< Tilbake til oversikten

Kjernesunn familie?

#1

mam sa for siden:

Bagrunnen for dette er at jeg har levd veldig usunt i flere år, og barna på 4 og 7 er vant til usunn kost. Kjøpebrød med Nugatti, Sjokomelk, yoghurt, liten interesse for å prøve nye matretter. Jenta på 4 er mer åpen til ny mat og elsker egg og bacon. Gutten på 7 har tendenser til å være oppfarende, han har ingen diagnose men han beveger seg mot grensen for hyper sine tider. Han kan reagere med voldsomme sinneanfall og gråt.

Jeg har kjøpt en av bøkene til www.kernesundfamilie.dk/
www.aftenposten.no/leve/article2893215.ece
www.arnika.no/Produktkategori/Kjernesunn.aspx?gclid=CKfL967on6UCFQdB3godo1-jJQ

Jeg blir litt matt - det er mange gode poeng men jeg synes også at den er skrevet i et veldig "Opphausset" språk. Dette er redningen, liksom. Det eneste salige.

Jeg ser at den kan være god for multiallergikere, glutenintoleranse, melkeallergikere. Jeg føler meg litt skeptisk på å kutte ut alt av melkevarer i en familie som aldri har vist tegn til melkeallergi eller intoleranse mot det.

Dette er kanskje lettere å gjennomføre i Danmark enn i Norge. Dette er bøker oversatt til norsk. Jeg har inntrykk av at alternativ mat er mye større i Sverige og Danmark. Jeg kjenner ikke til prisene, men har inntrykk av at det generelt er billigere også. I artikkelen i Aftenposten tar begge foreldre fri fra arbeidet i 1 år for å gjennomføre endringene. Nå er hun livsstil-coach og selger bøker. En slik drastisk ting som å ta en pause fra arbeidet i 1 år kan få gjennomføre. Vil en daff familie klare det og samtidig arbeide begge to, stresse og slite?

Jeg har vært i de Helsekostbutikkene jeg rakk å besøke i går, i en av Norges største byer. Og utvalget er lite... mye Sukrin og linfrø og slikt. Grønt jyttemel finnes ikke, heller ikke Fibrex. Det blir å støtte seg på netthandel hvis jeg skal prøve noe slikt.

Familien vil bli oppgitt og absolutt ikke støtte oss på noe vis. Besteforeldre er Fedon-hatere (fordi han snakket stygt om deres elskede potet) og mener at barn skal kose seg masse. Med kaker og sjokolade. De kommer aldri til å endre holdning. Det er for ekstremt å kutte ut besteforeldre, men de vil reagere med å bli dypt fornærmet og komme meg sarkastiske kommentarer. De er slanke, og mener at alle som ikke spiser som de er noen tullinger.

Jeg tenker jeg prøver en mindre ekstrem variant først. Det er synd å si det, men jeg trenger å bygge opp meg selv noen mnd først. Rett og slett fordi jeg må tackle både besteforeldres hoderisting og ungenes klager over at maten er rar. Jeg kommer heller ikke til å få mye støtte av mannen. His han ser at jeg klarer å gå ned i vekt og blir mer opplagt, så han han kanskje bli en passiv støtte, om aldri han vil stå på barrikaden og vifte med flagget.


#2

ada-emilie sa for siden:

Sett dine foreldre på plass da. Hjelpes meg det er svært uhøflig å riste på hodet over andres mat. Fortell dem at du vil drive med dette og ikke vil vite av deres mening. Bli sint og si at de ikke har noe med det. Du trenger ikke støtte fra andre, du trenger å støtte deg selv til å si ifra på din naturlige måte.


#3

mam sa for siden:

Det er mannens foreldre ;) og de er svært nærtakende, og glenmmer aldri hvis de mener de er blitt fornærmet. Uansett må jeg bygge opp meg selv, for i min nåværende forfatning kan jeg ikke stå opp mot en mus engang.

Jeg tror at et godt eksempel er det beste... når de ser at det har virket på meg å kutte ut sukker. Den Kjernesunne Familien er ikke Lavkarbo, de spiser masse grønnsaker og frukt. Fint for barna, nå går jeg på mer ekstrem Lavkarbo for å gå ned i vekt.


