Gerd sa for siden:
Stekt laks (2 posjoner)
400 g laksefilet kuttet i 2 fine stykker
Salt og pepper
Rapsolje
Smør
Krydre fisken med salt og pepper 10 minutter før servering.
Ha rapsolje og smør (50/50) i en panne og stek laksefiletene over middels høy varme til de har fått en fin stekeskorpe.
Trekk pannen til side og la filetene stå et par minutter (avhengig av tykkelse)
[color=#006400][/color]
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2554&albumid=130&dl=1288793897&thumb=1[/img]
Auberginekrem (2-3 posjoner)
2 auberginer
1 ss sitronsaft
0,25 dl extra virgin olivenolje
0,5 ss hvit balsamicoeddik (evt hvitvinseddik)
2-3 fedd knust hvitløk
salt og pepper
Grovhakk auberginekjøttet, legg det i en kjele, hell over 1dl vann og kok opp. La dette trekke til bitene er møre. (ca 5-10 minutter) Hell eventuelt av resterende væske.
Bland så i hvitløken, tilsett sitronsaften, balsamico, olivenolje og smak til med salt og pepper. Moses med stavmixer til glatt krem.
Varm opp rett før servering.
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2552&albumid=327&dl=1288793765&thumb=1[/img]
Tomatsalat (2 porsjoner)
2 tomater
en liten klype maldon havsalt
½ ss knust pepper (valgfri farge)
extra virgin olivenolje
1 ss kapers
10 sorte oliven finhakket
tørket timian (kan utelates)
Skjær tomatene i tynne skiver og krydre med salt og pepper.
Legg opp tomatskiver på hver tallerken, dryss over knust pepper, maldonsalt, kapers, hakket oliven og ev.timian. Ha på godt med kaldpresset olivenolje på tomatene.
[img]http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=2553&albumid=327&dl=1288793765&thumb=1[/img]