< Tilbake til oversikten

Endringer ifh. til endringer i fettforbrenning etter lang tid i ketose?

#1

Tiki sa for siden:

Ja jeg lurer på hvordan dere som har vært på ketolysekuren og vært i ketose over ett år eller lengre (med unntak av evt. små sprekker / pauser) opplever progresjon i vektnedgang, endringer i forhold til mat dere ikke lengre tåler, kroppslige endringer som f.eks. å være mere følsom for at kroppen holder på vann o.l.? :confused::confused:

Alle svar mottaes med takk.

Litt om meg.
Jeg er ikke veldig overvektig, men når jeg virkelig ville begynne å snu på flisa, våren 2009, var jeg 177 cm og 88,5 kg. Jeg begynte å spise lavkarbo inspirert kost, med mye salat, bønner o.l. Gikk ned flere kg. frem til sommeren 2009.
Hadde da en par mnd. pause der alt kom på igjen, og begynte på ketolysekuren etter sommeren 2009. Jeg har egentlig aldri vært en veldig jojo slanker, men 2 unger har satt sine spor, og jeg er glad i mat.
Saaakkte men sikkert gikk jeg ned til 74 kg. på det laveste rett før sommeren 2010. Målet har hele tiden vært 70 kg.
I sommer spiste jeg lavkarbo, og var stort sett i ketose, men undte meg mye lavkarbo is (hjemmelaget), atkinsbarer, pisket krem med bringebær mens vi hadde ferie et par uker.
Etter sommeren har vekta gått litt opp, og heller vært mere rundt 77 - 78 kg, og jeg har ikke kommet meg under 77 kg.

Jeg opplever at jeg tåler dårligere og dårligere det meste. Vannet binder seg igjen lettere til kroppen, og har litt mere luft i magen, selv om jeg er i ketose. (Dette var jo noe som jeg radikalt ble kvitt når jeg startet med ketogen diett høsten 2009) Spiser lite nøtter og frø, brøderstatning, som jeg mener er partystoppere for meg, sjeldent sukkerfri sjokolade. Men til helgen kjøper jeg en liten kartong med fløte og pisker krem med bringebær.
Jeg ser ikke noen klar sammenheng i forhold til når vekten går opp og ned i forhold til hva jeg har spist. Prøvd dager da jeg nesten drukner i fett, rent fett, der jeg har kjøpt spekk som jeg steker sammen med kjøtt. Spiser generelt mye grønt.

I løpet av året i ketose har jeg kun hatt veldig korte pauser. en uke i julen 2009, muligens litt i sommer der jeg ramlet ut av det, og 3-4 dager på ferie i høst. Ellers har jeg vært konsekvent. Men har ikke direkte begrenset inntaket, som jeg vet noen må gjøre etterhvert.

Er der flere som har denne erfaringen? Og hva gjør dere for å få igang kroppen igjen?
Burde jeg ta en lengre pause og gå over til Lindberg el. lignende? Har egentlig mest lyst til å fortsette med ketolyse, for det er lettere for meg også når det er noe som er lov og noe som ikke er lov, i stede for å bare måtte begrense seg. :cool: Jeg trives med maten, og i det store og hele har jeg ikke problemer med å stå i mot karbohydrater her og der.

Min meny sånn generelt:
Hverdag:
Frokost: 3 Kavli ostechips med majones, salt pølse og noen agurkskiver.
Lunch: Stor salat med avocado, fetaost med olje eller dressing / annen ost, litt salte pølser / salmalaks / reker /kyllingbiter. Eller liten salat med muffins av spinat, feta o.l. eller oppsie pizza.
Middag: stekt sopp og aubergine i smør med smeltet ost / blomkolmos med smør / salat med dressing over og nakkekoteletter / annet fettfylte kjøtt.
Kvalds: CC med litt bringebær (sjeldent) / ostebiter / ostechips f.eks. med pålegg.

Drikker minst 3 liter vann i tillegg til en del kaffe og skjeldent og lite pepsi max. ikke sukkerfri saft.

Frokost i helgene blir kraftigere og derfor ikke så ofte lunch. 4 ostechips, 2 kokt egg med smør, osteskiver pålegg, litt grønt osv.
Middag: samme som i ukene.
Kvelds prisket krem fredag og lørdag.

Målet er 70 kg. og da er jeg ikke mager, så jeg opplever jeg ikke har urealistiske mål. Har det ikke veldig travelt, men ønsker jo ikke at vekta skal gå oppover over for lang tid heller. Her er det ikke snakk om å få panikk over at vekta en gang har gått opp 0,5 kg.

Dette ble langt, men håper noen har noen svar til meg. :o Begynner å bli litt rådløs.


#2

snartslank? sa for siden:

Du er jo innenfor normal BMI, så kan jo være at kroppen stritter litt i mot deg nå..
Men det første jeg tenkte på i allefall er at det er utrolig mye ost i kosten din. Alle måltider faktisk! Så jeg ville forsøkt å kutte kraftig ned på det i allefall.. Mange som opplever at meieriprodukter stagnerer vekta (meg selv inkl)

Masse lykke til!


#3

Nerthus sa for siden:

Selv om jeg har LEST ketolyse-boka har jeg ingen erfaring med den selv. Derimot ser jeg at maten din nå kanskje er litt mer egenkomponert og neo ensidig (med mye ost) og at det kan være et forsøk verd for deg å prøve et par uker helt strikt med oppskrifter fra boka?

