rava sa for siden:
Her er min oppskirft på Kleftiko. Den er utrolig god og enkel å lage.
Beregner ca 250 gr kjøtt per person.
Lammekjøtt, jeg bruker lårskiver som jeg skjærer i stykker ca 3x3 cm.
Tomater
Hvitløk
Aspargestopper
gresk feta
frisk mynte
Friks oregano
Oliven olje (EV såklart)
Sitron
Salt og pepper
Ha salt og pepper på kjøttstykkene og brun dem lett i panna. La til folie stykker stor nok til å romme en porsjon. Legg kjøttet i folie. Smør gjerne folien litt med Olivenolje. Kutt løk og tomater i passe store biter. Fordel i foliepakkene. salte og peppre litt. Ha opp i en god dusk med oregano og mynte. Skvis hvitløken over. Til slutt smuldere en feta ost oppå alt og har på ca 2 ss olivenolje og litt sitronsaft. Jeg er glad i feta og bruker ca 100 g per person.
Når det gjelder mengder i vær foliepakke så må en nesten bare se det an. Noe spiser mye andre lite. Huske bare at grønnsakene faller sammen. Husk at pakken må være helt tett når den brettes sammen. :)
Stek det hele i 3 timer på 180 grader. Kjøttet er nå kjempe mørt og alle smaker har kokt godt i hop:D
Til de som ikke spiser lavkarbo så er denne god med hjemmelaget potetstappe.