< Tilbake til oversikten

Noe poeng i null karbohydrater??

#1

agurken sa for siden:

Jeg står for tiden bare stille eller går opp i vekt. Har fortsatt 10 kg jeg helst vil bli kvitt. Er det noe poeng i å kutte ned ytterligere på karbene? Jeg ligger rundt 15-20 gram pr. dag nå.
Jeg har i en periode spist litt mye nøtter, så det blir det første jeg skal kutte ut! Det samme med cola zero. Men lurer litt rundt tanken om å ta et par uker med så godt som 0 karber. Er det noe poeng, har noen prøvd? Erfaringer?


#2

snartslank? sa for siden:

Jeg tipper de som er "racere" på lavkarbo, vil be deg om å legge ut en ukesmeny, før de klarer si hva som vil lønne seg... Ofte kan det ligge "skjulte" karber og partystoppere der..
hvor høy er du f.eks? kan være kroppen sier stopp!


#3

agurken sa for siden:

Jeg spiser ganske "riktig" tror jeg, da jeg ligger på max 20 gram karbo om dagen. Så det må i så fall være at jeg kutter ut grønnsaker og meieriprodukter et par uker for å se om det kan sette systemet i gang igjen. Eller om det ikke er noe poeng i å ligge så lavt i karbeinntaket....?
Min store last er nøtteposene fra Polly, "småsulten", i tillegg til at det er litt for lett å ty til en atkinsbar når jeg er sulten. Så de tingene skal bort! Jeg vil bare ha litt fart i systemet nå! Gjør jeg det best ved å kutte alle karber?


#4

Gerd sa for siden:

Jeg ville heller økt grønnsaksandelen :ja: Og fått i meg varierte fettsyrer, fra både kjøtt, fisk, oljer, smør osv....

Men å kutte ut peanøtter (som har mye karber) og barer var det første jeg ville gjort :ja:


#5

nellie sa for siden:

Inneholder ikke de nøtteposene fra Polly mye annet spennende også? Tørket frukt f.eks?


#6

agurken sa for siden:

Jo, de gjør nok det... Og jeg er hekta, har gått en sånn pose om dagen i det siste....
Ok, men mer grønnsaker vil jo si mer karber... Men det anbefales likevel?


#7

Gerd sa for siden:

Viss du har spist en slik nøttepose om dagen, så skal det en del grønnsaker til for å å komme opp i den karbekvota der ;)

Ja, jeg mener at kroppen trenger grønnsaker, ikke bare på grunn av karbene, men kroppen trenger de vitaminer,mineraler og enzymer grønnsaker gir, for å fungere og forbrenne optimalt :)


#8

nellie sa for siden:

Da spiser du nok mer enn 15-20 karber pr dag. Den orange posen inneholder 25 gram karb og den blå 22.


#9

agurken sa for siden:

Ja, helt enig i det med nøtteposene, og fra i morgen skal de ikke kjøpes inn! Jeg lover, hehe....
Og grønnsaker må jeg selvfølgelig ha, lurte bare på å kutte de ut et par ukers tid.... Bare spise kjøtt, egg og fisk. Og en del fett så klart.


#10

Gerd sa for siden:

Du velger jo selv hva du vil gjøre, men bare det å kutte de nøttene og ev. barer, kan nok utgjøre mye. Uten andre endringer.... ;)


#11

agurken sa for siden:

Ooops, der har denne jenta regna feil. Har bare lest på pakka, hvor det står pr. porsjon 30 g har 7 gr karber. Men så er det jo 70 g i posen!!! Har jeg ikke sett før nå når jeg sjekka. Takk for at du sparket meg i rompa og fikk opp øynene mine. Jeg får skjerpe egget! ;)
Får prøve å kutte de tingene først da, og så se hvordan det går....... Før jeg går løs på grønnsakene og fløten:)


#12

BitTorres sa for siden:

Hva slags enzymer får vi i grønnsaker som ikke kroppen vår kan lage selv?


#13

mam sa for siden:

Det er også vanskeligere å slanke seg de siste kiloene. Jeg ser at du har BMI 23 som mål, og er på BMI 26 nå. Det er so close til normalvekt.

Men BMI er nærmest tull, en veltrent kropp har muskelmasse som veier mer enn fett. Jeg lurer på om du spiser lite fett, at du satser på mest protein og derfor blir "fysen" på nøtter og Atkins-barer?

Jeg tror Rachel Nordtømme til venstre) har en høy BMI pga musklene, men ingen vil slanke henne, vel?


