< Tilbake til oversikten

Gele og vaniljesaus

#1

Kerk sa for siden:

Gele (0 karbohydrater)

6 plater gelatin smeltes i 1/4 liter vann. (Avkjøl blandingen)
Bland i 1/4 liter vann.
Bland i Fun light ublandet saft, jeg bruker bringebær smak, saftkonsentratet må være litt sterk. (skal passe til ca 3/4 liter vann)

Ha i bolle og avkjøl i kjøleskapet til gelen har stivna.

Hjemmelaga vaniljesaus (ca 3,4 g karbohydrat pr 100g saus)
1 pk fløte
50 g ekstra lett melk
3 ts splenda (men dette smaker du til hvor mye du vil ha)
1-2 vaniljestenger
3 egg

Ha fløte og melk i en kasserolle. Skrap ut frøene av vaniljestengene og ha dette i fløten sammen med vaniljestengene. Tilsett eggene og visp det sammen.
Varm dette opp under røring til kremen blir passe tykk. Pass på så sausen ikke koker( da kan den skille seg) Avkjøl i kaldt vann og rør litt i sausen under avkjølingen så det ikke blir snerk på.
Hvis du ikke får den tykk nok kan du ha i litt maisennamel.
Får du den for tykk kan du spe i litt ekstra melk når den er blitt kald.

Gelen kan også serveres med pisket krem.

:):):)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.