< Tilbake til oversikten

Salt

#1

Wiggo sa for siden:

Kjøpte for en uke siden et par av disse billige kokte skinkene man får kjøpt på dagligvarebutikkene. Og smaker godt gjør de også. Men en ting har jeg en sterk mistanke om er at de er proppfull av salt og alskens E-stoffer for å få mest mulig vann inn i kjøttet... Og for mye salt i maten binder vann i kroppen, noe jeg la tydelig merke til etter å så og si bare spist disse skinkene noen dager. Jeg gikk faktisk opp 2,5-3 kilo på noen dager! Ikke særlig inspirerende med andre ord. Og dette var altså vann som bandt seg i kroppen. Etter å ha kastet salt-bombene i søppla og kun spist kokte egg i noen dager forsvannt disse uønskede kiloene igjen... Men med nermere ettertanke så er vel det meste av disse billige kjøttvarene sprøytet fulle av salt og annen dritt... De har vel begynnt å presse også fosfat inn i maten nå... Det beste vil nok være å kjøpe ubehandlet ferskt kjøtt hvis man vil unngå å få i seg svineriet kjøttmafiaen lurer på oss.


#2

senorita sa for siden:

kanskje handle hos en lokal slakter hadde vært noe :) Jeg skal prøve det.. syns dem har salt i alt for tiden jeg. :S


#3

Wiggo sa for siden:

Ja det er jo en årsak til at de kan selge koteletter til 29 kr kiloet... Av det kiloet med kjøtt forsvinner det sikkert bortimot halvparten bare i vann under steiking. i tillegg er kotelettene frossen, og når de er tint ligger det masse vann i embalasjen selv om den ikke er åpnet ennå. så når alt kommer til alt er kanskje ikke de kotelettene så billige alikevel når man fjerner saltvannet.:mad:


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.