< Tilbake til oversikten

Ny kakevariant! Sjokolademoussekake

#1

Imp sa for siden:

Jeg har tatt utgangspunkt i en høykarbokake som er kjempegod, som jeg ville lavkarbofisere. Har brukt bunnoppskrift og sjokolademousseoppskrift herfra. Kaken ble kjempegod, veldig mektig! Men de som ikke er vant til det, var ikke så fornøyd med bunnen, de likte ikke nøttene. Sære folk. Jeg syns det var rågodt, nok en av de beste kaker jeg har smakt. Min snuppe likte det også, det skled rett ned. Men må nok finne ut av en annen bunn etterhvert, så de karbohappy menneskene blir mer fornøyd...

Har ikke målt opp Splendamengden, så kan ikke si så mye om karbinnholdet.

Først lagde jeg denne bunnen:

6 eggehviter
50 gram sukrinmelis
350 gram peanøtter (men jeg brukte mandler, da jeg klarte å kjøpe salte peanøtter - originale sto det, burde vært uten salt da!)
2 ss fiberhusk

Visp eggehviter stive med sukrin. Krus nøttene i maskin, bland i fiberhusk og rør det sammen med de vispede eggehvitene. Ha i kakeform (24 cm diam.) Stek på 160 i ca en halvtime. Avkjøl.

400 g philadelphia vispes til kremete masse.
3 dl kremfløte vispes til krem.
Visp begge deler sammen, ha samtidig i 4-5 ss Splenda. Jeg tok bare i til jeg syntes det var søtt nok, jeg ville ikke ha så veldig søtt, bare litt. Tipper det ble ca 10 karb, ikke mer i alle fall.

Ha oppå bunnen!

Så lagde jeg sjokolademousse.

170 g mørk sjokolade (minst 70% kakao!)
1/2 dl fløte

Dette smeltes i vannbad, rør godt, avkjøl litt. Det må selvfølgelig ikke stivne.

1 kremfløte vispes til krem.
6 egg skilles. Eggehvitene vispes stive, ha i Splenda når den er stiv og visp en stund til.

Bland krem og sjokolademousse, visp i eggeplommene og vend i eggehvitene. Smak på moussen, syns du den må være søtere så ta mer i. Den blir mindre søt når den stivner og kjølner!

Jeg syns denne ble vel rennende, så jeg bløtet og smeltet et par gelatinplater og hadde i. Hell så over kaken.

La stå i kjøleskapet til neste dag. Den er kjempegod, stor og veldig mektig. Jeg spiste to stykker og da var jeg STAPPET....


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.