Amorosa sa for siden:
Min sønn på 6 har diabetes 1, jeg får derfor jevnlig bladet til Diabetesforbundet. Det er ikke ofte lavkarbo blir nevnt i dette bladet, men denne gangen har ernæringsfysiolog Kjersti Bjegan en artikkel:
www.diabetes.no/Lavkarbo.b7C_wlrM0p.ips
Sitat:
Teorien bak lavkarbo-diettene er at insulin hindrer kroppen å bruke fett som energikilde. Tilhengere av lavkarbo-diettene mener at en reduksjon i inntaket av karbohydrat resulterer i lavere insulinnivå, og dermed en større nedbrytning av kroppens fettlager. Ifølge forskningen på dette feltet, kan vektreduksjonen trolig ikke relateres til blodsukker eller insulinnivå.
De får nå bare være skeptisk i forhold til lavkarbo og slanking, men desto mer provoserende at Diabetesforbundet så totalt overser den forbedrede livskvalitet diabetespasienter - både 1ere og 2ere - har av lavere inntak av karbohydrater. Store svingninger i blodsukkeret er IKKE behagelig...:mad: