< Tilbake til oversikten

Medisterdeig - kan vi spise det?

#1

Frøkengiraldriopp sa for siden:

Har så lyst på medisterkaker - laget av medisterdeig(ikke farse) - det har jeg liksom ikke spist så mye av før, for det er jo så fett. Men er det andre ting i denne deigen som vi ikke kan spise, eller går dette ned på høykant for oss ketolytikere ??? Noen som vet??? Takk for svar!!


#2

marjusen sa for siden:

Medisterdeig kan vi fint spise ja. Det er egentlig det medisterfarse er laget av. Altså medisterdeig, krydder også sper dem ofte med mel.

Men medisterdeig er finfint for oss på ketolyse:D


#3

snartslank? sa for siden:

Gilde sin medisterdeig er det i allefall 0 karber i, så spis og kos deg!!


#4

MiniMe74 sa for siden:

Er det noen som vet om en bra medisterfarse som har lite karber? Synes egentlig medisterkaker av farse er best :)


#5

mam sa for siden:

Lag selv, spe med egg og fløte isteden for potetmel/stivelse som de bruker i den ferdigblandete farsen.


#6

mallilen sa for siden:

Jeg kjøpte tre pakker medisterdeig hos coop xtra idag til halv pris :D
400g i pakka. Dette ble dyttet i kjøkkenmaskinen sammen med ca 200g spekk og 150 g baconterninger. Kjørte på full guff til det ble fiiin deig, og hadde oppi to egg, litt løkpulver, salt og pepper, før jeg stekte kaker. Fyyy steike så gode og saftige, altså! Ikke fullt så "stiv" konsistens som kaker av farse, men pokker ikke langt unna! Vel verdt å lage!


#7

marjusen sa for siden:

Skal du ha ordentlig medisterkaker så er det muskattnøtt og ingefærkrydder man skal bruke. Da blir det skikkelig medisterkaker! Ligger noen oppskrifter her på forumet. Det skal jeg lage til jul ja, gleeeder meg:D Nam nam.

Vanlig medisterfarse inneholder 6 kh pr 100 gram ca.


#8

mallilen sa for siden:

Får vondt i hodet av muskat, derfor krydrer jeg ikke til "julemedister" ;)
Holder at jeg spiser èn kake av ferdiglaget farse, så får jeg hodepine som utvikler seg til lignende migreneanfall :s


#9

BitTorres sa for siden:

Sper en medisterdeig med litt eggeplomme og litt fløte, så blir det raskt en fettprosent på 90. Men for de som teller kalorier, blir det raskt kalorier av det også. 5 normalstore medisterkaker gir ca 1000 kcal...


#10

marjusen sa for siden:

kcal? nei fydda, det teller vi ikke:P


#11

sigboh sa for siden:

Jeg har prøvd å lage medisterkaker flere ganger nå. Både av medisterdeig og av hjemmelagd medisterfarse (krydret med muskat osv.)
Men jeg syntes ikke de smaker medisterkaker!! De smaker noe helt annet. Greier ikke bestemme meg for hva, men medisterkaker smaker det ihvertfall ikke!! Hjelp:confused:


#12

marjusen sa for siden:

Har du prøvd denne oppskriften? Denne synes jeg smaker veldig medisterkaker værtfall. NAM NAM.

Bytt ut kjøttdeigen av svin og karbonadedeigen med medisterdeig + fett de gangene man får tak i det:D

400g kjøttdeig av svin
200g karbonadedeig
2 ts salt
1 ts malt muskat
3/4 ts malt ingefær
1 ts pepper
2 egg
2,5-3 dl fløte

Ta kjøttdeigen, $karbonadedeigen og ALT krydderet i en kjøkkenmaskin og bland dette sammen. Tilsett egg og bland dette sammen.

Så det viktigste, spe på med LITT og LITT fløte mens du blander. Viktig at farsen får bli seig mellom hver gang du sper på med fløte.