#4

nellie sa for siden:

Det gjelder vel å se mulighetene isteden for begrensningene når du setter i gang med noe slikt:) Finner alltid noe som passer "isteden for" det man ikke får tak i i Norge.
Når det gjelder besteforeldre og sånt, så tror jeg rett og slett man bare må sette noen regler også vite at de ikke kommer til å "følge" dem:p Men med mindre barna dine er hos foreldrene dine hver dag, så går det sikkert bra.


#5

Trolltika sa for siden:

Høres ut som vi er litt på samme plass her. Jeg føler vel også at omlegging av kostholdet henger på meg, mannen er "interessert"... Det er bare det at det stopper der. Han ser ikke for seg et liv uten brød, pasta og ris. Laget restemiddag her om dagen, og da var det pølserester, fiskekakerester og krydret kyllingfilet som havnet i stekovnen. Smørdampet brokkoli og blomkål som tilbehør, og kokte spaghetti for å dekke alles behov. Joda, han syntes blomkål og brokkoli var veldig godt -men det var vel ikke det sunneste siden det var dampet i smør??

Det er nok en lang vei å gå, men jeg satser på å bruke litt tid for å få det lettere. Snikinnføre pizzabunn, komme med tillegg til matpakken så brødskivene kanskje ikke blir de viktigste osv. Noe kosthold med null karbohydrater vil jeg aldri få gjennomført, men om jeg greier å få redusert inntaket av karbohydrater i familien til det halve har jeg jo oppnådd noe. Så får heller jeg selv satse på den litt mer "ekstreme" varianten selv ;)

Vi har tross alt brukt hele livet på å lære at maten vi spiser er sååå bra for oss, så det tar litt tid å få inn omprogrameringa tenker jeg.


#6

mam sa for siden:

Takk for svar :)

Det er så godt at det er flere av oss, Trolltika. :klem:

Jeg driver å prøver å finne et brød som inneholder sunnere ting, men det har ikke virker så bra hittil, hehe.
Jeg tenkte å lure inn knekkebrød fra Helios istedenfor det vanlige, og så fant jeg små tuber med Stabburkaviar på Ica. Små lapper eller pletter stekt etter de forskjellige oppskriftene her går bra. Selv han som ikke liker egg spiser det... hehe. Jeg ser ikke at man trenger å ta bort karbohydratene, men å få en bedre balanse, slik det er nå spiser han sikkert 80% karbohydrater.


#7

Nemii sa for siden:

Når det gjelder intoleranser for korn og melk snakker man ikke bare om den tradisjonelle allergien med mageproblemer osv., det kan også føre til andre symptomer som f.eks. hyperaktivitet.
Mange foreldre har forsøkt kutte melk i kosten til hyperaktive barn og merket stor bedring..

Det kan jo være verdt et forsøk, om man ikke merker noe forskjell går man jo bare tilbake


#8

babydoll sa for siden:

Personlig tror jeg ikke man trenger å gå så langt som de gjør i kjernesunn familie, og iallefall ikke med én gang. En så drastisk omstilling er vanskelig for folk som er motiverte, tenk da hvordan det er for de som ikke er det!

Jeg tror det kan være enklere å gå for rene matvarer, og lage ting fra bunnen av selv. Det er en kostfilosofi til og med sta besteforeldre bør skjønne. Lese litt om tilsetningsstoffer og halvfabrikata, så forstår man hvor ille det egentlig er. Slikt vil ikke JEG utsette mine barn for!


#9

TrillTrall sa for siden:

Har også lest boka "Kjernesunn familie" og som deg fikk jeg litt bakoversveis og satt tilbake med tanken om at de må ha hatt et aldeles fryktelig karbohydratkosthold fra før! Og jeg tror også de må ha reagert voldsomt på karber slik de beskriver sine reaksjoner når de tok bort alt de gjorde fra det gamle kostholdet sitt. For det var liksom ikke måte på.

Men noe er det jo i det, kunstige tilsetningsstoffer, sukker og stivelse er jo ikke noe vi trenger noen av oss! Så jeg har faktisk ønsket meg - og regner med at jeg får - boka "Kjernesunn jul" til jul. :)


#10

Nerthus sa for siden:

Vet du - ta den tiden det tar! Kos deg selv med å sette deg inn i dette, og erstatt en og en ingrediens. Ikke lag mye styr utav det - si feks at du har funnet en oppskrift du har lyst til å prøve. Du kan lage lavkarbo-inspirerte kaker og desserter, du må ikke si at det ikke er sukker i de - bare server svigers og familien med et smil.

