Dette er en STOR milepæl. Mange år siden sist jeg var nede på 60 tallet gitt. Nå gleder jeg meg til å komme helt i mål. Fortsetter jeg i dagens tempo vil jeg være i mål innen utgangen av februar :). Begynte med snuoperasjonen 12 oktober 2009. Så jeg har brukt et drøyt år på 18,1 kg, alt i alt veldig fornøyd med dette til tross for 6 måneders platå midt i prosessen.
Eneste som er litt kjedelig, er at vekta mi viser en kilo for mye slik at jeg ikke har sett det gylne tallet (60 tallet) enda. Men jeg vet jeg må trekke fra 1 kilo, så den reele vekten er altså 69.9. Så når jeg har gått ned enda 1 kilo til, vil jeg se 60 tallet med mitt blotte øye, nok en milepæl, hehe :)
6 mnd platå!! !hvordan klarte du å holde ut 6 mnd uten å gå ned noe!! det er sinnsykt bra altså.. var det noe som gjorde at du plutselig gikk ned igjen eller??
Senorita: Hvorfor jeg holdt ut i 6 mnd uten vektnedgang er fordi jeg først og fremst har lagt om kosten pga at jeg hadde reaktiv hypoglykemi (stupende blodsukker). Med dette kostholdet har det problemet og mange andre blitt borte. I tillegg hadde jeg jo gått ned ca 10 kg. Stor forskjell på å veie 88 og 78 kg. Så det var uansett ingen vei tilbake.
Selv om det var sinnsykt deilig å ha gått ned 10 kg, veide jeg fremdeles for mye. Så jeg slo meg ikke til ro med at lavkarbo (ketose for meg) er vektregulerende. Jeg har alltid veid rundt 70 - 72 kg, så jeg viste jo at 78 kg var for mye. Så jeg forsket mye på kroppen min. Prøvde ut alle de kjente partystopperne. Dette hjalp meg ned 1,5 kg tilsammen. Men det var og alt jeg gikk ned på et halvt år.
Så gikk jeg litt mer drastisk til verks. Kuttet ut alt karbo, altså 0 karbo, la meg på 65 gr protein om dagen (tilsvarende den vekten jeg ønsker), også spiser jeg ca 150 gram fett om dagen. Dette fikk det til å løsne for meg. Så nå veier jeg altså den magiske verdien 69,9 kg :). Så jeg fortsetter med mitt prosjekt for å se om kroppen vil være med meg ned til 65 kg. Uansett er det speilet som er hovedstyrende. Når jeg ser meg i speilet nå, ser jeg at jeg vil ned litt til. Men om det er 3 kg eller 5 kg er vanskelig å si. Uansett kjempegøy å ha kommet ned på 60 tallet, leeeenge siden sist, hehe
Jeg har rundet 20 kilo (hurra!!):D, men den siste kiloen har jeg brukt nesten tre måneder på. Er nok på et platå her, ja! Er kjempe, kjempe fornøyd med å ha gått ned såpass mye til nå, men er bare SÅÅÅ utålmodig på de siste (?) fem kiloene!! Så mitt spørsmål; spiser du virkelig null karbo'er nå? Ingen melkeprodukter? Hva med grønnsaker? Begynte du raskt å gå ned i vekt igjen når du la om? Hva typisk spiser du får å få i deg fettet?
Jeg spiser 0 karbo i utgangspunktet. Det vil si at jeg spiser egg, og det inneholder jo bittelitt karbo. Men har skrelt bort alt annet med karbo. I tillegg spiser jeg litt karbo i form av grønnsaker hvis jeg er borte på besøk eller type ferie. Da tillater jeg meg dette. Det bremser vektnedgangen, men det får heller være. Straks jeg spiser strikt 0 karbo igjen, går jeg ned i vekt.
Jeg fikk effekt tilnærmet umiddelbart, gikk vel omtrent en drøy uke. Da hadde jeg stått stille i 6 måneder. Jeg justerte samtidig protein og fettinntaket. Fant ut at jeg spiste for mye protein og for lite fett. Så det er mulig det er en kombinasjon av 0 karbo, og riktigere fordeling av proteiner og fett som har fungert. Jeg merker at blodsukkeret er dønn stabilt, finnes ikke svingninger i det hele tatt. Noe jeg kunne merke bittelitt med generell ketose på opptil 20 karb om dagen.
