperlig som ta med mat på jobben. Bare sleng 2 i en matboks og mikre de på jobben. (Ja vi har mikrobølgeovn)


#5

Gerd sa for siden:

Skikkelig fastfood må da bli ferdigstekt kjøtt/ribbe/kylling i varmedisken på butikken :ja: Eller påleggspakker, ferdigskiva ost osv.....
Men det vi bli dyrt i lengden da...
Når du lager mat, så lag store porsjoner og frys ned.
Stek koteletter i stekeovnen, lag gryter og "alltiett"former med mat som fryses ned i porsjonsformer :ja:


#6

StineH sa for siden:

Takk for kjappe svar folkens!
Jeg har tenkt litt på å ha en "lage mat dag" i uka.. På mandagen, for da har jeg hestefri.. =P
Men hva er godt å fryse ned da?..
Jeg er rimelig lei fakirbiff, løvbiff og ikke minst kjøttkaker!
Kan gjerne ta karbonader, hamburgere eller gryter..

Kunne faktisk GJERNE tenkt meg å lage forskjellige gryteretter å fryse ned, sånn at det bare er å finne frem i varme.. Eller ta med på jobbben.. (Jaa, vi har også mikro på job :D)
Eller lasagne, men tørr liksom ikke prøve å lage noe.. Er litt pinglete, det er så lett med kjøttdeig som bare er å steike osv..

Jeg suuuger til meg kunnskapene deres, såå om dere har noen GODE forslag til mat som kan lages, fryses og varmes - OG som ikke er alt for komplisert, slik at en matamøbe som meg både tørr og klarer å lage det så mottas det med takk.. Jeg kjenner jeg er litt ferdig med den perioden der jeg kan spise det samme hele tiden, jeg er på vei over i den fasen der jeg fortsatt skal ned i vekt, men må finne ett kosthold jeg kan leve med... :D


#7

Tropika sa for siden:

Ååååh.. Gerd`s Ostelasagne er nydelig, den er virkelig verdt et forsørk!

Her lager jeg gjerne taco som fast food. Steker kjøttdeig, ha på krydder og har revet ost, rømme og first price sin tacosaus.


#8

Gerd sa for siden:

Kan fryses: (legger bare ved bildene, klikk på de for å komme til oppskrifta:
Lasagne m/kyllingkjøttdeig:[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2165&amp;albumid=130&amp;dl=1271960196&amp;thumb=1[/img]

Ostelasagne: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1599&amp;albumid=130&amp;dl=1249573008&amp;thumb=1[/img]

Kjøttboller/kjøttkaker/kjøttpudding, m/kyllingkjøttdeig: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1634&amp;albumid=130&amp;dl=1250103273&amp;thumb=1[/img]

Gryteretter: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=851&amp;albumid=130&amp;dl=1225288416&amp;thumb=1[/img]

Kjøttdeig og tomatform: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=854&amp;albumid=130&amp;dl=1249571223&amp;thumb=1[/img]

Pizza uten bunn: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1089&amp;albumid=130&amp;dl=1232830087&amp;thumb=1[/img]

Laksekarbiser: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=839&amp;albumid=130&amp;dl=1225118029&amp;thumb=1[/img]

Omeletter: [img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1884&amp;albumid=327&amp;dl=1263748091&amp;thumb=1[/img]


#9

StineH sa for siden:

Aww! :D

Tusen takk Gerd!

Nå skal jeg skrive en handleliste, og så skal jeg faktisk handle inn og prøve å lage noe av all denne gode maten i morgen! =D


#10

Gerd sa for siden:

Egentlig så kan det meste av slik rein mat fryses :ja:

Jeg lager mye kylling og fisk i ildfast form, med grønnsaker, gjerne fløte og ost, eller cream fraiche. Fryser ned rester og tiner det i mikroen ved behov.

Jeg bruker også en del engangs aluminiumsformer m/ lokk til nedfrysing. Fåes på europris til en billig penge. Men de kan IKKE i microen altså ;)


#11

StineH sa for siden:

Hahahaa...
Neei, jeg prøvde en sånn aluminiumsform i mikroen en gang.. Det ble litt av ett fyrverkeri kan jeg si deg.. :p
Nei, men da skal jeg prøve i morgen, sammen med samboeren.. Begge to er egentlig veldig glad i gryter med fløte, creme fraice og myye smak.. Spesielt tandori og lignende.. Også skal jeg prøve meg på jukseris og se hvordan det faller i smak..
Går det ann å lage endel av det på en gang og så bare sette i kjøleskapet og bruke litt og litt i løpet av uken? Eller er det mer sånn bruk og spis?..

Jaa, jeg er helt grønn.. :rolleyes::p



#13

Gerd sa for siden:

Jeg rasper ofte opp et par blomkålhuer og har i en tett boks i kjøleskapet. Holder i opptil 1 uke og lager jukseris etterhvert jeg ønsker :ja: Det går også an å lage varme opp igjen ferdig jukseris :ja:


#14

Idarull sa for siden:

mange bra tips her, Gerd :D jeg skal prøve meg på lasagnen din en dag ja! Og det med jukserisen, kjempekjekt å vite! Hater å raspe blomkål :P


#15

Gerd sa for siden:

Det blir mye søl av å raspe blomkål :lol: Derfor er det greit å ha det i en boks slik :ja: Men ikke bli redd om det kommer en sterk eim når dere tar av lokket på boksen. Rå, raspa blomål avgir en del "odør" ;)


#16

Rin sa for siden:

Jeg har ikke testet selv ennå, men jeg har hørt at man kan drepe en del av blomkål-odøren med et laurbærblad eller to. :)


#17

Gerd sa for siden:

Da skal jeg jammen prøve det neste gang :ja: For det lufter ganske ille :cool:

takk for tips :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.