< Tilbake til oversikten

Tors (Mors) Lammefrikassè

#1

torgn sa for siden:

Denne er hentet fra Matprat.no med noen modifikasjoner:

2 KG grutekjøtt av lam med bein i biter
6 dl vann
2 ts salt
3 stk gulrot
1 stk knollselleri
1 stk løk
1 stk purre
6 dl kraft fra koking
3 ts Johannesbrødkjernemel
1 dl kremfløte
salt og pepper
saften av 1/2 sitron
3 ss hakket frisk kruspersille

1 Kok opp vann og legg i kjøttet. Kok opp på nytt og fjern skummet som danner seg på toppen. Senk temperaturen og tilsett salt. La kjøttet trekke i ca 45 minutter. Det er mørt når kjøttet løsner fra bena

  1. Kok grønnsakene med kjøttet de siste 10-15 minuttene, eventuellt i litt kjøttkraft i en kjele for seg selv

  2. Sil kraften over i en ny kjele. Rør JHBK i litt kaldt vann og hell jevningen i kraften under omrøring. Tilsett fløte , kok opp og la sausen koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper, sitron og persille. Legg kjøtt og grønnsaker tilbake i sausen og la alt bli gjennomvarmt

Tilbehør...la fantasien sette grensene. Selv hadde jeg rosenkål og brokkoli. Grønnsakene i selve frikassèen lot jeg bare være smaksforsterkere og spiste det ikke selv..


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.