Lisbeth sa for siden:
Oppskrift med bilder her
Søte, meksikanske boller med sukkertopping.
Ingredienser:
Bolledeig:
75 g smør
80 g mandelmel
50 g soyaprotein med vaniljesmak
50 g pofiber
75 g sukrin
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
1/2 ts kanel
1,5 dl vikingmelk
0,5 dl vann
3 egg
Sukkertopping:
120 g sukrin
120 g mykt smør
75 g mandelmel
3/4 ss kanel
3/4 ss kakao
1 ts vanileextract/essens
Fremgangsmåte:
Smelt smøret.
Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett vikingmelk, vann og smeltet smør og bland godt.
Bland inn eggene og miks til alt er godt blandet sammen.
Del deigen i 15 deler. Lag boller og klem de litt flate.
Pisk smør og sukrin porøst.
Bland inn mandelmel til røra er som tykk pasta.
Del røra i 3 like store deler og bland inn kanel i den ene delen, kakao i den andre og vaniljeextract eller vaniljeessens i den tredje.
Del hver versjon av sukkertoppingen i 5 deler og klem de til rundinger som er litt mindre i diameter enn bollene. Fukt gjerne hendene med kaldt vann, så blir det mindre klinete.
Plasser toppingen over bollene. Deretter bruker du en skarp kniv til å skjære striper eller ruter i toppingen.
Stek midt i ovnen ved 190 grader i ca 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Ca næringsinnhold pr bolle:
Kcal: 172
Karbohydrat: 2,5 g - 6%
Protein: 9,5 g - 22%
Fett: 14 g- 72%