#13

sigboh sa for siden:

takk for oppskrift. Har ikke prøvd og blande med kjøttdeig, men forstår heller ikke hvordan det kan bli mer medistersmak av og blande ut medisterdeigen med vanlig kjøttdeig:confused::p


#14

marjusen sa for siden:

Altså oppskriften min er ikke å blande medisterdeig med kjøttdeig, men blande kjøttdeig med kjøttdeig av svin. Det er for å få opp fettprosenten. Grunnen til dette er fordi det er veldig vanskelig å få tak i medisterdeig til vanlig utenom i jula.

Men det er jo muskatt og ingefæren som lager smaken. Bruk litt mer:p


#15

sigboh sa for siden:

ahaa! kjøper det i sverige jeg :D
har prøvd det også, men det smaker bare ikke medister.. Er så glad i sånne ferdiglagde medisterkaker for det smaker liksom ordentlig, men mine er ikke i nærheten engang :(


#16

lifejack sa for siden:

Da tror jeg at jeg ville ha satset på å vende meg til de nye, sunne medisterkakene (altså de du lager selv, hvis du mot formodning skulle være i tvil:p) hvis jeg var deg. Smaksløkene forandrer definitivt preferanser etterhvert, og når den tid kommer vil du sannsynligvis synes at "vanlige" medisterkaker smaker pføy:D


#17

sigboh sa for siden:

Får vel prøve :o hehe


#18

mallilen sa for siden:

Jeg laget medisterkaker igjen igår. Blandet da 50/50 spekk og medisterdeig.
Da blir det straks litt mer farsekonsistens på den. Spedde bare med egg, og krydret slik jeg ville (uten muskat). Ble bedre konsistens etter steking enn forrige forsøk.


#19

Frøkengiraldriopp sa for siden:

Jeg elsker tyggemotstanden i deigen jeg da ... farse blir litt for fett og kvalmende for meg :) men i dag har jeg altså spist medisterkaker, som var selvkrydret og stekt i meierismør - nydelig :D Takk for alle svar og gode råd og oppskrifter :D


#20

Idarull sa for siden:

spiser dessverre farsekaker og kjøttpudding ofte... er ikke lov men. har spist 1 farsekake denne uka, også blir det 3 skiver kjøttpudding til middag i dag, med masse blomkål da seff. burde jeg kutte ut helt? vekta har jo stoppet opp også...


#21

Kanutten sa for siden:

Skulle ønske jeg likte medister... Men jeg klarer overhodet ikke smaken av det... :( Jeg takler ingen malte griseprodukter.. Smaken blir så rar.. :o


#22

lifejack sa for siden:

Det er ikke så rart når du er en kanin:D Salatblader smaker jo helt annerledes en gris, liksom (selv om Hårek ikke er helt enig med sitatet "Er gris frukt?"):o


#23

Bee sa for siden:

Har du sett medister i Bodø noen gang? Jeg finner det IKKE! Grrrrrrr.........:mad:


#24

Kanutten sa for siden:

Har sett det! Skal tipse deg!!

Så deg forresten på ICA Koch for ikke så lenge siden... Jeg turte ikke hilse på deg fordi jeg skjemmes for at jeg fremdeles er tykk, men du er rålekker!!!! :love:


#25

Hamster59 sa for siden:

I likhet med Kanutten er jeg heller ikke noe glad i medisterkaker, og jeg kan ikke fordra sossisser. Men kan godt tenke meg å spise pølse som ikke er så utspedd og som har en litt kraftig smak. Kan vossakorv være et alternativ? Vet at Rema har hatt noen pølser med lavt karboinnhold, men de ser ikke så delikate ut..


#26

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Hamster59 - Meny har noen veldig gode pølser; jacobs utvalgte, med veldig lite karbiser i. Bl.a. en med urter, og en med bacon. Har bare smakt de med bacon, men det var veldig godt!


#27

Bee sa for siden:

Tøvsjur! Når var dette? Etter fødsel? For da kan jeg ikke ha sett mye lekker ut. HAHA!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.