.. er to ting som ikke alltid er så lette å kombinere.. Eller? Er det bare meg?
Lurte på om noen av dere har noen spenstige råd, om hvilke varer etc. jeg kan kjøpe.. Som er "billige" (relativt..) - og som også egner seg til et lavkarbokosthold..
Jepp, det er dyrere enn annen "studentmat". Men det er jo fullt mulig likevel. Luksus blir det ikke da :p Blir mye med vanen tror jeg :snill: Spise ting som gjerne ikke smaker best, med gjøre det likevel fordi en vet det gjør godt for kroppen :)
Studenter er jo faktisk den gruppen som er mest underernærte, pga ensformig næringsfattig mat, hvorfor ikke da spise ensformig næringsrik mat?
Men med prisene som er på ren mat idag, så blir det uansett et regnestykke for de fleste :(
Om du ikke har: skaff deg en fryseboks! Også kjøper du inn litt stort på plasser der er litt billig. Frossne grønnsaker - det går an å få tak i 2kg pakker, bær også. Kjøttdeig, fisk, og okselever pakkes i porsjonspakker og fryses. Egg er også relativt billig :ja: Studielånet tikker inn på kontoen en gang i måneden, legg shoppingen til da :snill:
Her hos oss i bushen er det ofte kjøtt på tilbud som er nesten utgått på dato. Jeg kjøper mye ut av det, og fryser det. Hvis jeg kjøper store pakninger har jeg mange plastposer, slik at jeg fryser det meste inn i ca. 200 grams pakninger. Nok til 1 person.
Det jeg kjøper av billige ting er:
Kjøttdeig (importert kjøtt fra Botswana): 14,- for ca. 400g på Rema.
Kyllinglår: 50,- for 2Kg på Rema.
Seifilet: ca. 25,- for rundt 600g overalt.
Generelt, det du finner i frysedisken på Rema er det svenskepriser på.
Nesten.
Ellers blir det mye egg ja. Snille tante kommer jo av og til med ei pakke hjemmelagte også.
Okselever har jeg lagt merke til er billig, men eh... jeg... nei... vil ikke... ikke lever... aldri mer...
du får tråle kiwi butikker innimellom....finner du noe mat der som går ut enten den dagen eller dagen etter så får du den gratis...finni masse. feks 32 pakker kjøttdeig,pølser.16 pakker kyllingkjøttdeig.4 steik ol vi der.er jo bare å putte i frysern da...hvis du har det da..og det spørs jo kansje....også har jo en del butikker fått inn produkter som first prise og auroshopper ol..en god del billigere enn de kjente leverandørene....good luck
Har du oversikt over innholdet i den botswanske kjøttdeigen? Lurer på hvor mye som er rent kjøtt, hvilke tilsetninger som er der, hvor mye bindevev osv..
Er jo greit at det sikkert er billigere og produsere kjøttdeig i Botswana, men var veldig billig da:eek:
Ok, verdt et forsøk da kanskje. Tror Rema her har kjøttdeig fra Botswana, men ante ikke at den var så mye billigere, kjøper mest fersk kjøttdeig som ikke er frosset jeg. Da er det bare og slenge den rett på steikepanna når jeg kommer hjem:p
Mens jeg har vært ute på tur, har det jo tikket inn masse gode tips! Tusen takk! :)
Ja - jeg har fryser :ja: (og den er stappet til randen.. alltid! det ER så digg med fryser.. selv om jeg bare har en skuff :p)
Tenkte å ta meg en svensketur snart, finne noen folk og shoppe der.
Takk for tipset om seifileten! Jeg bør uansett spise mere fisk!
Dette botswanske kjøttet.. har alle remaer det? Må spørre om det neste gang..
Egg har jeg alltid mye av - men liker best de økologiske, men de er jo dyrere da :mad:
Hm.. var det mere jeg skulle svare på da? skrolle
Jo, Gunnar! 50 kroner for 2 kg for kyllinglår på rema??? Det er jo vanvittig billig da! Åssen merke? Frysevare?
Ellers så tenkte jeg meg også en tur på Smartclub (alnabru) snart. Noen som vet om ting der som er billig? Man får vel uansett i mye større kvanta.. (?)
Snoopygirl - tusen takk for tipset om Kiwi! Jeg har tenkt på det mange ganger.. synd vi ikke ha kiwi her jeg bor da - men kan jo stikke innom når jeg er i Oslo neste gang (selv om jeg vil tro at kiwiene i oslo har mindre slike gå-ut-på-dato-ting enn resten av norge..?)
Var en fyr fra Sørlandet som reiste rundt hele dagene på kiwi-butikker og fant varer som enten var utgått eller hadde en dag igjen før dato. Hadde funnet varer for flere hundretusen kroner tror jeg det var. Fikk en bil fra Kiwi-kjeden som takk for jobben, og slik at han skulle nå flere butikker:D
Har du oversikt over innholdet i den botswanske kjøttdeigen? Lurer på hvor mye som er rent kjøtt, hvilke tilsetninger som er der, hvor mye bindevev osv..
Er jo greit at det sikkert er billigere og produsere kjøttdeig i Botswana, men var veldig billig da:eek:
Tilsatt 5% vann
14% fett
ca 17% bindevevsproteiner.
For ordens skyld så er den produsert av Nordfjord kjøtt (Stryn?) av importert kjøtt.