En dagsmeny kan se ut som flg:
Frokost:
2 kokte egg med 25 gr smør til
Lunsj:
36 gr pæreskinke
3 babybell ost
50 gr smør
Middag
kjøtt eller fisk ca 120 gr (25 gram protein)
50 gram smør
Har jeg mer fettrike proteinkilder, reduserer jeg smørmengden. Så det går mye i smør om dagen. Skulle jeg være mer sulten en dag, øker jeg fettet og ikke proteininntaket.
Spiser altså 65 gr protein og ca 150 gr fett. Dette gir en fettkvote på ca 2,3 (fett/protein). Jeg holder meg mett i timesvis, har absolutt ingen behov for å putte noe i munn mellom måltidene, og er veldig opplagt. Har energi nok til trening også.
Jeg vil presisere at dette har fungert for meg, og trenger ikke å gjøre det for andre. Kanskje ikke så lurt å gå på et slikt prosjekt hvis man ikke har vært i ketose en stund, uten at jeg har noe fasit på det.
Jeg leste litt på en svensk nettside ang nullkarbo og det de skrev om var at det var mange som slet med de siste kiloene. De hadde hørt at lavkarbo var vektstabiliserende og var fortvilte fordi de kanskje fremdeles veide for mye. Med 0 karbo fikk de fleste dette til å løsne, og fikk bort de siste kiloene.
For meg er dette et prosjekt jeg skal holde på med til meg er i mål vektmessig. Deretter vil jeg leve generelt i ketose med opptil 20 karbo igjen. Vil da øke fra 0 til 20 karbo veldig langsomt. Merker nemmelig at hvis jeg er borte hos noen og spiser litt grønnsaker for syns skyld, så samler kroppen vann med en gang. Så her må karbohydratene innføres forsiktig har jeg skjønt.
Jeg følger det samme opplegget som deg, Matglad - og opplever for første gang siden jeg startet å leve lavkarbo, at jeg går ned i vekt.
Jeg har levd på lavkarbo, i hovedsak fulgt ketolysekuren, seiden september 2008. Gjennom det har jeg oppnådd mye, men ikke vekttap. Dvs andre helse - og livs relaterte gevinster. Stabilt humør, mange vondt'er er borte, hud og hår forbedringer, redusert på medisinering av astma og mye mer.
Derfor har jeg nå innsett at det må sterkere krutt til dersom jeg skal gå ned i vekt. Mange vil nok si at dette er ekstremt - og det er det jo i og for seg.
Men målet helliger midlet og derfor skjærer jeg vekk alle de karbohydrater jeg kan og lever så nær 0 jeg kan. Følger streng Skaldeman (50+ eller fakirdietten) og har samme plan som Matglad.
Denne dietten skal jeg følge inntil målvekt er oppnådd for så å gå over til rund 20 karber om dagen. Og jeg går ned, hurra!!!
Jeg anbefaler alle å prøve seg fram, de fleste går fint ned med å ligge høyere i karber og da er det jo ingen grunn til å redusere ytterligere.
Finne sin terskel - der hvor man har det godt, er godt og mett - ikke fyser på noe hele tiden og samtidig går ned.
Ikke være utålmodig, skynde seg langsomt - for dette er en permanent ordning, ikke nok en jo-jotripp:)
Og ikke minst -være ærlig med deg selv, når er du egentlig mett?
Det slet jeg med - fordi jeg er så glad i mat - og porsjonene ble for store....
Meg tok det to år å finne ut av dette, nå er jeg inne i min åttende uke med GI-= og har det fint og har tro på at om ikke så veldig lenge, skal jeg ha min egen tråd med Yes yes yes......som Matglad:)
Matglad - du er til stor inspirasjon for meg, tusen takk!:klem:
Hei og gratulerer med vekttapet :) Ja eg skjønner dette er deilig for deg å komme på riktig 10 tall :jegvant:( dette er deg mot kiloene:) Gleder meg til det samme. Lykke til videre i prosessen:D
Ser at du får i deg 125gr smør i løpet av en dag. Hvordan spiser du smøret eller hvordan tilbereder du maten slik at du får i deg smøret?
Trenger noen tips for å få opp fettinntaket :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.