Nille sa for siden:
KAREN B's KYLLING MED BACON, KREM OG TIMIAN
4 porsjoner
4 store kyllinbryst (a ca. 220 gr)
Havsalt & nykvernet pepper
8 bacon skiver
8 kvister frisk timian
1 ss olje (avocado olje brukte jeg - Cocosa er og bra)
1/2 kopp hønse buljong (eller vann)
1 kopp (2.4 dl) kremfløte
1 fedd hvitløk
Forvarm ovn til 175 C
Krydre kyllingen med salt & pepper (jeg brukte ikke salt, nok salt i bacon)
Rull 2 baconskiver rundt hvert kyllingbryst og stikk timianstilkene under
Varm oljen i stekepanne på medium varme. Brun kyllingbrystene så de er jevnt brune alle sider.
Legg over i ildfast form (gjerne på platen), hell over blandingen av fløte, hønsebuljong og knust hvitløk, gi det et oppkok
Sett i ovn og la det stå mi 15-20 minutter til kremen tykner. (Jeg snudde dem 1 gang underveis) Smak til med salt og pepper. La stå noen minutter før servering.
Kyllingen blir veldig mør og saftig. Tar opp smaken av krem, hvitløk og timian og ble fantastisk godt.
Pr porsjon: 2.1 netto karber, 43,7 gr protein, 41.7 fett, 565 kalorier
Jeg serverte med kremet spinat (det og kyllingen ble en kjempe vellykket kombo)og dampet brokkoli. Sambo fikk ovnsstekte poteter til (poteter med salt, pepper, oregano - vendt i oliven olje).