< Tilbake til oversikten

Lettvint krydret kyllinggryte med sjampinjong!

#1

Julie sa for siden:

Ja, historien bak denne enkle retten er vel ganske velkjent i prinsipp: rask og lettvint middag var et "must"!

Selve historien bak: i og med at jeg skulle ha mørkedemo i dag klokken fem, ble det full fart med å lage middag når jeg kom hjem i fire-tiden. Vurderte å lage meg middag etter mørkedemo-kurset, men så fant jeg et par kyllingfileter til overs i kjøleskapet. "Hmm," tenkte jeg da, "hvordan kan jeg gjøre kjedelige kyllingfileter interessant?"

Har en skikkelig god oppskrift på chicken tikka masala, nemlig, men i og med at jeg ikke hadde igjen noen rester av den jeg laget for et par dager siden, måtte jeg finne på noe annet.

Så kom jeg plutselig på at jeg hadde CF liggende i fryseren. "Det kan vel brukes til å lage saus?!" Tenkte jeg opprømt. Tok den ut, satte den i mikroen og tinte den på 250W i flere minutter. Mens den tinte tok jeg en kikk langs krydderhyllen vår, og så garam masala-glasset, som jeg hadde kjøpt på Meny for et par uker siden etter å ha sett det i en chicken tikka masala oppskrift. Tok den med meg, og fant også ut at jeg måtte ha en eller annen grønnsak med i retten. Vips, så var sjampinjongen funnet frem, og med det restene av den lille boksen med tyrkisk yoghurt som stod i kjøleskapet! :D

En liten halvtime senere, et voilá - en av mine nye yndlingsmiddager ble født!

Du trenger altså:

  • Et par kyllingfileter (hadde fem mellomtykke stykker, men man kan sikkert ha opptil sju)
  • En boks Créme Fraîche
  • 3-4 ss Tyrkisk yoghurt
  • 100-150 gram sjampinjong
  • Ca. 3 ts garam masala-krydder (tok det litt på sikt)
  • Pepper

Slik gjør du:

  • Skjær kyllingfiletene i tynnere stykker om de er veldig tykke (da tar det kortere tid å steke); kan også skjæres i bite-size biter! :D
  • Varm en middels stor stekepanne på nokså høy varme (min stod på 7-8, der 9 er høyeste varme), ha oppi en klatt smør og la det smelte (det skal være nesten nok smør til å dekke bunnen av pannen.
  • Stek filetene i en sju-åtte minutter, slik at de blir ganske gylne, men ikke nødvendigvis er helt gjennomstekte.
  • Ha oppi CF'en og yoghurten og skru ned varmen til litt over middels (min stod på 5-6).
  • Krydre til med GM'en, pepper og annet krydder om du vil (du kan ha oppi mer GM om du synes smaken blir tam).
  • Skjær opp soppen i skiver og ha det i gryten.
  • La det stå og småputre i en fem-seks minutter på middels varme til du ser at sausen har fått en jevn farge, og kyllingen har fått nok tid til å bli gjennomstekt. Sausen tykner også litt i den tiden. ;)

Denne er sååå enkel å lage, og for sånne som meg som synes at kylling smaker skikkelig kjedelig uten en eller annen saus, er dette helt supert!

Forbedringer:
Sausen hadde en liiiten ettersmak av CF'en, så jeg tror jeg skal prøve med seterrømme neste gang. Sausen i seg selv var også en anelse tam, så det kan hende jeg har oppi litt spisskummen/ingefær neste gang. Vil også prøve et par andre krydderblandinger som jeg har stående, blant annet karri og gurkemeie. :D

Hadde litt til overs fra denne, så det blir frokost i morgen! :sikle:



#3

bolla123 sa for siden:

Dette hørtes veldig godt ut! :-) Skal lages så fort studielånet kommer inn! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.