#14

Gerd sa for siden:

Det vet nok du bedre enn meg ;)

Men jeg har vel ikke snakket noe om at kroppen ikke kan lage det selv?


#15

agurken sa for siden:

[quote=mam;963027]Det er også vanskeligere å slanke seg de siste kiloene. Jeg ser at du har BMI 23 som mål, og er på BMI 26 nå. Det er so close til normalvekt.

Men BMI er nærmest tull, en veltrent kropp har muskelmasse som veier mer enn fett. Jeg lurer på om du spiser lite fett, at du satser på mest protein og derfor blir "fysen" på nøtter og Atkins-barer?

Kanskje spiser jeg for lite fett, det vet jeg ikke helt... En normal dag kan se slik ut:

Frokost: Eggerøre av 2 egg, fløte, skinke og ost ELLER 2 egg og 2 baconskiver
Lunsj: Samme som frokost
Middag: Kyllingfilet, blomkålris, asparges. Stekt i smør.
Kvelds: Evt litt ost hvis jeg er sulten. Og heretter blir det ingen nøtter.
I tillegg til dette tar jeg 4 skjeer Udo´s choice. Hm... Kanskje er det litt lite fett?

Kan jo også nevne at jeg trener 3 ganger i uka, og at noe av vektoppgangen skyldes det. Men ikke alt! Jeg er 165 og veier nå 73 kg. Vil så gjerne ned til 65 der jeg var rundt påsketider...... BMI tenker jeg ikke på i det hele tatt. Det viktigste er at buksene skal passe bra igjen:) Krysser fingre for at nøttestopp m.m gir resultater!


#16

nellie sa for siden:

Jeg hadde kutta ut mye, før jeg hadde kutta ut ALLE karbohydratene. Hvorfor? Fordi at jeg ikke helt ser hvorfor man skal begrense kosten til den graden mye hvis ikke det er noen spesiell grunn til det. Fordi: ensidighet = roten til alt ond, når det gjelder å holde seg til et opplegg og spesielt et nytt opplegg.. Grønnsaker er spennende og fint, og med mindre du spiser mye innmat så får du ikke i deg tilstrekkelig med vitaminer BARE ved å spise kjøtt. Får sikkert ikke i deg det om du spiser grønnsaker heller, men hjelper litt da:)


#17

agurken sa for siden:

Ok, ser poengene. Vet bare at noen av disse harbarkede lchf-menneskene kutter ut så godt som alle karber hvis de havner på platåer og opplever vektstagnasjon. Så da tenkte jeg at det kunne være noe å prøve. Det er ikke noe jeg ville gjort over lang tid, kun for å få reduksjonen i gang igjen. Men over lang tid er grønnsaker et "must" i min hverdag ja:)


#18

Gerd sa for siden:

Jeg trenger også grønnsaker. Jeg har prøvd å levd uten, kun fett og proteiner... Og jeg hadde det ikke godt, og trivdes overhodet ikke med det....

Husk at man skal trives med det man gjør også da :ja:


#19

nellie sa for siden:

Ja, det er endel som kutter ut:) Men det er som du sier, som oftest, "hardbarkede" ketose-folka. Er jo helt klart mange som trives godt med det, men du har jo endel å kutte, før du trenger å ta det steget. Med mindre du har skikkelig lyst da:)

Jeg responderer veldig dårlig på minst mulig karbohydrater. Er endel som liker å påstå at jo mindre karbohydrater jo bedre er det ("selvfølgelig"), men de type 3-4 karbene man får i seg pr måltid.. De har liksom, som regel, ikke noe å si.

Veldig individuelt er det nok.


#20

agurken sa for siden:

Viktig poeng det. Er jo ikke verre enn at jeg tester det ut og ser om det er min greie. Takk for innspill:)


#21

RaoulDuke sa for siden:

Vel.. har opplevd selv at å gå veldig lavt på kh virker hemmende på både søtsug og generell apetitt, så hvis du har problemer med å kutte ut snacks kunne det nok hjelpe å gjøre det en uke eller to.

Men ville ikke gjort det over tid, blir altfor ensidig kosthold...


#22

Matglad sa for siden:

Hei agurken

Jeg har erfaring med 0 karbo, har levd slik siden august. I utgangspunktet er det ikke noe jeg vil anbefale hvis det er andre åpenbare grunner til vektstagnasjon slik som nøtteposen din. Jeg ville nok kuttet ut denne først.