Bli trygg selv på kostholdet, du kan spise maten du selv ønsker, og samtidig servere litt spaghetti/potet til de andre. Reduser mengden du lager og øk på med grønnsaker feks. Min erfaring er at når jeg nå lager middag til besøkende og koker grønnsaker til meg selv - må jeg nå koke MYE grønnsaker til meg selv - ellers spiser faktisk gjestene opp det selv om de har karbo-alternativer tilstede! Så etterhvert vil jeg bare kutt ut pasta/ris/potet og la alle spise det samme.

Så mitt råd er - ta den tiden det tar. Kos deg med kunnskapen, og prøv en ting av gangen. Det viktigste er endringen - ikke hvordan eller hvor raskt du gjør den ;) Lykke til!


#11

mam sa for siden:

Jeg sitter faktisk og tar et "femminutt" nå. Te med cocosa. :D

Og så har jeg satt en brøddeig. Mmhmm. Snakk om å være rusten på kjøkkenet. Jeg bakte alltid alt brødet mitt selv før, men vi snakker om 10 år tilbake i tid. Gu'bevares, så gammel jeg er!

Jeg fant en pose med ferdig brødmel, og rynket på nesa av det. Møllerens Matpakkebrød.
Men så leste jeg innholdsfortegnelsen:
43.5 g karbohydrat pr 100 g, og 15.2 pr skive?? Det høres ikke så gæli ut?

330 g Møllerens matpakkemel - 143.5 k
100 g Kokosmel - 4 k
5 ss rapsolje - 0 k
1 ts sukker for hevingen. Sies at det spises opp av gjæra?
1 pk tørrgjær
4 dl vann. Jeg startet med 3 dl, men kokosmelet er bare "fluff" og suger væske, så det ble 1 dl til.

Dette gir bare 1 brød, jeg tør ikke lage mer før jeg ser om det hever seg med kokosmel i. Det ser lyst og delikat ut. Melblandingen har ingen hele korn, og er laget for barn som ikke liker så mørkt brød. Jeg har lært nå at det er dumt med linfrø i brødet. Det får snikes inn litt etter litt. ;)


#12

d0ro sa for siden:

Hei du :-)
JEg ser du sliter med å følge boken "kjernesunn famile" og at den inneholder direksjoner som er litt for ekstreme for dere.... vel :
vi er 5 i familien; jente på 9, to gutter på 1,5 og 2,5 år.. og mannen min og jeg.
Jeg har en søster som mener at brødskiver er "ordentlig" mat - og jeg møter "brøddjevelen" i døra overalt - barnehager, skoler... u name it!
Dette
med lavkarbo føles virkelig som en ensom kamp - men jeg kanb si deg dette:
Helsegevinstene er for store til å drite i dette kostholdet. IKKE BRY DEG ETT dugg om hva andre sier: tenk deg om: vi lever i et land der Ola Nordmann er FORET med ideen om at brød og potet er sundt! Men se deg rundt; hvor mange rundt deg sliter med f.eks. høyt blodtrykk, rund mage, ustabilt blodsukker og ustabilt humør (sønnen din? akkurat som datteren min FØR), diabetes, insulinresistens (forstadiet til diabetes), muskel og leddplager, utmattethet, lav energi, fedme.... sykdommene og tilstandene som Lavkarbodietten fungerer utmerket for er MANGE.
La resten av verden styre med sitt; du er IKKE alene med dette kostholdet.
Jeg kan anbefale deg BARN I BALANSE boken av Fedon Lindberg; han har virkelig forstått barns behov og har massevis av forslag til matpakka og middager! :D
Dessuten er SOfie Hexeberg sin bok "Frisk med LAvkarbo" full av oppskrifter og ikke minst argumenter for å leve på lavkarbomat!

Jeg jobber selv med kostholdsråd - og ernæring og har hjulpet veldig mange til å få et bedre liv! :D

Stå på! Veien til at gutten din liker SUND OG GOD MAT er ikke SÅ lang:
ikke gi deg! Kast ALL usunn mat i skapet. Kjør hardt på! Det nytter! Fortell ungene dine HVORFOR du velger denne maten og hvor viktig det faktisk er at du legger grunnlaget for et sykdomsfritt liv for dem NÅ!