Jeg har måttet gjort det i spisdegslank som er min retning - og ser allerede resultat :)


#4

Rin sa for siden:

Jeg har blitt mye mer sensitiv for salt, i alle fall, samler et kilo vann omtrent bare av å se på spekeskinke. Sånn var det ikke i starten. :cool:

I likhet med deg (såvidt jeg kan bedømme ut fra dagsmenyen din) er jeg veldig glad i ost (og andre meieriprodukter). Et par ganger når det har stått stille har jeg levd meieriprodukt-fritt i 1-2 uker; det har hjulpet med å få vekta til å løsne. :ja:


#5

Tiki sa for siden:

Takk for svar alle tre. :)

Ja ser også nå at OST går igjen i det jeg skriver, og det stemmer nok at det er ost av meieriproduktene jeg har vært rausest med, i og med at fløte blir litt for fort til pisket krem ;-) Ellers må jeg vel si at dette var et lite utvalg, og noe av det jeg spiser mest og ikke altid. Det går noe i omeletter, eggerøre og speilegg med grønsaker og kjøtt / bacon også, og laks og litt sauser også. Rømmegrøt, lettvite lapper ( med det er det jo cc i, mat med kokosmelk, fylte aubergin og squash for å nevne noe mere. Osten i salaten er oftes noen biter feta eller moserella så det er nok ikke så mye. Men ostechips har nok blitt en slager, siden jeg har hatt erfaring med at alle andre erstatninger har vært stoppere hvis det blir for mye.

Men uansett er det jo noe som holder meg igjen i forhold til vektnedgang, så det er nok en ide og i første omgang begrense ostebruken en del, og evt. ta en meierifri periode som du erfarer er positivt også 157 cm. Har prøvd det før, men syntes ikke det ga veldig store resultater, men da var kroppen i en annen vektnedgangsmodus, og det er leeenge siden ;). Det er vel det som er problemet, forbrenningen endrer seg. Jeg spiste jo ganske mye ost i perioder jeg gikk gjevnt m\ned også. Fort ned har ikke vært et stort "problem" noen gang.

I forhold til det du sier Nerthus, om at kosten virker mere egenkomponert en ketogen, hva mener du egentlig med det? Er det pga. av osten og at det virket lite varierende? Holder meg jo til 15 -20 kh pr. dag, og er i ketose.
Jeg skjønner det kan virke litt ensidig, og det er det nok også i en travel hverdag der jeg sitter i bilen på vei til jobb kl. 05.30 3 dager i uken, og har to forholdsvis små barn som krever sitt. Men skjønner dog ikke at dette ikke er ketolyse kost, forde om det kanskje inneholder såkalte partystoppere.

Når jeg ser på ukemenyforslaget i boka, så synes jeg personlig det er fylt med deserter og brøderstatninger som jeg har prøvd meg igjennom. Ser jo at det er litt mere variert på en måte, men å følge den "slavisk" tror jeg ikke er noe jeg kan gjøre nå, etter at jeg har prøvd ut en del av det som står der.

Har prøvde å søke opp Gerds ukemenyer også, men ikke funnet de, noen som kan sende en link? Så setter jeg pris på det.

Prøvd å tenke på hvordan livet var rett før sommeren når jeg var nede i 74 kg, da var nok dagene meget travle, så jeg rakk ikke å spise så mannge fullverdige måltider, siden det var stress, pakking og flytting. Så kanskje det å spise mindre var bra for meg. Men jeg vet jo ikke.

Er det flere som har tanker om dette så setter jeg pris på det.


#6

Nerthus sa for siden:

Det var nok det at det virket ensidig jeg reagerte på, ketolyseboka har såvidt jeg husker bra variasjon i oppskrifter. Jeg har nemlig nå spist hjemmelaget versjon av min retning spisdegslank i en lang stund og jeg er matlei og i det hele tatt så det ble ganske ensidig hos meg også hehe. Og da stopper vektnedgangen opp gitt! Så nå er jeg i full gang med ferdigmat igjen for å få igjen litt inspirasjon og matlyst :)


#7

Bombus sa for siden:

Forstår ikke hvorfor ost skulle bety noe. I motsetning til andre meieriprodukter er den fri for kh (ikke noe melkesukker). Det måtte enest være hvis du er kommet til den fasen da du må kutte ned på kaloriene, altså fettet i osten.


#8

Tiki sa for siden:

Har bestemt meg for å ta en ketolysepause, for tror egentlig at det handler om at min kropp nå er "tilvendt" denne tilstanden, og derfor ikke reagerer som i starten. (Noe det står litt om i boka). Kan sikkert prøve mere av det ene og mindre av det andre, men har liksom holdt på litt sånn en stund nå uten å se de store endringene.

Jeg har vært usikker på hva som er lurest. Generell lavkarbo, LCHF generelt, eller LIndberg. Sunes LCHF blir litt for likt ketolyse på en måte og er redd kroppen ikke skjønner endringene, bare at jeg legger mere på meg.
Tror jeg har bestemt meg for å prøve en Lindbergaktig kost. Men har ikke behov for frukt flere ganger om dagen, ei heller grov pasta o.l., så jeg prøver å begrense kh litt og heller holde på alminnelige fete produkter, men selvsagt i mye mindre form enn jeg bruker nå.

Så får vi se. Hvis det ikke skjer noe med vekta, så blir det en ny runde med ketolyse etter jul en gang. I mellomtiden og spesielt før jul er jeg redd for at det blir for kort vei til å bare forskyne seg av en småkake, enn gløgg o.l. Men håper jeg greier å holde en viss disiplin. Så får jeg heller ta julepause en uke i selveste jula.

Ja, ja. Har allerede kjøpt den siste lettleste boka, har en gammel oppskriftbik fra før, og spiste havregrynsgrøt til frokost, og hadde kikerter i salaten til middag i går. Og jeg må jo bare si at det var en veldig god avveksling ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.