Charlotte88 sa for siden:
Jeg har problemer med de store frokostene, og vurdere å begynne med proteinshake til frokost.
Funker det som frokost (hvor lenge holder man seg mett?)
Hvilken er best når det gjelder lavkarbo?
Og hvilken smaker best??
Charlotte88 sa for siden:
Jeg har problemer med de store frokostene, og vurdere å begynne med proteinshake til frokost.
Funker det som frokost (hvor lenge holder man seg mett?)
Hvilken er best når det gjelder lavkarbo?
Og hvilken smaker best??
mam sa for siden:
Hei, det er masse oppskrifter på smoothies her; forum.lavkarbo.no/forumdisplay.php?f=125
For du mener sånne som du skal lage hjemme, ja? Vær obs på at ferdigkjøpte "proteinshaker" ofte inneholder litt vel mye karbohydrater, og veldig lite fett. Det kan virke for de som ikke skal være i ketose, men er uheldig for de som teller hver karbohydrat.
mam sa for siden:
Hvor lenge du holder deg mett? Varierer fra menneske til menneske, men inneholder de ikke sunt fett så metter de ikke for meg.
Ta Whey Tech, den smaker bra siden den er basert på myseprotein, ikke soya. Den inneholder litt over 6 karbo pr servering, så det kunne gå for meg. Men bare 1.1 g fett? Jeg ville trenge å spise mer etter 2 timer, det er sikkert.
Yonah sa for siden:
Hva med å lage selv?
Jeg lager av :
1-2egg
100g cottage cheese
2ss god olje eller cocosa( men på vinteren funker det ikke, den er så hard at det bare blir klumper).
1/2dl fløte
vann etter smak
30-50g frosne bringebær.
evt. søtstoff, jeg bruker gjerne ei snau teskje med hermesat, splenda el.l.
Kjør sammen med stavmikser.
Denne holder meg mett en god stund og smaker godt, mye bedre enn pulver og er kjapp å slenge sammen. Har laget den mange en gang når jeg har forsovet meg eller ikke klarer å få i meg frokost og vet jeg må spise fordi det er lenge til neste anledning.
roo0sa sa for siden:
Noen som har prøvd proteinshaken til Herbalife?
marjusen sa for siden:
Lag eggmelk med espressokaffe. Det har redda meg maange ganger. God drikk som metter lenge og som bare tar noen minutter å lage.
Smelt ca 40 gram usaltet smør og bland dette med 2,5 dl varmt vann fra vannkokern. Så blander du inn 2 eggplommer og 2 ts splenda eller annet søtt. Ta i 5-6 dråper vaniljeessens og en bitteliten fløteskvett. Så blander du dette med stavmikser til den virkelig skummer. Lag så en dobbel nescafe espresso og hell i ett stort glass. Så heller du i eggmelken over dette igjen og rører forsiktig. NYYYYYYT!!!! :D
mam sa for siden:
Den passer ikke for et lavkarbo kosthold. Den inneholder for mye karbohydrater og for lite protein og fett. Kansje den passer for South Beach, hvor en teller kalorier og ikke skal ha mye fett.sæterjenta sa for siden:
Snakket nettopp med ei som bruker Herbalife, og hun mente det var ca 22 kh pr måltid om man brukte melk og ca 8-9 mindre om man blandet på soyamelk. Så det blir vel fort ca 14 pr måltid. De har jo også proteinbarer, men har også ca 15 kh. Så ikke helt ideelt for oss på ketolyse nei...:(
sæterjenta sa for siden:
Vet ikke helt hva du legger i en stor frokost. Når jeg er matlei og ikke gidder lage noe stort så tar jeg bare 2 egg, deler de i tykke skiver og legger litt majones og pepperoni på toppen. Fyller ikke opp magen så fryktelig, men metter lenge :)
ada-emilie sa for siden:
Må du spise frokost da? Kan du ikke bare vente til du er sulten?
marjusen sa for siden:
Svarer kun for meg selv her, men det er ikke alltid like lett. I jobben min har jeg ingen mulighet til å spise før lunsjen som er mellom 11 og 12 engang som regel. Og da blir jeg fryktelig sulten om jeg ikke spiser frokost selv om jeg ikke er så sulten til frokosten. Har ikke sjangs til å vente helt til 11-12 med å spise.
Så for min del er jeg helt avhengig av noe som metter lenge uten at det tar lang tid å lage og uten at det er så mye tyggemotstand sånn på morran;)
Marius
ada-emilie sa for siden:
Bruk en basert på egg eller kasein. De opptaes saktest.Proteinfabrikken sine er svært lave på fett og karbo.
Mr. Muscle sa for siden:
Proteinshaker inneholder stort sett bøtter og lass med blodsukkerstigende maltodextrin for å nettopp utskille insulin. Insulin er ikke bare nødvendig for å lagre fett, men også for effektivt å lagre proteiner (amminosyrer) i musklene.
Eggedosis med sukrin er et greit alternativ synes jeg.
ada-emilie sa for siden:
Jeg tør ikke bruke så lettopptakelig mat som pulver. Jeg vurderte det lenge men var skeptisk og leste en del om det før jeg bestemte meg for å la være. Det er like ille eller verre enn atkinsbarer etc. med tanke på blodsukkerstigning. Det er virkelig bare til nød, men slik nød kan tilfredstilles med andre matvarer så det finnes egentlig ingen holdbar unnskyldning for å benytte seg av slikt. Om man absolutt vil bruke pulver for å lage en slags bakst kan man bruke ost, egg og frø istedet. Mye bedre for kroppen.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.