Jeg har lest noen steder at hvis man står på et platå i vektprosessen, så anbefaler Skaldemann at man tar seg en "sommer". Det vil si at man en liten stund spiser ting man vanligvis ikke kan gjøre for å vise kroppen at den ikke trenger å lagre. Er det riktig oppfattet at man da kan spise karbohydrater som i sukker?
På meg virker dette egentlig veldig som oppkarbingsdagene en kamerat av meg holder på med.
Jeg vil tro en skaldemansk sommer er å innføre frukt og bær som er tilgjengelig om sommeren. Fedon blander frukt og nøtter slik at det ikke gir så stort utslag på blodsukkeret. Jeg kan hvertfall ikke tenke meg at noen av lavkarboretningene vil at du skal spise sukker.
Skaldeman ligger jo lavt på karbene til vanlig, så det å øke trenger jo ikke bety at man fråtser i masse sukker. Kanskje han som Linn sier bare mener ting som bær, frukt, mer grønnsaker etc for å få opp karbene noe uten å ta av helt!
Vet det har vært skrevet om det her inne, men finner det bare ikke igjen! :p:p
Skaldeman snakker om dette som noe man kan gjøre en sjelden gang om man desperat står lenge på et platå. Det er langt derfra til systematisk oppkarbing som enkelte drive rmed. Oppkarbing passer vel i hvert fall ikke på sikt om man skal ned i vekt !
I en av bøkene nevner han dette.
Da sier han at han spiser frukt&grønt men utrolig lite kalorier i en periode.
Dvs at man da skal holde seg unna fett og fete matprodukter, og spise bare kalorifattig mat.
Som grønt, magert kjøtt etc.
Så etter en stund så kjører man på igjenn med GINoll-kosten.
Dette er IKKE ment at man skal fråtse i karbohydrater....:rolleyes:
Dette har jeg følt behoc for å gjøre også. Holde meg unna all tungtfordøyelig mat og kun spise grønnsaker og frukt. Muligens litt bønner, linser og nøtter. Hva er grunnen til at han gjorde det? Skulle det gjøre kroppen bedre i stand til å forbrenne fett senere på en måte? Og var det vellykket og noe han anbefaler videre?
Det var en interessant artikkel. Takk for at du gav oss den.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.