< Tilbake til oversikten

Nesten konstant sulten på lavkarbo

#1

ToreFagerheim sa for siden:

Har hatt et mer eller mindre lavkarbo-kosthold de siste 2-3 årene, og er fornøyd med det. Nå har det de siste månedene blitt litt mye rugbrød og pizza, og jeg har lagt på meg et par kilo igjen, så det er tid for at jojoen skal ned igjen.:rolleyes:

Prøver nå å holde meg under 50g kh daglig, og det går forsåvidt helt fint. Det er bare en merkelig ting jeg legger merke til, og det er at jeg blir FORT sulten igjen etter hvert måltid, men på en måte så er den sulten "stabil", og jeg kan fort glemme at jeg er sulten, og så gå mange flere timer uten mat enn på et karbo-rikt kosthold.

Det er som om at jeg blir sulten, men aldri skikkelig sulten, bare litt. Dersom jeg legger på noen karber i form av et rugbrød, litt ekstra mørk sjokolade eller noe slikt, så holder jeg meg mett MYE lenger.

Hva forårsaker dette? Er det greit å gå rundt sulten 90% av tiden?


#2

Tropika sa for siden:

Har du nok fett i kosten din?


#3

ToreFagerheim sa for siden:

Pøser på med ost, fett kjøtt, egg, hasselnøtter og valnøtter... Tåler ikke fløte noe særlig bra, noe som jo hadde vært greit å tåle. Tips til andre fettkilder?


#4

Tropika sa for siden:

Seterrømme f.eks.
Stek maten i meierismør.


#5

TrillTrall sa for siden:

Du er ikke bare tørst da? Mange opplever at tørste kan kjennes ut som sult og at det gir seg etter et glass vann. :)


#6

ToreFagerheim sa for siden:

Steiker alt i meierismør, og tømmer i meg vatn heile tida. Rømme er eg no ikkje spesielt glad i, men det kan vel prøvast. :)


#7

Augustina sa for siden:

Hmm... jeg opplever dette også tidvis og har lurt på det samme. Jeg ligger på 15-20 karbs per dag og kan også oppleve den sulten du beskriver, uten at den utvikler seg til "jeg-må-spise-noe-NÅ", som jeg hadde på lavkarbo. Spiser absolutt nok fett og drikker 4 liter per dag, så syns det er rart.

Men, du sier at å spise litt mer karber hjelper, så kanskje det er kroppen som forteller deg at det er best for deg? Ikke pøse på med karber, men kanskje nærmere 70 per dag f.eks? Jeg bare lufter tanker her, er absolutt ingen ekspert ;)


#8

Huldr sa for siden:

Interessant!

Jeg har også ofte sultfølelse når jeg spiser bare fett og protein pluss litt grønnsaker, holder meg mye lenger mett med mer karbohydrater. Jeg lurer på om det kan ha sammenheng med at blodsukkeret egentlig ligger for lavt ... At noen trenger karbohydrater for å opprettholde et akseptabelt blodsukkernivå.

Jeg har alltid fått helt ekstreme reaksjoner på starten av ketose, går nesten i koma og får angstfornemmelser, og jeg tror det er fordi blodsukkeret mitt blir farlig lavt. Jeg tenker at det kan ha noe med kroppens evne til å switche til ketonforbrenning å gjøre, at den ikke er like god hos alle, og at dette har sammenheng med det jeg skriver over. Jeg vet ikke hvorfor det er sånn, det er så lite info å finne om dette, så dette er bare mine teorier ...


#9

Augustina sa for siden:

Hvor mange karbohydrater spiser du nå da?


#10

Huldr sa for siden:

Nå spiser jeg vel kanskje litt for mange av dem ... :o Har ME og lite overskudd til å lage mat til tider, og det blir dessverrre en del lettvinte løsninger bare for å få i meg mat, for det kan bli vel lenge mellom måltidene.

Men Lindberg-ish med ekstra fett er nok den beste varianten for min del, med lite fett ble jeg veldig fort sulten igjen ... Fettet stabiliserer jo blodsukkeret. Jeg har ikke helt funnet riktig fordelingsnøkkel, egentlig, det er en stund siden jeg var på ordentlig lavkarbo. Men jeg tror det er individuelt, uansett :)


#11

Huldr sa for siden:

Må legge til at når jeg kom inn i ketosen skikkelig (etter tre uker eller så), så holdt jeg meg mett lenger, uten karbohydrater. Det kan være (for trådstarter) at kroppen ligger og vipper mellom ketose og karbohydratforbrenning og at det er derfor det berømte fraværet av sult i ketose ikke inntrer ...

Men du Augustina burde jo ikke oppleve det, da ... Spiser du nok mat i det store og hele? Riktig mengde protein f eks? For mye protein kan også føre til sultfølelse forresten, siden overflødig protein omdannes til sukker. Det er viktig å fordele proteinmengden utover dagen, for kroppen kan bare oppta en viss mengde til hvert måltid.


#12

Augustina sa for siden:

Hmm, noen dager spiser jeg rundt 60-80, andre dager alt for mye (120-ish). Jeg må justere ned ja, men er vanskelig når man ofte har lyst på egg, kjøtt og ost når man ikke har så mye spillerom med karbohydrater Får bare prøve videre, for det er nok her det ligger kanskje ja. Og så tror jeg ost egentlig ikke gjør meg så mett som jeg selv ønsker, for avokado med ekstra smør på og brie (som er mer en fettbombe, enn protein) gjør meg fort "sulten". Er nok en falsk sultfølelse og ikke reell, så bruker å ignørere den.

