Ja, for jbk får sausen,grøten til å bli skikkelig ekkel.Seig å glatt konsistens.
Trodde først jeg hadde kokt det for lite, men etter 15 min koking er den fortsatt seig. Finnes det noe annet jeg kan bruke som jevning?
Har koka meg fløtegrøt nå, å smaken er nydelig, men konsistensen er noe ekkel ja:(
JBKM er godt i vafler etc, men sauser og feks grøt egne det seg ikke for, syns mange av oss!:eek: Men sandre ikke kjenner denne glatte, seige, rare guffa!:p
Bittelitt fiberhusk er ofte mye bedre, syns jeg!:)
E 410 Johannesbrødkjernemel - carbo gum
Type: Fortykningsmiddel og stabilisator. Kommer fra frukter fra johannesbrødtreet. Inneholder ikke gluten.
Allergi/skadelighet: Ufarlig.
Bruksområde: Brus, div leskedrikker, puddinger, diverse pålegg osv
Tillatt: Norge og EU E 412 Guarkjernemel
Type: Fortykningsmiddel og stabilisator. Kommer fra frø av guar treet. Også fylle middel. Inneholder ikke gluten.
Allergi/skadelighet: Mulige reaksjoner hvis du er allergisk for soya
Bruksområde: Brus, div leskedrikker, puddinger, diverse pålegg osv
Tillatt: Norge og EU E 413 Tragakant
Type: Fortykningsmiddel og emulgator. Fra plante. Inneholder ikke gluten.
Allergi/skadelighet: Mulige reaksjoner hvis du er allergisk for soya
Bruksområde: Majones, dressinger, fisk, iskrem, fruktsiruper, godterier osv
Tillatt: Norge og EU E 414 Akasiegummi – Acacia gum
Type: Fortykningsmiddel, stabilisator og emulgator. Er naturgummi. Glutenfri
Allergi/skadelighet: Kan gi i sjeldne tilfeller allergiske reaksjoner
Bruksområde: brus, godterier, vin, iskrem osv
Tillatt: Norge og EU E 415 Xantangummi
Type: Fortykningsmiddel, stabilisator og emulgator. Lages ved å tilsette bakterier til en sukkertype. Glutenfri
Allergi/skadelighet: Ufarlig
Bruksområde: Leskedrikker, majones, dressinger, hermetisk frukt osv
Tillatt: Norge og EU
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.