Lykke til :D


#13

ada-emilie sa for siden:

Ja. Er du tålmodig og har storsinn eller lider du i stillhet?:) Jeg har ikke tålmodighet, jeg.


#14

mam sa for siden:

Dette kommer til å høres ille ut, men hver gang "svigers" irriterer meg, teller jeg til ti og tenker "Gudskjelov at hun ikke er som mamma". Lang trist historie. Jeg ville ha valgt min manns oppvekst fremfor min. Så hun har litt å gå på der, svigermor. :) De kan være irriterende men jeg elsker de på en måte.


#15

Løvetann sa for siden:

Å, jeg kjenner meg så godt igjen i det meste av det du skriver! Både situasjonen og utfordringene. Reaksjonen på "fanatismen", men samtidig følelsen av at her er det noen viktige poenger.

Jeg har vært gjennom det med hyperaktiv sønn på diett og besteforeldre som ikke respekterte, men bare hånet den "gærne" mora hans. Dietten hjalp godt den, men besteforeldrene saboterte. Når han hadde vært på besøk der, kom han hjem igjen helt propell med ville og blanke øyne - og hodepine. "Snille" besteforedre … :realmad: Det er ikke like lett for oss alle å sette dem på plass.

Du er i gang med et viktig arbeid, som mann og barn kommer til å takke deg for en gang. Men det er mye arbeid, og jeg forstår så godt at det kan kjennes litt overveldende inntil en har kommet inn i rutinene.

Min erfaring med kosthold mot hyperaktivitet (vi unngikk spesielt alt kunstig og sukker) er at det skulle omtrent ingenting til før det påvirket sønnen min. Det var nok med én pastill, så var det i gang igjen. Men da brukte vi å gi ham mye vann å drikke + c-vitamintilskudd, så gikk det fortere over.

Du høres lurt ut det du skisserer med å ta litt av gangen, gjøre det du makter og fokusere på retningen. Vanligvis er det jo sånn at "det perfekte er det godes fiende".

Et stort lykke til med det viktige arbeidet og :klem:!



#17

Kari Marita sa for siden:

Det er ikke lett når di nærmeste ikke gir deg støtte.Jeg begynte med lavkarbo i oktober,jeg har bare noen kilo å ta av.Alle mine nærmeste er imot lavkarbomat virker det som.Di sier du må spise orntlig/vanlig mat du også nå,akkurat som maten på lavkarbo ikke er vanlig/orntlig mat.Jeg har slutta å diskutere med dem,og gjør hva jeg vil.Blir så irritert at folk er så firkanta å påståelig på ting di egentlig ikke vet noe om!Tror grunnen til at mange er imot lavkarbodietter fordi di tror det Norske kostholdet med potet er det eneste spiselige maten.og den sunneste.Det er typisk Norsk det! :)


#18

mam sa for siden:

Takk for dette, dere... første start er å pakke sunnere matpakke. Jeg har lest en del i denne bloggen www.anotherlunch.com/ og jøss... det er litt av en forskjell fra våre traurige matbokser med 1 rom. Men jeg synes det går over stokk og stein, se på det utvalget hun har bare av "cocktailsticks" og små grillspyd.

Hallo, det er en verktøyboks fylt med accessories til matbokser! :p
Størrelsen av boksene er vanskelig å gjette også. Jeg tipper at en norsk matboks er på størrelse med den i midten av stabelen her:

Og så bruker de mye løse innleggsbokser og muffinsformer og slikt i USA. Litt vel mye løse deler, syns jeg. Lokket kommer bort, og så mye å vaske og stable i skapet. En må tenke på at matboksene skal rommes i en liten skolesekk, de største her er rett og slett for store.
Hva synes dere? Hvordan frakter dere skolematen?



#20

KarMa40 sa for siden:

Haha!
Min gutt har den mørkeblå nesten nederst, med grønne innmatbokser i forskjellige str. Dyr altså, 249,- på høstbarn tror jeg den heter på St.Hanshaugen kjøpt i lønningsrus tidligere i høst.

Den er kul og gjør det mulig å sende knekkebrød og gulrot/agurkbiter samtidig. Eller litt varmmat, barnehagen har skaffet mikro, velsigne dem, og frukt og brødskiver.

Edit: og den er som en a4 ark brettet i to og bare seks-syv cm høy, med egen skje og gaffel til. Egen skje og gaffel er viktig når du er fire.