Jeg spiser absolutt nok mat, så ingen problem der ;)


#13

torgn sa for siden:

Hva med å prøve krom tabletter da? Skal hjelpe til å stabilisere blodsukker..


#14

Bombus sa for siden:

Jeg har det på samme måten. Ofte litt sulten, særlig etter frokost. Men det går gjerne over før lunsj (paradoksalt nok). Jeg antar det på lavkarbo tar lenger tid å gjøre prosessene som forteller sultsenteret i hjernen at jeg er mett. Det gjør meg ikke noe å gå småsulten på lavkarbomat. Blir aldri desperat sulten som på høykarbo. Det virker umiddelbart mettende med litt karbohydrater, slik du nevner, men mengden må balanseres så det ikke vekker sult senere. Mer fett til frokost gjør at når metthetsfølelsen kommer varer den så godt som dagen ut, for meg.

Jeg har lest ett eller annet sted at hvis man ikke blir mett av fett og proteiner er man insulinresistent. Aner ikke hvor jeg leste det, så ikke legg vekt på dette.


#15

LilleM0r sa for siden:

Hos meg så er det faktisk slik at mitt behov for mat (sult) avtar dess færre antall karbohydrater jeg spiser pr. dag.

Jeg fulgte i ca. to år ketolysekuren og var nesten alltid fysen på noe, alltid på leting etter noe å putte i munnen.
Nå følger jeg streng Skaldeman og er ikke fysen i det hele tatt og trenger langt mindre mat for å være fornøyd enn før.
Altså har jeg redusert karboinntaket fra 15-20 g pr dag til nesten ingenting.
Og for første gang siden starte, går jeg også ned.

Igjen - nok et bevis på at vi er forskjellig - og at kroppens reaksjon på mat må tilpasses den enkelte. Forskning på egen kropp:)


#16

Charlott sa for siden:

Jeg har samme erfaringa, jo mindre karber jo lengre og "bedre" mett :)


#17

Augustina sa for siden:

Sant skal sies, enkelte dager er jeg mer mett enn andre og plages ikke av sulten, andre dager føler jeg meg konstant småsulten og kan småspise litt mellom måltider, noe jeg kun ser på som negativt. Jeg håper dette avtar etterhvert, men bør kanskje vurdere å senke karbene for å se om det hjelper ja. Hvor mange karber spiser du nå? Kan du trene på så få karber? Jeg er nemlig avhengig av å trene, 5 dager i uken.:p


#18

Veggpryd sa for siden:

Kan det være at du (trådstarter) ikke tåler karbohydrater så godt? 50g kh pr. dag kan jeg bare glemme, for det trigger karbohungeren min med en gang.


#19

LilleM0r sa for siden:

Jeg spiser så lite som mulig - maks 5 g pr dag, det er veldig lavt og bør kanskje ikke være det første en prøver.
Veldig mange ligger på rundt 15 og går fint ned med det.

Jeg har også trent mye - akkurat nå har jeg treningsforbud - har fått kyssesyken!!:D.
De første 4-6 ukene etter en legger om kostholdet, kan være tøffe når det gjelder trenging. det tar tid for kroppen å venne seg til fettforbrenning. Les litt i forumet under trening, der står det mye som er verdt å vite.
Etter de første harde ukene (form meg var det som å møte en vegg) slipper det og det er bare å trene på - faktisk var jeg mer utholdende enn før.


#20

ada-emilie sa for siden:

Min erfaring er at om jeg spiser grønnsaker (to mellomstore salatboller)til to måltider per dag er jeg passe mett hele dagen. Etter at jeg innførte epler i dietten min ble jeg mer sulten og fikk behov for 150 kcal mer per dag. Samtidig spiste jeg kun ett måltid med salat til. Jeg er passe mett, lenge, om jeg får i meg fett, protein og karbo fra grønnsaker i samme måltid.


#21

whitenail sa for siden:

Første par-tre ukene var jeg virkelig sulten konstant ..En venn mente jeg spiste for lite fett. OG i etterkant kan jeg se at sultfølelsen har sammenheng med fettinntaket. Jeg har problem med å spise nok fett. Jeg har lært meg til å elske grønnsaker og salat og selv når jeg prøver å lage riktig feite måltid oppdager jeg at det er grønnsakene som dominerer. Nå er min redning kinakålen. Lunken er den perfekt til å ta opp de feiteste sauser. ellers er jeg veldig glad i olivenolje. men jeg har ikke greidd å lage noe lavkarbobrød enda som absorberer oljen, så om noen har en slik oppskrift så rop ut ! ( dyppe brød i olje)


#22

Hamster59 sa for siden:

Har du prøvd cocosa? Hvis du ikke er så glad i fett, er det kanskje en idé å tilsette litt cocosa i maten. Selv holder jeg ut lenge på frokosten min, som består av hakka nøtter (para-, hassel- og valnøtter), gresk/tyrkisk yoghurt, litt bær og litt kanel.

Når jeg kjenner meg litt fysen, hiver jeg innpå noen paranøtter. Liker bacon, men orker ikke å lage det hver dag.

Tar med middagsrester på jobb, varmer det i mikroen. Da blir de andre i familien glad, de er ikke så glad i rester og jeg digger å spise det til lunsj.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.