< Tilbake til oversikten

Ville du kjøpt Lavkarbo ferdigmiddager?

#1

Gange sa for siden:

Hei

Eg har ein far som er kokk, han driv eit stort kjøkken på vestlandet.

Tidlegare leverte han mat til kommunen (sykehjem, rehabben osv)
Det blei det slutt på. Nå produserar han i mindre skala (flymat) i tillegg til vanleg catering.
Produksjonsutstyret står i ro utan full kapasitet.
Og han har lyst å utvida verksemda.

Tingen er;
Eg har lyst å foreslå for han å prøva å tena litt på nisjen med lavkarbo. Kanskje få ein avtale med ein matvarebutikk i bergen/hordaland.

Då ville det vore mat pakka i vakumposer (sous vide) ala nordlands, eller i plastikkformer, ala flymat. Mat i standard lavkarbo format (han er kokk, så dette burde gå bra.)

Er dette noko folk faktisk er villige til å kjøpa? Det ville jo sjølvsagt ikkje blitt så ekstremt billeg, mtp lav etterspørsel sikkert. Kor mykje ville du vore villeg til å betala for eit 400-500g lavkarbo kvalitetsmåltid? Er det folk her i f.eks. bergen/sunnhordland som trur at dette er noko dei kunne kjøpt?

Takkar for alle tips og nyttig kritikk :)


#2

TrillTrall sa for siden:

Knakende god ide og etter hva jeg har lest her inne er det flere som rett og slett ikke gidder eller har interesse av å tilbringe et eneste lite femminutt foran grytene, så litt marked er det nok.

Selv kjøper jeg ikke ferdigmiddager fordi det:
a) er for dyrt,
b) vanligvis er for små porsjoner (Fjordland sine holder knapt til meg)
c) sannsynligvis er tilsatt ting og tang jeg ikke vil ha i meg pga holdbarhet og visuelt inntrykk
d) det er ikke så godt som det jeg lager selv hjemme.

Uten at jeg er i nærheten av å være gourmet på noen som helst måte.


#3

christine76 sa for siden:

Jeg har så lyst til å svare at jeg ville kjøpt det, for jeg synes egentlig at det er et supert tiltak. Men med en familie på fire som skal ha mat så blir det fort for dyrt med ferdigmat og vi brukte sånt lite allerede før vi la om til lavkarbo. Nå er det eneste som går av ferdigmat her i huset det som mannen lager til ungene når jeg er borte, og da er det grandiosa det går i.

Det jeg derimot nok ville kjøpt var om det kom gode sauser som bare var til å varme i lavkarbovariant med et par ukers holdbarhet.


#4

Imp sa for siden:

Det kommer helt an på kvaliteten. Lavkarbo trenger ikke alltid bety sunt heller, det kommer an på hvordan maten er behandlet og hva som er brukt..


#5

arnakristin sa for siden:

Hei,
Vet at en del har etterlyst lavkarbovennlig ferdigmat, men vi bor nå ganske så spredt da.
Jeg kan jo foreslå at dere kikker på hva spisdegslank/lowcarbselection har på menyen, bade med tanke på pris og utvalg. Noe av kritikken mot deres ferdigmat er at det er litt lite fett, tilsatt søtningsmidler og glutamat. Vet også at det tidligere har blitt sendt e-post til bl.a. Fjordland med forespørsel om de kunne utvikle et lavkarbo vennlig alternativ, men det er tydligvis ikke interessant.
Håper du fikk litt mer å gruble på…


#6

nellie sa for siden:

Jeg hadde ikke kjøpt.. Liker maten min fersk og har ingen problemer med å få tid eller anledning til å lage mat selv.. Også er det jo familie som også skal ha mat osv..

Hadde jeg vært singel og hatt lite tid til å lage mat, så:)

Eller nei.. Hadde nok ikke kjøpt da heller.. Liker å lage mat, jeg:D


#7

nellie sa for siden:

Fjordland har vel flere lavkarbovennlige alternativer, men kanskje ikke ketogene:)


#8

Kula sa for siden:

Helt klart ja! Selvsagt måtte kvaliteten være god og jeg måtte like smaken. Dessuten måtte jeg få tak i den i nærbutikken. Jeg gjetter på at jeg ville ha benyttet meg av en slik mulighet 2-3 ganger i løpet av en måned.


#9

vimsen85 sa for siden:

Jeg er student og har derfor ikke veldig god råd. Men jeg savner av og til noe jeg bare kunne kjøpt med meg på lesesalen, varmet opp å spist. Men det jeg synes er problemet med ferdigmat er at 1) det er ofte konserveringsmidler og smaksforsterker o.l i det, 2) det er fryktelig salt (jeg bruker nesten ikke salt lenger) og 3) det er dyrt. Men dersom det var god mat, med naturlige råvarer, lite salt og ikke så veldig dyrt kunne det tenkes at jeg hadde kjøpt det en gang i uka eller noe. Nå i eksamenstiden sikkert opp til flere ganger. Litt stress å lage mat nå..


