Har tenkt å kjøpe noe stevia til å kunne burke som søtning. Ser at det finnes mange forskejllige typer produkter fra forskjellige produsenter. Hvilken anbefaller dere som har prøvd det? Gjerne med link til. Er det store froskjelliger på kvaliteten og smaken/ettersmaken? Hvor mye trenger man foresten i forhold til sukker? eller sammenlignet med sukketter i teen f.eks.?
Takk for svar!
Har ikke svar til deg, lurer på det samme. Ser at noen produkter er blandet fordi det er vanskelig å dosere riktig, siden stevia er ekstremt søtt.
Hvor kjøper dere Stevia, og bruker dere ulike produkter? Baker dere med det? Har veldig lyst å prøve, siden Splenda som jeg bruker, ikke er bra for kroppen, og sukrin som også er et klor-produkt er veldig tungt, og har mye karbo pr. gram.
Stevia er jo naturlig...
Ifølge Lauren på Healthy Indulgences trenger man 1/16 ts for å søte en kopp kaffe. Hun bruker den også i kaker og søtt, men da sammen med Erythritol eller Xylitol som har lik konsistens som sukker, men er ikke like søtt. Anbefaler å lese hennes oppskrifter og lage de!
Takk for tipset, Idarull!
Kan man virkelig bestille stevia fra utlandet? er det lov? Trudde det var begrensninger på matvarebestillinger. Er det dyr porto fra den sia?
Bare masse spørsmål fra meg idag, he-he
Jeg har kjøpt her: Friendlyshop, både hvit og grønn. De har en grei tabell for rommål av sukker omgjort til stevia. Har vært fornøyd med begge, men den grønne er mye lettere å dosere. Den hvite skal det så sinnsvakt lite til av.
Aner ikke om det er lov eller ikke jeg! Bare bestiller, har gått gjennom tollen, men så står det ikke stevia utapå pakka heller da. er egentlig rart, stevia er en plante tross alt.
Jeg har bestilt Stevia-tabletter fra Govinda Naturkost Tyskland. Håper de går gjennom tollen...
Mattilsynet har en egen side om stevia, hvor det bl.a. står at den ikke er tillatt å selge i Norge. Når/hvis den blir godkjent av EU-kommisjonen vil den automatisk også bli godkjent i Norge ettersom vi er medlem av EØS.
Siste søknad var i 1999, men den var ikke godt nok dokumentert. For øyeblikket foreligger den ingen søknad (i EU/EØS) om å få godkjent steviosid (selve virkestoffet) som tilsetningsstoff i matvarer, så stevia er mao ikke tillatt å selge i noen EU/EØS-land.
Stevia har vært brukt av millioner av japanere i mer enn 30 år, uten at det har vært rapportert skadevirkninger, og det er god nok dokumentasjon for meg.
Jeg måtte bestille 4 bokser så jeg kom opp i minimumgrensen for kjøp (20 Euro). Portoen ble like mye som varene, så hver boks koster meg kr 80,- (25 øre/tablett). De fører stevia i flere varianter, også som pulver og blader.
Det står ikke Stevia på boksen, men "ekstrakt fra bladene til planten Rebaudian bertoni”. Sikkert for at den lettere skal slippe gjennom diverse grensekontroller.
Det er Govindas boks som er avbildet i artikkelen om stevia på Wikipedia, så det tar jeg som ytterligere et kvalitetsstempel.
Jeg googlet firmaet og det ser ut til å være en stor, seriøs aktør i bransjen. De står bl.a listet opp som importør/produsent av organisk helsekost.
Jeg bruker kun søtningsmiddel til te, så nå får jeg nok til de neste 1200 koppene :).
24.11: De kom seg gjennom tollen. Virkestoffet kan visstnok også brukes i kosmetikk, så forsendelsen var merket med dette.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.