For de som har levd en stund i ketose, og allikevel ikke går ned, tenker jeg at 0 karbo kan være verdt å prøve. For meg løsnet det et platå som hadde vart i 6 måneder. Så skal det sies at jeg også har nedjustert mengden protein og oppjustert mengden fett samtidig. Sikkert en kombinasjon av disse faktorene som har fungert for meg.

Mitt tips til deg blir å først kutte ut nøttene, og evt litt meieriprodukter. Virker ikke dette, kan du jo vurdere 0 karbo for en periode.

Når det gjelder variasjon, tenker jeg at det handler mye om kreativitet. Tok litt tid før jeg ble kreativ og så muligheter med 0 karbo. De fleste av oss har jo noen vaner uansett hvilken filosofi vi følger. Så mine frokoster og lunsjer blir som oftest samme sak. Det er til middag jeg prøver å variere. Jeg er også veldig glad i grønnsaker i utgangspunktet. Så når jeg er i mål vektmessig skal grønnsakene sakte men sikkert tilbake i kosten. Noen sverger til 0 karbo som permanent kosthold, det gjør nok ikke jeg.

Lykke til :)


#23

Vegard L sa for siden:

Ikke enzymer, men de fleste vitaminer har en rolle som kofaktorer, og uten disse er det mange enzymer bl.a. i metabolismen som ikke fungerer. De fleste vitaminer kan kroppen ikke lage selv.
eksempler:
C-vitaminer, som vi får svært lite av gjennom animalske kilder.


#24

EmilyB sa for siden:

Jeg har det akkurat på samme måte som deg, agurken.

De siste kiloene er skikkelig vanskelig å få av. Jeg har kuttet melkeprodukter og spiser tilnærmet 0 karber nå ( gjort det et par dager). Vekten er forløpig rolig, men jeg har minket mye rundt magen. Jeg tror man bare får være tålmodig.

Eventuelt kan du bedrive noe kondisjonstrening. Det hjelper for noen.

Husker du på å drikke nok vann?


#25

BitTorres sa for siden:

Nope :) Jeg spurte fordi jeg håpet å lære noe :)


#26

Lillemy71 sa for siden:

Du kan jo prøve veldig lite kh i en periode for å se hvordan du/kroppen din reagerer. Jeg holder på med det nå for å se om jeg kan få i gang vektnedgangen. Skaldeman anbefaler veldig lite kh (12kh til dagen og maks 3kh per målitd) i begynnelsen for å starte fettforbrenningsovnen, som han kaller det, skikkelig men da er det også utrolig viktig å ha optimalt forhold mellom fett og proteiner.

Noen mener det er helt feil å kutte alle grønnsaker/kh, men jeg mener det er helt greit for en periode. Men for min egen del ser ikke dette ut til å virke, så jeg kommer til å innføre grønnsaker igjen ganske snart for jeg synes det er kjedelig uten. Dessuten kan man spise ganske store mengder grønnsaker uten å få så høyt kh-inntak, så lenge man velger type grønnskaer med omhu.

Men, som du sier, start med å kutte nøtteposen og barer også kan du jo se hva som skjer og ta det derifra.


#27

ada-emilie sa for siden:

Jeg pleide å spise atkinsbarer tidligere. Jeg erstattet de med en tykk osteskive. Det finnes posjonspakninger med ost du kan rive med deg i farten i en butikk, eller du kan skjære en skive ost hjemme og putte i en boks. Jeg bruker å ha oppstekte kyllingbryst i kjøleskapet. De er kjekke å ha med i veska. Om morgenen tar jeg en filet og heller olje over og krydrer, putter i en boks og tar med en gaffel. Det er lettvint som bare det. Lykke til!! Avokado er forresten en super fettkilde du kan bruke som dressingerstatning i salat.


#28

agurken sa for siden:

Takk for mange gode tips, dette skal jeg jammen "herme" etter deg på;) For det er nemlig mangel på lettvinte ideer som er grunnen til at jeg har spist nøtter og atkinsbarer. (Med andre ord, latskap!) Men siden i går har jeg vært flink og stått i mot, med det resultat at vekta har beveget seg en kg ned fra i går! Dette er nok mest vannvekt fra min lilleutskeielse i helga, men det er uansett en god motivasjon for å fortsette den gode trenden:) Jeg kutter ikke karbene med det første, tar nøttene og barene i denne omgangen!


#29

ada-emilie sa for siden:

Det er jeg glad for å høre. Kom på at et par ferdigkokte egg med smør og salt på også er lettvint å ta med. LYKKE TIL!! Heier på deg.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.