#10

Echo sa for siden:

Jeg liker best å lage maten min selv så jeg hadde nok ikke kjøpt.

Dersom det hadde vært noe jeg skulle tatt med hjem for å varme opp kan jeg like gjerne lage den maten hjemme så det hadde i hvertfall ikke vært aktuelt.

Det jeg antagelig kunne ha kjøpt er f.eks et eller annet på bensinstasjon/kiosk o.l., f.eks lavkarbo pølse med lavkarbo ketchup/sennep og noe stilig tilbehør, lavkarbo rekesalat? Fylte lavkarbo tortillas kanskje?

Jeg kunne nok også muligens ha kjøpt noe kald mat som f.eks ostebiter, litt nøtter, spekemat, pølsebiter og en eller annen form for dressing/dip til som ble presentert i en liten plastboks o.l de gangene jeg av en eller annen grunn ikke hadde forberedt noe i veska. :D

Jeg tror også det kunne vært marked for ferdige sauser/dressinger. Det hadde jeg nok helt sikkert kjøpt.


#11

RødLinse sa for siden:

Sjekk ut spis deg slank eller www.lowcarbselection.no/ som de heter nå. Kanskje de trenger produksjonssted på Vestlandet.

Det er greit å sette igang med ferdigrettene, men de fleste velger nok å lage selv etterhvert.


#12

bolla123 sa for siden:

Jeg jobber mye skift og kveld og natt og hadde helt klart kjøpt et ferdig lavkarbo alternativ hvis det hadde vært og fått tak i på en butikk i nærheten av jobb/hjem.. Men jeg bor jo ikke i nærheten av bergen da... Men sikker på at hvis man har råd til å gå med underskudd et år eller to, så vil bedriften etterhvert bli lønnsom når jungeltelegrafen får spredd seg tilstrekkelig! :)

Sikker på at jeg ikke er den eneste skiftarbeidene lavkarbo entusiasten som hadde satt pris på et sånt alternativ! :)


#13

sigboh sa for siden:

jeg hadde helt klart kjøpt noe sånt, hvis jeg hadde bodd i nærheten :p Når jeg jobber så gidder jeg somregel ikke stå opp tidlig om morgenen for og lage mat eller bruke dagen før på å finne ut hva jeg evt. kunne ha tatt med meg så det ender somregel med at jeg ikke tar med meg noe i det hele tatt. Hadde vært kjempedeilig med noe man bare kunne slengt i sekken for så å varme i microen på jobb!


#14

linnkri sa for siden:

Dette synes jeg høres helt strålende ut!

Savner muligheten til å kjøpe ferdigmat når timeplanen er tight, enten jeg er på reise eller jeg er hjemme!

Spisdegslank har noen fine alternativer, men jeg synes vel porsjonenen der er litt små. FJordland har jeg spist MASSE av før jeg begynte på den rette vei og lavkarbo, ekstremt praktisk når man kommer sent hjemme eller er strandet på ett hotellrom og ikke orker restaurantbesøk.

Lykke til og distribuer gjerne til Oslo-området:)


#15

babydoll sa for siden:

Jeg bor ikke i Bergen, men det ville helt klart vært et alternativ til salaten og restematen å kjøpe med seg på jobb eller skole. Jeg er dog student, så hadde ikke hatt råd til å betale veldig mye mer enn Fjordlands retter koster.


#16

halkatlala sa for siden:

jeg hadde nok kjøpt det av og til hvis jeg hadde hatt et sånnt tilbud.
er alene med 2 barn som ofte vil ha tomatsuppe og pannekaker ol. da hadde det vært greit for meg og ha ferdigmat til meg selv som jeg bare kunne slenge i microen. kunne tenke meg at prisen ppå noe sånnt kunne ligge på 60-80 kr litt avhengig av hva måltidet består av.


#17

Biggie Small sa for siden:

Jeg ville kjøpt helt klart, ala Fjordland stil + tilsvarende prislapp 50-70kr. Klipp og server er perfekt. Litt e-stoffer gjør ikke så mye, bare det er ordentlig forsøk på LCHF balanse i produkte(ne).

For endel er nettopp at det både er LCHF og kalorikontrollert det som må til for å gå ned videre etter å være stuck på en vektplatform over tid. Også for de som vedlikeholder skulle dette være bra saker!

Mvh
Biggie

ps: Eksempel på slik ferdigpose (som tilfeldigvis er lavkarbo) er brokkoligratengen som finnes i frysedisken på de fleste kjedene. Kjempegod med litt ost på toppen i ovnen og kjapt ferdig.

ps2: Frosne pizzabunner og andre halvferdige produkter kunne vært veldig kjekt også.