#21

Løvetann sa for siden:

Her er poenget; mange av de som uttaler seg høyest og mest firkanta har jo faktisk ikke peiling. Så det de sier handler om deres uvitenhet og ikke om vårt kosthold.

De kan jo avsløres litt, da - hvis man ber dem utdype og spør dem. Med "hvorfor" og "hva mener du" og "hva bygger du det på"? Det er ofte bedre enn å motargumentere. :D

Jeg stoppet i alle fall kjeften på en som skulle belære meg om slanking. Spurte om hun hadde vært overvektig og gått ned mye noen gang?
Nei, det hadde hun jo ikke, da - hun hadde jo alltid holdt seg slank (sa hun skrytende). Det var min inngangsportal:
Så jeg spurte om hun trodde det var samme mekanisme å holde seg slank som å skulle gå ned 30 kilo?
Om det var det samme som skjedde i hennes kropp som i min?
Og på hvilket grunnlag hun hadde kompetanse på min kropp, egentlig?
Hun ble stille etterhvert … :p


#22

arnakristin sa for siden:

Hei,
Vet at enkelte bruker å argumentere at man har et kosthold der man spiser bare ren, uprosessert mat, ikke lett å argumentere mot det…


#23

mam sa for siden:

Takk skal du ha, jeg skal regne ut hva som lønner seg med valuta og porto/omkostninger. De ligner veldig! :D


#24

mam sa for siden:

Å, ikke større? Lovende. Det er kanskje like lett å pakke en stor og tynn matboks, som en kort og høy. Jeg har akkurat pakket 3 matpakker, og holdt på å lete meg i hjel etter et lokk til salaten jeg tar med til meg. Derfor jeg liker den nr 3. fra bunnen. Bare 1 lokk, og ingen løse beholdere!


#25

TrillTrall sa for siden:

En matboks med to brødskiver eller noe annet i + en BendIt-fruktboks + 1 drikkeflaske med vann. Det får akkurat plass i frontlomma på sekken. :)


#26

misslinda sa for siden:

Hei.,
Holder på med det samme som deg. legger om kostholdet vårt til en variant av kjernesunn familie. Grunnen til at jeg sier en variant, er at jeg ikke har råd til å kjøpe alt økologisk.. Det er sinnsykt dyrt.
Men ja, vi spiser frukt, grønnsaker(spiser ikke mye frukt selv), ingen halv eller hel fabrikat. Baker brød, vafler, lapper etc.. All mat lages fra bunnen av. Tar kosttilskudd og tran hver dag (Udos choice).

Sønnen min på 8 år som har ADD, er helt forandra. Var på foreldresamtale på skolen i dag og de har merka en eeenorm forskjell på han. Han har begynt å spise mer, har mye mer energi, deltar i klassen(før så han bare ut av vinduet) og virker mye blidere. På kvelden slet han med å sovne(Ofte rett etter at han hadde inntatt både brød og joghurt), mens nå sovner han på maks 10 min. Han våkner frisk og uthvilt og er en mye blidere gutt i hverdagen.

Men utfordringene er mange her. Var i Dåp i går og jeg hadde med sjokoladekake som han kunne spise, men det var den brusen, ingen sukkerfri alternativer :(, så i dag merker jeg at han er slitsom å være rundt!! Så det har en stor innvirkning på han.

Konsentrerer meg om gluten og sukkerfri mat, med veldig lite meieri produkter. Iom at han ikke drikker melk, så er det kun litt ost, da velger vi geitost, slik som de anbefaler i kjernesunn mat.

Etter at jeg snakka med skolen i dag, og fortalte familien om det, ble de veldig positive, og de har merka stor forskjell på han de og ;) Han er helt forandra på kun 3 uker, så vi fortsetter i denne løypa.