Før kjøpte jeg euroshopper til 18,- pr 400g, men nå fins det ikke i noen butikker rundt her lengre.
Kyllinglåra: Norsk Kylling, 2Kg pose i frysedisken.
Ligger sammen med kyllingfilet og kyllingvinger av samme merke (men de to sistnevnte er litt dyrere tror jeg).
Merk, de er rå og ubehandla. Krydring og steking må du gjøre sjøl.
Kyllinglever (mye mildere enn vanlig lever) er også rimelig mat, stekes sammen med løk og paprika feks og surres i litt rømme. Ha gjerne broccoli til eller en stor salat.
Jeg har linser.. og de har relativt lav GI (tror jeg?) men har vel en del karber?
Hm, husker ikke jeg - men takk for forslaget :) Ikke at jeg likte de linsene så godt da, men.. :p
:) Kjøpte masse av denne kjøttdeigen vi ja. Syns den var kjempegod! Og så billig! :eek:
MEN: for noen uker siden var det helt borte i fryseren på Rema... har ikke kommet tilbake igjen :( Noen flere som har det sånn på sin Rema??
Hos oss hadde de problemer med å få inn mer av den kjøttdeigen av Botswansk kjøtt.
De har derimot fått inn kjøttdeig av norsk kjøtt fra samme firma.
18,- i stedet for 14,-
Men så har de satt opp prisen på kyllinglåra sine til 75,- for 2kg.
Så det kjøpte jeg ikke, bare på trass.
Ja, laksen er kjeeempe billig! 5 biter til..30 kroner, eller er det 35? Mener det var 500 gram i den jeg kjøpte, men uansett, billlig er det!! Derfor har vi spist laks too ganger denne uka :D
Åssen gjør du det? La meg bare si, jeg er iiiingen kokk, og kan iingen kunster på kjøkkenet. Eneste jeg klarer å gjøre med laksen er å steke den..:rodme: vil du gi meg en detaljert oversikt om åssen du gjør det? Åssen legger du fisken? Hva gjør du med Crême Fraichen? Hehe..Jeg er helt bak mål på kjøkkenet, men tenkte sambo vil bli glad for å få litt variasjon. Og samtidig ha noe jeg kan spise. Han elsker nemlig laks..
Skjær fileten i ca 5 cm stykker. (hvis du allerede har ferdig oppskjærte stykker gjør du ikke det da ) Salte og pepre stykkene og legg dem ved siden av hverandre i en smurt ildfast form. Rasp skallet av sitronen. Skjær sitronen i skiver og del dem i "halvmåner", legg to havlmåner på høykant mellom hvert laksestykke. (har du kjøpt laksekoteletter, legger du skivene av sitronen oppå fisken isteden). Press saften fra endestykkene (skalkene) over. Ta en spiseskje med creme fraiche må midten på hvert stykke. Dryss over der revne sitromskallet. Klipp en dusk persille og strø over.
[font=Verdana][/font]
Sett i ovnen på 175 grader i 30-35 minutter.
[font=Verdana][/font]
Server med agurksalat eller dampa brokkoli, eller blomkål/brokkolistappe.....eller kremet spinat.
Til sambo pleier jeg å sette et par poteter skjært i båter og vendt i olivenolje med salt pepper og oregano/basilikum inn i ovnen 15-20 minutter før jeg setter inn fisken. Så når fisken er ferdig er potetene passe gyldne og ferdige.
ÅÅh, dette hørtes jo bare nammenam ut!! Og det med potetene var jo super smart :p
Ja, er 500 gram fisk, 5 biter på ca. 4-5 cm brede. Når det gjelder Creme Fraichen, hva skjer med den når den er i ovnen egentlig? Denna skal jeg jammenta vise sambo :D
Hei! Kjempe tips, veit ikke om dette er vanlig Rema pris, men jeg kjøpte sommerkoteletter til 20 kr kiloen :eek: Det er jo såååå billig, kjøpte 1 kg, og det er 6 stoore biter (uten fett !! juhu,liker ikke det jeg :p ), det er jo ikke ille for 20 kroner! Også sommerkoteletter som er sååå herlig å grille om sommeren!!
Det skjer ikke så mye med Creme Frache'n i ovnen annet enn at den blir varm og flyter litt utover.
Så du kan ta de filetbitene og salte og perpre som vanlig, gjerne også litt annet krydder, som gressløk eller vårløk kan strøes over og litt sitronsaft feks... så legger du på en god dæsj (en stor ss) med creme fraiche på hver bit og inn i ovn. Ta gjerne på litt god olivenolje også.
Har du steketermometer er det flott å bruke. Da kan du være sikker på at fisken ikke blir for mye stekt og blir tørr..
Stek den på lav varme 100-120 grader. Kjernetemp. ca 65-70...den etterstekes i formen etter at du har tatt den ut, så ikke stek for lenge.
Server en salat eller broccoli til eller sukkererter.
Lykke til... Fisk er både godt og sunt:)
Hei Stinepine!
Ja om jeg bruker så mye. Spiser ikke frukt og den siste uka har jeg spist bittelitt asparges, to skiver paprika, en kvast brokkoli.
Tror faktisk ikke det koster mer enn 4 kr.- egentlig :)
Torsk i blokk nok kjøtt til kanskje 3 måltider,20kr ica/rimi
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.