#18

Hamster59 sa for siden:

Tror neppe jeg ville blitt noen storkunde der. Liker å lage maten selv, helst fra bunnen av. Har ikke prøvd andre Fjordland-produkter enn rømmegrøten (før min lavkarbo-tilværelse). Har levd endel på halvfabrikata og ferdigmat noen år, og både ungene og jeg er glad for å slippe det.


#19

xtra sa for siden:

Jeg ville nok kjøpt en gang i blant, man kan bli innmari lei av å lage absolutt all maten selv. Og litt lei av å spise samme middag tre dager på rad fordi man lager STORE porsjoner fordi man er lei å lage absolutt all maten selv :)


#20

low karb/high protein sa for siden:

Hei!
Først vil jeg si til trådstarter at det er et flott initiativ jeg tror flere hadde satt pris på. Jeg ser at flere av de som har respondert på posten din her opplyser at de ikke ville ha brukt tilbudet, i alle fall ikke i stor grad. Selv er jeg student og må innrømme (selv om det er litt flaut :| ) at jeg er veldig glad i ferdigmat. Ofte er det svært lange dager på lesesalen (8-8) og det hender ofte at jeg bare stopper innom nærbutikken for å raske med meg noe middagsmat derfra. Samtidig har jeg dårlig råd, så er jo ikke akkurat den smarteste løsningen. Men jeg hadde så absolutt satt pris på et slikt tilbud, da det sjeldent er noe annet enn kyllingvinger/karbonader og liknende jeg finner i varmdisken på vei hjem og dette har en tendens til å bli kjedelig i lengden!

I dag er det jo svært mye fokus og medieoppmerksomhet rundt lavkarbo, og de aller fleste av venninnene mine begynner å bli interessert i denne livsstilen de og. Så tror absolutt det finnes et marked for det, i alle fall i de store byene. Tror likevel en da burde satse på lavkarbo fremfor "ketosemat", da de fleste unge i dag som er opptatt av lavkarbo samtidig er redd fett (ja vet ikke er det smarteste, men uvitenhet gjør folk redd for både karbo og fett). Hold oss oppdatert rundt en eventuell videre utvikling da! Kunne jo foretatt en spørreundersøkelse også kanskje, på eget initiativ? Der du utvikler et spørreskjema og deler ut til kunder utenfor en av de større matvarebutikkene i ditt nærområde/byen du tenker lansere produktet i. Eller ikke skjema en gang - bare muntlig forespørsel for å kjenne an stemningen.

Et annet tips: hva med å gå til universitetet/høgskolen i byen og spørre studentene? Evnt kan dere jo bruke skolen som testmarked og kjøre inn som kantinemat der en periode og se om folk er interessert i lavkarbo-alternativet?


#21

Lisbeth sa for siden:

Jeg ville helt klart kjøpt innimellom.. Spesielt hvis jeg har vært på farta hele dagen, og kommer seint hjem.. det er ikke alltid like fristende å stå over kjelene og lage mat ;)


#22

Hamster59 sa for siden:

At interessen her er noe varierende kommer sikkert av at vi er på ulike steder i livet. Er mamma i en familie på 4, og jeg lager det meste av maten selv. Men ser klart at det kan være et marked f.eks. blant studenter. Og kanskje det kan bli et bedre alternativ til den ferdigmaten man idag finner i butikkene. Idag er mye ferdigmat full av det jeg betegner som fy-fy, feks. maisstivelse. Så derfor er det kanskje på tide å ønske et sånt initiativ velkommen! Kan kanskje være verdt å prøve det ut i liten skala, og så øke det etter hvert?


#23

camryn sa for siden:

Innimellom kanskje, litt avhengig av kva produkt det er. (frossenpizza host)


#24

senorita sa for siden:

jeg ville prøvd.. syns det er vanskelig å få tid til å lage med meg mat på jobb til å spise.. ville ikke spist det som middag hjemme, men på jobb hadde det vært ypperlig.. :) men jeg bor ikke i Bergen:(


#25

CocoNut sa for siden:

Jeg hadde definitivt kjøpt. Du skulle bare visst hvor mange ganger jeg ønsket til høyere makter at det var noe enkelt og greit og ta med seg på jobb, eller på besøk osv osv, eller en rask og god middag uten at jeg alltid måtte lage noe hele tiden. Må innrømme at jeg blir matlei og kokkelei av og til og da blir jeg misunnelig på fjordlands reklamer he he. Men jeg bor jo ikke i Bergen da, men tiltaket er jo bare så bra.


#26

MinAlma sa for siden:

Hei :)

Sign me up! jeg bor i Bergen og jeg ville definitivt kjøpt hvis jeg hadde muligheten. Et greit alternativ hvis man trenger noe til lunsj på jobb eller hvis man har det travelt. Jeg har en mann som reiser mye og ikke alltid at jeg gidder å lage så mye mat da.


#27

Idarull sa for siden:

Ja det hadde gjort lunsjen mye enklere hvertfall! Jeg har så dårlig fantasi... Hehe...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.