Ett tips til anskaffelse av "vanskelige" ingredienser. Ta en titt innom kinsarvik.no De har en egen avdeling som heter kjernesunn familie, der en kan få sjokoladepåleg, smøreost, godteri og diverse varer som er helt geniale ;D Dyrt, men de fleste varene er drøye i bruk ;) :):)


#27

Nerthus sa for siden:

Vil bare gi deg kudos i den utrolig utfordrende oppgaven du har begitt deg ut på! Stå på - du gjør en kjempeinnsats, ikke bare for deg selv men også familien din! Det er også godt å igjen få bekreftet at kosthold kan gjøre underverker for mennesker som sliter med forskjellige ting, som ADD, chrons, manglende energi, utslett, allergier osv osv. :)


#28

-marie- sa for siden:

Begynn med deg selv først, få opp overskuddet og energien din! Så begynner du i det små med barna... Etterhvert vil nok mannen din legge merke til endringene og stille seg mer positivt til det hele :)

Mannen min har hatt et lite 'tilbakefall' nå og merker godt på kroppen at han spiser mer karber igjen. Han kommer nok til å kutte brødet og colaen om ikke lenge :p

Stå på, dette klarer du!! :D Du gjør en enorm innsats for familien din, bare det er verdt syrlige kommentarer fra besteforeldre!! Saboterer de så har du all rett til å sette deg ned med de, forklar hvorfor du gjør det, hvilken effekt det har på barna dine og spør om de ikke ønsker at barnebarna deres skal ha det best mulig?! Hvis de ikke vil støtte deg så ikke bry deg mer med dem. Om barna får masse sukker og godteri når de er hos besteforeldrene så er det allikevel det de spiser i hverdagen som er det viktigste...


#29

Licota sa for siden:

Vel, så tar man kanskje 2 brødskiver til frokost, 3 til lunsj og 2 til kvelds. Da er vi allerede oppe i over 100g karbohydrater iløpet av en dag. I tillegg så metter ikke en slik skive særlig lenge. Da vil jeg heller satse på knekkebrød ala typen du lager selv (her inne), lavkarbobrød som er godt og kompakt og enklere å lage (ingen heving, bare røre sammen og slenge i ovnen) eller fiber balance knekkebrød med et tonn med pålegg.

Lenas tekaker er jo også et godt alternativ.


#30

misslinda sa for siden:

Tusen takk Nerthus..
Syns det har vært ett slit nå i begynnelsen, men det er nok bare i starten. Den samtalen med skolen i dag ga meg skikkelig piff til å bare fortsette på samme linje. Eksperimentere med oppskrifter og finne noe som faller i smak både her og der.
Mini har hvertfall blitt glad i shakene, så nå må jeg bare få tak i proteinpulver, så blir de helt etter boka og :P Hehe..

Angående brød, så skal jeg gå å finne boka nå, så kan jeg lage en ny tråd med barnevennlige brød som ikke har for mye karbo ;) Og ikke er for grove, selv om jeg er heldig med min, for han liker grove brød med frø ;)


#31

Biggie Small sa for siden:

I et nylig intervju med kjernesunn famile damen sier hun jo at de ikke lenger er så "ekstreme" i kostholdet lenger..

BiggieS


#32

martefie sa for siden:

Hvis du finleser boka, ser du også at det ikke er meningen alle skal spise gluten- og melke- og komplett sukkerfritt for alltid. Det anbefales imidlertid en periode der man gjør akkurat det for å "rense" og så sakte gjeninnføre til man har funnet sin tålegrense. Jeg har igrunnen gjort motsatt, kuttet sakte og så prøvd igjen. Og nå, etter et år er det ingen tvil om at jeg trives best med lite gluten og sukker. På denne måten har overgangen blitt mer naturlig. Mann og barn følger etter uten at de vet det. Pannekaker på bokhvete og kokosmel; ingen smaker at de er uten hvete. ;)


#33

Camomilla sa for siden:

Min kusine tipset meg om boken du snakker om (Kjernesunn familie), men jeg har ikke lest den enda. Vi har også store utfordringer foran oss. Heldigvis har jeg mannen min (stort sett) med meg på at vi må gjøre noen grep i kostholdet både til oss voksne og barna. Men én ting er å være enig når vi snakker om det, en annen er å gjennomføre de praktiske endringene :p Mannen min liker ikke grovbrød.

Vi har en baker rett i nærheten, og det er vel kun landbrødet derfra som passerer hos ham. Hver gang jeg har dratt med meg noe grovere hjem blir det kastet når det har gått ca 1/3 av brødet. Vi spiser gode frokoster i helgene, rundstykker (fine), og eggerøre eller kokt egg. Begge barna er veldig glad i egg, og vil gjerne ha fler enn ett. Mannen min mener at de skal spise et halvt rundstykke pr. egg, mens jeg synes det er tøys - egget er jo mye bedre mat enn rundstykket (som strengt tatt ikke har noen som helst næringsverdi). Nå skal det sies at sønnen vår har hatt små utslag på eggehviteallergi, så vi bør nok se på mengden han langer innpå.

Middagene overlater han helt til meg, han er bare lykkelig for å bli servert :D Han er også flink til å tenke alternativt på matpakkene (det er han som sender dem av gårde på skolen), så det hender de får med seg "matpakkevennlige" middagsrester om vi har. Kylling og stek i matpakken er en sikker vinner hos datteren vår, mens sønnen vår er i den kresne alderen og spiser egentlig bare bittebittelitt uansett hva han blir servert.

Jeg har kronisk dårlig samvittighet over barnas matvaner, og tenker som trådstarter at det må tas gradvis. Litt er bedre enn ikkeno', og man kommer oftere lenger med oppmuntring enn tvang :) Når det gjelder svigerforeldreproblematikken er jeg forskånet, siden disse bor langt unna.


#34

mam sa for siden:

Har du link?


#35

mam sa for siden:

Dette er gøy! :D

Jeg lagde "spyd" med lettstekte pølsebiter, agurk og minitomater til skolematen. Sammen med grovt speltknekkebrød fra Helios og en "frokostlapp"! :spisesnak

Og til middagen hadde jeg laget blomkålris av 1/4 blomkål... jeg tenkte jeg fikk spise det selv, men han tok skåla og spiste alt! Sammen med medisterkaker og gulrøtter. Til barnetv ville han ha noe godt.
Vil du ha hytteost? spurte jeg.
Hæ? hva er det?
Du kan få sukker og kanel på (sukrin naturligvis)
Så nå er han på 2.porsjon cottage cheese, og gomler fetaost og valnøtter ved siden av. Protein! :geip:

Lillesøster ville ha mere middagsmat til kvelds ;)


#36

mam sa for siden:

Frokostrøra er en suksess. Slike MHM pannekaker stekt som små lapper. Dessverre er de lavkarbo brødene som er basert på egg og masse frø.... vel, han spyttet ut. Og jeg kan helt ærlig si at jeg skjønner han. Jeg har problemer med de ekstremt lavkarbo variantene.
Men supergrove speltknekkebrød fra Helios går ned like lett som Wasa's.


#37

misslinda sa for siden:

Oi, så bra da ;) Merker at apetitten hos min har økt betraktelig etter at vi slutta med vanlig brød ja ;) Han spiser hele dagen ;)

Ble veldig glad når jeg fant allergiker pølser fra Leiv vidar på coop Mega i dag. Både middagspølser og wienerpølser, så nå må jeg bake noen lomper ;)

Skal lage spyd til han i morra med pølser og noe snadder på ;) Blomkålsstappe har og vært stor suksess her. Potetstappe ville han aldri ha derimot :p hehe..


#38

mam sa for siden:

I går bestiilte jeg EasyLunch boxes som jeg snakket om i innlegg #16. Porto/omkostninger ble nesten 16 dollar. Det hørtes ut som mye, men det er 96 kroner. Og Postens Servicepakke innenlands er 95 kroner. Altså billigere enn en tror. Jeg så på de Grete Roede boksene, men jeg liker ikke konseptet med løse bokser inni. Har jeg ikke nok styr med å lete etter bokser og lokk, hvorfor skaffe mer arbeid?

Siden jeg får 4 matbokser i en bestilling, har jeg til hele familien. Ikke dumt! Håper de er holdbare. Men selv vanlige matbokser i plas blir utslitt etter hvert, de varer ikke evig med oppvask i maskin omatt og omatt og omatt.


#39

mam sa for siden:

Høres topp ut med disse pølsene. Jeg har handlet julepølser, jeg...:engel_ikk
Jeg skal se etter de på Coop Obs også. Det er så lite Mega butikker. Jeg må ha gresk eller tyrkisk yoghurt også.


#40

Trolltika sa for siden:

Håper du kan si fra om hvordan boksene er når du får dem. Hvor mye mat det er plass til, og hvor solide de er f.eks. Synes det er så vanskelig å vurdere slikt ut fra bildene, men jeg har veldig lyst til å bestille slike bokser selv...

(vi har laptop-lunchboksene og de står innerst i skapet fordi det ikke er noe særlig plass i høyden i disse boksene...:o)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.